10 decembrie 2014

Balul Halatelor Albe: o seară de poveste

O seară magică, parcă ruptă dintr-un basm, aşa poate fi descrisă a XII-a ediţie a “Balului Halatelor Albe”, un eveniment monden mult aşteptat, devenit deja o tradiţie în municipiul Câmpina. Un eveniment rafinat, care adună laolaltă, de 12 ani, cadre medicale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, oameni politici, mici şi mari întreprinzători. 


Cel care a făcut şi face în continuare posibilă această manifestare este doctorul Călin Tiu, preşedintele Fundaţiei Medis, care doreşte în acest fel să le ofere cadrelor medicale câteva ore de relaxare şi de voie bună, departe de agitaţia spitalelor, a cabinetelor, departe de boli şi probleme.   Ca în fiecare an, foaierul Casei Tineretului a fost locul de desfăşurare a acţiunii. Trebuie să recunoaştem că de această dată spaţiul a fost amenajat impecabil. Încă de la intrare îţi luau ochii doi copaci artizanali îmbodobiţi cu sute de luminiţe, falduri de satin  îmbrăcau tavanul şi pereţii, iar pe jos se întindea un covor verde care parcă te invita să dansezi. Zeci de Crăciuniţe, plantele specifice acestei perioade a anului, tronau în vase decorative amplasate pe mesele special pregătite pentru invitaţi, iar lumânările aşezate în sfeşnice înalte, împodobite cu flori, dădeau o notă de eleganţă evenimentului. Invitaţii şi-au putut bucura papilele gustative cu bucate şi băuturi alese, pentru toate gusturile, din care nu au lipsit preparatele de post. 


Startul la distracţie l-a dat chiar dr. Călin Tiu, gazda acestui eveniment, care a ţinut să rostească câteva cuvinte de bun venit invitaţilor, făcând apoi loc formaţiei Alesis, care i-a delectat pe cei prezenţi cu piese muzicale de toate genurile. Nu au lipsit din program momentele coregrafice, pline de eleganţă şi stil. De asemenea a fost organizată şi o tombolă unde norocoşii au putut câştiga tablouri, obiecte decorative speciale pentru sărbătorile de iarnă şi multe altele.
Dacă la parterul Casei Tineretului distracţia era în toi, la etajul 1 veselia îmbrăca cele mai frumoase forme. Acolo avea loc “Balul Hălăţelelor Albe”, ajuns la a III-a ediţie. Copiii cadrelor medicale participante s-au distrat în voie, au alergat şi s-au jucat, au fost pictaţi pe feţe şi au mâncat pizza special comandată pentru ei. Atmosfera a fost întreţinută şi de animatori îmbrăcaţi în personaje de poveste. 


Grandoare, eleganţă şi rafinament aşa poate fi etichetată şi ediţia de anul acesta a “Balului Halatelor Albe”, un adevărat succes şi încă o realizare minunată pentru organizatori.


“Anul acesta, Fundaţia Medis a organizat pentru a douăsprezecea oară evenimentul de final de an compus dintr-un simpozion medical şi Balul Halatelor Albe. În cursul zilei de vineri, 5 decembrie, medici din Câmpina şi nu numai au fost invitaţi să participe la prezentările incluse în simpozionul «Prevenţie şi terapie în recuperarea medicală», coordonat de către d-na profesor Adriana Sarah Nica, director al Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Bucureşti. Din partea Fundaţiei Medis a fost prezentată o lucrare referitoare la experienţa centrului nostru în ecografia de sân. Un suport logistic semnificativ a fost oferit de catre 11 companii medicale ce au organizat standuri de prezentare pentru medicamente şi aparatură medicală. Cu ocazia acestei întâlniri, Fundaţia Medis a acordat premiul pentru anul 2014 pictorilor Amalia Suruceanu, Cristina Popescu şi Marius Grecu, pentru generoasele lucrări efectuate la Spitalul Municipal în cadrul proiectului «Câmpina în Culori». Balul s-a bucurat în acest an de un interes peste media celorlalte ediţii. 


Într-un decor mult prelucrat, formaţia Alesis a făcut ca seara să pară scurtă, dansatorii neîndurându-se să plece nici după miezul nopţii. În paralel, copii s-au distrat împreună cu zâne, piraţi şi clovni în propriul lor bal, ajuns şi el la a treia ediţie. A fost o seară ca o poveste de iarnă, pe care o vom relua în decembrie 2015, când vă aşteptăm din nou cu alte surprize” - ne-a declarat dr. Călin Tiu, la finalul evenimentului. 
Andreea Ştefan 

Cursuri de formare gratuite adresate tinerilor din Câmpina şi zonele limitrofe

Asociaţia Together România anunţă lansarea procedurii de înscriere a participanţilor la cursurile de formare pentru creşterea gradului de angajabilitate in rândul tinerilor, cursuri organizate în cadrul proiectului YESS – Youth with Employability Soft Skills, finanţat de către Fundaţia Europeana pentru Tineret (European Youth Foundation – EYF).
Proiectul urmăreşte formarea unui număr total de 70 de tineri din mediul urban (Câmpina) şi rural (satele limitrofe). Cursul de formare durează 2 zile (la sfârşit de săptămâna) si va fi organizat de mai multe ori in perioada ianuarie – februarie 2015, in grupe de 10 – 15 participanţi.
Cursul de formare este gratuit si are ca obiectiv înţelegerea noţiunilor de bază în ceea ce priveşte cererea actuala a forţei de munca, cum sa realizezi un CV cat mai atractiv pentru angajator, ce trebuie sa ai in vedere când te duci la un interviu pentru o posibilă angajare, dezvoltarea unor competenţe, a încrederii şi a stimei de sine pentru persoanele vulnerabile. Cursurile se vor desfasura la Caminele Petrol.
Mai multe informaţii privind cursul, programul si cererea de înscriere găsiţi pe site-ul asociaţiei www.asociatiatogether.wordpress.com


Grupul ţinta este reprezentat de:
 - tineri cu vârsta cuprinsa intre 18-25 de ani
- elevi, studenţi sau tineri fără ocupaţie
- tineri cu oportunităţi reduse (abandon şcolar, se confrunta cu probleme financiare sau sociale, provin din familii monoparentale, etc.)
- locuiesc in Câmpina / localităţi si sate limitrofe
- sunt şomeri sau nu dispun de niciun venit

INSCRIEREA SI SELECTIA PARTICIPANTILOR LA CURSUL DE FORMARE
 Persoanele interesate trebuie să completeze şi să transmită Formularul de înscriere care se gaseste pe site-ul asociatiei, prin e-mail la adresa together_romania@yahoo.com, cu subiectul „curs YESS”, până pe data 31.12. 2014.