15 aprilie 2014

”Relaţii interumane - Pericole şi Tentaţii”

Sesiune  de comunicări ştiinţifice desfăşurată în cadrul proiectului ”Cuplul adolescent”.

Pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Municipiul Câmpina a inițiat o sesiune de comunicări științifice ”Relații interumane – Pericole și Tentații” , sesiune ce s-a desfășurat la Casa Tineretului pe data de 07.04.2014 ora 15.30 . 
Sesiunea a reunit invitați din cadrul Primăriei municipiului Câmpina, Poliției de Proximitate, mass-mediei locale și s-a adresat tinerilor din clasele IX-XII ale colegiilor și liceelor din municipiu. Cuvântul de deschidere al acțiunii a aparținut doamnei președinte al Asociației Mutuale Amus France Roumanie – Elena Murariu.
Inițiatoarea proiectului profesor Gabriela Grozea a prezentat pe scurt Bolile cu Transmitere Sexuală și Metodele Contraceptive, subiecte foarte intens analizate de invitați. Apoi s-a realizat o analiză psihologică a pericolelor, dar mai ales a tentațiilor adolescenților din zilele noastre. Astfel împreună cu psihologul Natalia Enache invitații au dezbătut îndelung subiecte precum: relațiile interpersonale, maturitate și imaturitate emoțională la debutul vieții sexuale, consecințe și implicații ale actelor de teribilism în relațiile interpersonale, curiozitate, influențe ale anturajului și implicarea în comportamente deviante, încrederea și lipsa de încredere în relația cu părinții, etc. 


Invitații au fost rugați să adreseze întrebări specialiștilor, iar cei care nu au avut curajul să o facă, au fost rugați să scrie pe bilețele, întrebări și adresa de e-mail pentru a li se răspunde on-line. 
Acțiunea s-a bucurat de un real succes atât prin prezența numeroasă a participanților dar și prin calitatea discuțiilor lansate.
La finalul dezbaterilor invitații de la Poliția de Proximitate au prezentat un set de norme civice și legale pentru a nu intra în conjuncturi periculoase dar și măsuri concrete de rezolvare : la cine să apeleze și cum să reacționeze dacă sunt exploatați sau abuzați fizic și / sau emoțional.
Elevii au fost invitați să completeze chestionare și au primit flyere, broșuri și diplome de participare.
Sesiunea a reprezentat numai etapa inițială a proiectului ”Cuplul adolescent” , proiect ce implică și desfășurarea unor activități de voluntariat în liceele câmpinene prin întâlniri cu caracter educativ.
Instituțiile de învățământ vor fi cooptate astfel în rândul partenerilor educaționali ai proiectului susținut de Asociația Mutuală AMUS France Roumanie – Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Municipiul Câmpina.
Psiholog Natalia Enache 
CONTACT : e-mail: asamusfr@yahoo.com
Tel./fax: 0244374942
Adresa: str. Nicolae Bălcescu, nr. 5, Câmpina, Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu