26 martie 2014

Exerciţiu de alarmare publică în cartierul Slobozia

Joi, 27 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova va organiza şi desfăşura un exerciţiu tactic de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul avarierii barajului Paltinu, coordonat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova . 
În cadrul acestui exerciţiu se va verifica modul de realizare a înştiinţării/ avertizării/ prealarmării/ alarmării şi evacuării populaţiei, animalelor şi bunurilor din zonele posibil afectate.


Având în vedere că este doar un execițiu de alarmare publică, dar şi pentru a nu există anumite probleme, cetăţenii din cartierul Slobozia (zona În Luncă, str. Ciobănaşi şi str. Alunului) unde va avea loc aplicaţia practică, sunt rugaţi să nu intre în panică și să respecte indicațiile organelor de ordine publică.
Semnalul de alarmare, ALARMĂ LA DEZASTRE se va da în jurul orei 10.00 și se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele .
Semnalul de „ÎNCETAREA ALARMEI”  se va da în jurul  orei  11.00 şi constă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.
Reamintim că acesta este doar un exerciţiu de alarmare publică, populaţia să nu intre în panică şi să respecte indicaţiile organelor de ordine publică .

Ateliere de creaţie „Pasiuni şi meşteşuguri pentru copii”

Ediţia I - „Vestitorii primăverii” (27-30 martie)

Cu ocazia desfăşurării Târgului Tradiţional de preparate şi produse româneşti în pasajul din faţa Pieţei Centrale şi a hipermarketului Carrefour în perioada 27-30 martie, Primăria Municipiului Câmpina invită copiii la Atelierele de creaţie „Pasiuni şi meşteşuguri pentru copii”, ediţia I, cu tema „Vestitorii primăverii”. 
Atelierele de creaţie, desfăşurate în aceeaşi perioadă cu Târgul Tradiţional, sunt evenimente dedicate copiilor, alături de familiile lor sau cadre didactice şi constau în organizarea de demonstraţii şi ateliere de lucru gratuite pentru copii, susţinute de meşterii populari şi artiştii handmade. Copiii interesaţi vor fi învăţaţi de către meşteri şi artişti să creeze obiecte din materiale tradiţionale sau neconvenţionale pe care le pot lua acasa (bijuterii din ceramică pictată, flori din şerveţele, semne de carte, picturi cu flori, tablouri folosind tehnica şerveţelului, demonstraţii roata olarului). 
Luna aceasta, atelierele se vor desfăşura pe aleea din faţa complexului Mercantis sau în incinta Casei Tineretului, în cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile.

Direcţia Economică prelungeşte program de lucru

Începând cu această săptămână şi până la data de 31 martie, casieriile Direcţiei Economice vor fi deschise după următorul program: miercuri, joi şi vineri  între orele 8.00 - 16.00 şi luni între orele 8.00 – 18.00.
Măsura de prelungire a programului de lucru a fost luată pentru eliminarea aglomeraţiei de la ghişee.
Bonificaţia de 10% se acordă în continuare pentru plata integrală până la data de 31 martie a impozitelor pentru anul în curs, atât persoanelelor fizice, cât şi persoanelelor juridice.