10 iulie 2015

Tenaris CineLatino aduce la Câmpina un film de Oscar, invitați din lumea filmului și o comedie românească de succes

Două dintre cele mai bune filme latino-americane și românești ale ultimului an vor fi proiectate la Câmpina în acest weekend (11-12 iulie), în cadrul festivalului de film Tenaris CineLatino. Proiecțiile au loc în parcul La Soldat, iar intrarea este gratuită la ambele filme.
„Ne dorim să aducem din nou atmosfera de festival la Câmpina cu proiecții de calitate, premiate la nivel internațional și apreciate de publicul din întreaga lume”, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială în cadrul TenarisSilcotub.
Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).


Prima seara este dedicată unui film nominalizat anul acesta la premiul Oscar pentru „Cel mai bun film străin”, respectiv „Povești trăsnite” (în original, „RelatosSalvajes”). O comedie care va distra și va speria în același timp, filmul prezintă șase povești scurte, cu personaje și situații diferite, dar care se confruntă cu o temă comună: răzbunarea. În fața unor situații neașteptate, masca civilizației cade, iar reacțiile sunt în egală măsură înspăimântătoare și distractive pentru publicul din sala de cinema. În regia lui Damian Szifron, „Povești trăsnite” a câștigat premiul „Cel mai bun film iberoamerican” la Premiile Goya 2015 și Premiul Publicului la nu mai puțin de trei festivaluri: San Sebastian, Sarajevo și Sao Paolo.
Proiecția are loc sâmbătă, ora 21:30.


Seara de duminică este dedicată unei comedii românești: „Alt Love Building” este continuarea poveștii din filmul „Love Building”, care a strâns sute de spectatori în parcul La Soldat în ediția 2014 a festivalului Tenaris CineLatino. De această dată, în tabăra de „reparat relații” ajung 9 cupluri cu probleme și 3 terapeuți cu probleme și mai grave. Nu mai e atât de simplu să alerge către „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, însă problemele lor se transpun într-o oră și jumătate de distracție pentru public!
Proiecția are loc duminică, ora 22:00, iar la finalul ei publicul se va putea întâlni cu echipa care a realizat acest film; Oana Răsuceanu, care semnează scenariul, și o parte dintre actori vor fi prezenți la Câmpina și vor răspunde întrebărilor din public.
Detalii despre program și festival sunt disponibile pe pagina de Facebook Tenaris CineLatino.
Festivalul Tenaris CineLatino are loc înZalău, Călărași și Câmpina, cele trei orașe din România în care compania TenarisSilcotub are unități de producție.CineLatino este una din inițiativele de dezvoltare socială ale companiei și urmărește să creeze punți de comunicare între cultura contemporană din America Latină și țara noastră, oferind șansa publicului autohton de a descoperi filme reprezentative, de calitate.

Festivalul TenarisCineLatino este organizat de TenarisSilcotub, în parteneriat cu Fundacion PROA, TIFF, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Transilvania Film, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău și al Casei Municipale de Cultură Zalău.
Această inițiativă este în concordanță cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internațional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; şi Festivalul Internațional de Film Monterrey.

PROGRAMUL PROIECȚIILOR Tenaris CineLatino 2015

Sâmbătă, 11 iulie
21:30 „Povești trăsnite”
Comedie. Argentina/Spania 2015, regia: Damian Szifron.
Subtitrat în limba română!
Duminică, 12 iulie
22:00 „Alt Love Building” 
Comedie. România, 2014, regia: Iulia Rugină.

Intrarea este gratuită la ambele proiecții, în limita locurilor disponibile. Filmele sunt recomandate doar celor peste 12 ani.