17 octombrie 2014

Iconiţele distribuite câmpinenilor în cutiile poştale nu au fost trimise de ACL

COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele zile, mai mulţi locuitori din municipiul Câmpina au găsit în cutiile poştale iconiţe ca venind din partea ACL şi pe spatele cărora apăreau numele ortografiat gresit si semnătura falsificată a candidatului ACL la preşedinţia României, dl. Klaus Iohannis. 
Facem precizarea că ACL Câmpina (PDL şi PNL) nu are nici o legătură cu această acţiune. Iconiţele nu au fost distribuite de noi, ci de persoane care folosesc religia ca armă de campanie electorală, lucru pe care candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României şi cele două partide care îl susţin nu o vor face niciodată.
Aici este vorba despre o încălcare grosolană a legislaţiei în vigoare pentru că, pe lângă falsificarea semnăturii domnului Klaus Iohannis, se încalcă şi Legea finanţării partidelor politice, lege care spune clar că orice material distribuit în campania electorală trebuie asumat de formaţiunea politică sau alianţa care îl distribuie şi trebuie justificat din punct de vedere financiar, în sensul că trebuie menţionat pe materialul respectiv cine l-a realizat, la comanda cui şi în câte exemplare a fost tipărit sau achiziţionat.
Spre deosebire de alte partide, PDL şi PNL Câmpina nu vor recurge niciodată la astfel de metode de manipulare a electoratului. Noi ne asumăm întotdeauna mesajele şi materialele transmise populaţiei şi nu ne rămâne decât să regretăm faptul că există adversari politici care sunt în stare de orice pentru a păcăli cetăţenii, încălcând cu bună ştiinţă orice normă legală sau morală.

Purtator de cuvant,
Monica Clinciu