20 ianuarie 2016

Amenzi usturătoare pentru cei care nu curăţă trotuarul din dreptul sediilor sau locuinţelor pe care le deţin

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia Locală Câmpina a acţionat, în perioada 15 - 18 ianuarie 2016, pe linia menţinerii ordinii si liniştii publice, precum şi asigurarea traficului rutier, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile. Astfel, echipajele Poliţiei Locale au comunicat dispecerului starea carosabilului, pentru a putea fi transmisă situaţia către instituţiile abilitate privind deszăpezirea în Municipiul Câmpina.
Au fost curăţate  arterele principale, intrările şi ieşirile din localitate, pentru a asigura legătura cu celelalte localităţi, concomitent realizându-se deszăpezirea şi pe celelalte străzi. S-a răspuns tuturor sesizărilor primite prin dispeceratul Poliţiei Locale, indiferent de gradul de importanţă al acestora, iar în acest moment se acţionează pentru curăţarea parcărilor, trotuarelor şi a intersecţiilor - zonele cu treceri de pietoni.
În această perioadă au fost înmânate  înştiinţări către societăţiile comerciale de pe raza Municipiului Câmpina, pentru a deszăpezi trotuarele din faţa spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea.


Proprietarii de clădiri sau spații comerciale au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin. In conformitate cu prevederile H.C.L nr. 159/2011, anexa 1, punctul 29, „neefectuarea de către persoanele fizice şi juridice a operaţiunilor de înlaturare a zăpezii, gheţii sau poleiului de pe porţiunile de trotuar din dreptul locuinţelor proprii sau sediile acestora” se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 lei şi 800 lei, pentru persoanele fizice şi 800 lei-2000 lei pentru persoanele juridice. Pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute ce pot pune în pericol integritatea fizică sau chiar viaţa  cetăţenilor, precum si pentru a evita eventualele sancţiuni, vă rugam să respectaţi aceste prevederi, Politia Locală efectuând  verificări în acest sens. Solicităm cetăţenilor, în limita posibilităţilor, să evite parcarea autovehiculelor pe carosabil, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină cât mai eficient, precum şi să nu arunce zăpada pe carosabil, fiind anunţate temperaturi foarte scăzute, creând astfel dificultăţi participanţilor la traficul rutier.
Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Politia Locală pune la dispoziție numerele de telefon ale dispeceratului : 0800800922 (apel gratuit) sau 0244/332420. Totodată, Poliţia Locală adresează un apel câmpinenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate și transportate la centrele special amenajate.