28 februarie 2017

Târgul Mierii 2017 – o ediție cu mai puțini participanți și vizitatori

Ediția din acest an a Târgului Mierii, desfășurată în perioada 24-26 februarie, a arătat că evenimentul care promovează cel mai bine Câmpina în țară (după Școala de Poliție „Vasile Lascăr” și cele două muzee memoriale – B.P. Hasdeu și Nicolae Grigorescu), se poate organiza și cu mai puțini bani alocați din bugetul municipiului. Totuși, Mihai Apostolescu, președintele Asociației Apicole ”Valea Prahovei”, cea care organizează acest eveniment, a ținut parcă să arate, de asemenea, că o finanțare mai redusă a Târgului îi poate știrbi acestuia din strălucire. În rest, fiindcă acest lucru mai rămânea de subliniat aici, iubitorii de produse apicole care au venit la Târgul Mierii au putut să-și aleagă mierea dorită dintre multe sortimente de miere expuse, de la cele obișnuite (salcâm, tei, polifloră), până la cele mai deosebite (mierea de păducel, de mană, de mentă, mierea din flori de mure, mierea de prun și alți pomi fructiferi, mierea din anghinare produsă în Delta Dunării).Inaugurare cu multe oficialități
Vineri, la ora 11.00, a avut loc inaugurarea Târgului Mierii, la care au participat multe oficialități: primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu și aproape toți consilierii municipali. Nu au lipsit nici invitați de onoare: deputatul Rodica Paraschiv (fostul prefect al județului Prahova), fosta atletă Mirela Dulgheru, multiplă campioană la săritura în lungime, precum și un grup de apicultori veniți tocmai de la Cimișlia (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Câmpina. 


După numărul de reprezentanți ai administrației publice locale, a fost inaugurarea cu cele mai multe oficialități, iar acest lucru a venit parcă în compensarea numărului de vizitatori sosiți în cele trei zile de desfășurare a Târgului Mierii. În alocuțiunea sa de deschidere, edilul orașului a ținut să mulțumească invitaților prezenți, dar și organizatorilor evenimentului. „Vreau să mulțumesc Asociației Apicole Valea Prahovei, care organizează cu succes acest Târg al Mierii de 11 ani încoace”, a declarat Horia Tiseanu, care a ținut să sublinieze vechimea apiculturii pe meleagurile câmpinene, amintind faptul că prima atestare documentară a Câmpinei în registrul de vamă al Cetății Brașovului face referire la un localnic, Mansul din Kympena, care adusese spre vânzare o cantitate însemnată de ceară de albine. „Suntem fericiți că avem din nou Târgul Mierii în Câmpina, o manifestare care promovează municipiul nostru în toată România. Ca de obicei, sunt foarte mulți producători, iar vizitatori vor veni, pentru că acum a fost doar deschiderea festivă. Sunt convins că și în acest an, ca și în anii trecuți, Târgul Mierii va fi un eveniment de succes,” a mai spus Tiseanu. Vizitatori au venit, dar mai puțini decât în alți ani. Însă acest lucru nu înseamnă că Târgul nu a reprezentat, și în această ediție, un eveniment de succes. Cine a dorit să cumpere aproape orice produs realizat din munca albinelor și a oamenilor, sau te miri ce utilaj apicol, a putut face acest lucru la Târgul Mierii 2017.


Mai săraci în gestiune, mai săraci și-n acțiune
Orice s-ar spune și din orice parte ai privi lucrurile, ediția din acest an a avut mai puțini participanți decât edițiile ultimilor ani, dar și mai puțini vizitatori (desigur, și vremea urâtă a influențat lucrurile într-un sens nedorit). De asemenea, din programul acestei manifestări, mult mai bogat altădată, au lipsit mai multe concursuri cu tematică apicolă, standurile educative ale elevilor unor școli ș.a. Mai exact, din cinci-șase concursuri câte se organizau în anii precedenți, anul acesta a mai avut loc doar unul: „Cel mai bun degustător de miere”. Nu am avut parte anul acesta nici de programe artistice, dar latura aceasta de entertainment muzical, trebuie să recunoaștem, nu a fost prezentă la fiecare din edițiile trecute. M-am oprit la standul cu produse apicole așezat cel mai strategic (primul pe dreapta, de lângă ușa de la intrare), și am întrebat de ce este oare atât de puțină lume, iar răspunsul primit a fost următorul: „Anul acesta, nu l-am mai organizat noi, cei din Asociația Apicolă «Valea Prahovei». S-a băgat Primăria și nu a fost bine, fiindcă Târgul nu a mai fost promovat cum trebuia”. Îmbiat de interlocutor, am luat un borcan de pe masă ca să-l cercetez mai bine și să aflu ce fel de soi de miere conține, și ce credeți că am citit la producător? Stupina „Mihai Apostolescu”. Așa deci, vericule, nu ți-a trecut supărarea, mi-am zis. Dacă nu o fi vreo coincidență de nume (și nu poate fi), se pare că organizatorul evenimentului, supărat că nu a mai obținut de la legislativul municipal finanțările dorite (după ce consilierii i-au demonstrat aritmetic că îi sunt suficiente încasările obținute din taxa de participare colectată de la 100 de standuri), nu s-a mai ostenit cu promovarea Târgului, lăsând pe seama celor din Primărie treaba aceasta. De unde se vede treaba că dulce e mierea, dar cam amară promovarea ei.  


Scurt istoric al Târgului Mierii
Nașul Târgului Mierii, ajuns la a XII-a ediție, poate fi socotit primarul Horia Tiseanu, pentru că sub oblăduirea sa a avut loc, în 2006, prima ediție a evenimentului, denumit atunci Zilele Mierii. Începând cu 2007, perioada de desfășurare a Zilelor Mierii a fost mutată din decembrie în februarie, manifestarea începând a fi promovată sub denumirea Târgul Mierii. La a doua sa ediție, evenimentul a adunat peste 1000 de oameni. Organizatorul Târgului, Asociaţia Apicolă „Valea Prahovei” a luat fiinţă tot în anul 2006, din necesitatea apicultorilor de a avea un organism reprezentativ  la nivel local și național. Avem aici de-a face cu o fericită coincidență a nașterii în același an și a Târgului, și a Asociației organizatoare, coincidență altoită pe inteligența vizionarilor lideri ai apicultorilor câmpineni, care s-au gândit rapid la o asociere cu municipalitatea condusă de Horia Tiseanu (la primul mandat), pentru organizarea în parteneriat a unui târg național al apicultorilor. În 2008, Târgul Mierii a luat amploare; s-a născut Albina Nina, mascota târgului, iar prezenţa acesteia în şcoli, dăruind miere, a adus o mare bucurie copiilor. Târgul Mierii desfăşurat în 21-22 februarie 2009 a adus la Câmpina aproximativ 4000 de persoane, iar prin mediatizarea de care s-a bucurat, a adus beneficii directe şi pe termen lung vânzărilor de miere, dar și un important capital de imagine municipiului nostru. În următoarele ediții, evenimentul a luat o și mai mare amploare. La cea de-a şasea ediţie „modernă”, Târgul Mierii din Câmpina a devenit cea mai importantă manifestare de profil din țară. În timp, au fost organizate tot mai multe concursuri („Cel mai dulce cuplu”; „Cel mai bun degustător de miere”; „Concurs de fotografii pe teme apicole”; „Concurs de prăjituri sincere cu miere”; „Cel mai bun mâncător de miere”, „Cea Mai Bună Miere”), la care numeroşii participanţii au fost răsplătiţi cu produse apicole. De asemenea, pe lângă apicultori și firme producătoare de produse apicole, după primii ani, au venit la Târg și companii producătoare de echipamente apicole, firme românești, dar și străine (din Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Franța etc.). Tot după câteva ediții, a început să fie organizat ”Balul stuparilor”. (A.B.)

Editorial. CU DREPTU-N STÎNGA

Capacitatea „socialiștilor” români de a inventa personaje malefice este inepuizabilă. Am crezut cu toții că, după Năstase, nu se poate ceva mai rău, a venit glumețul Ponta. La fel, speranță, mai rău de-atît nu se poate, și a venit Dragnea, lupul cel flămînd. România trăiește un coșmar cu repetiție. Acum dl. Dragnea și-a propus să revoluționeze și știința dreptului, introducînd o distincție între legalitate și oportunitate pe care nu știu ca de la Lex Cornelia încoace, adică de mai bine de 2000 de ani, vreun jurist să o fi impus. „Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincția dintre legalitate și oportunitate”. Dumnezeule mare, cum să faci o asemenea distincție? Adică ar putea fi ceva oportun dar ilegal? Iar autoritatea (aici era un discurs adresat primarilor) nu este prima care ar trebui să respecte strict legea? Vă dați seama în ce abis ne aruncă fraza asta obscură a lui Dragnea? Abia ea împarte România în două: a noastră, care trebuie să respectăm legile, și a lor, care ar fi deasupra acestei nimicnicii a neamului prost, ei avînd doar oportunități. Nu mai zic că se calcă flagrant Art.1/5 din Constituția României, cel care spune că respectarea legilor este obligatorie. Pe șleah spus, îndemnul lui Dragnea e clar, și l-au înțeles toți: furați, fraților, din banul public, că noi vă vom născoci „oportunități”. Adică niște „chestii” deasupra legilor. Sigur, gura mincinosului spune adevărul, șeful socialiștilor penali români a exprimat doar enorma frustrare că DNA-ul s-a băgat peste afacerile lor. Explicația se poate da în două cuvinte, sigur DNA-ul nu are a sancționa oportunitatea construirii unui drum comunal, dar poate analiza dacă drumul costă de zece ori mai mult decît normalul sau dacă el nu duce doar spre o vilișoară din pădure construită pentru amanta primarului (caz recent). Cum definește oportunitatea în asemenea cazuri președintele de partid? 
Alt exemplu: firoscoasa doamnă Firea vrea înființarea a vreo 20 de firme ale primăriei, pentru tot felul de lucrări care pînă acum erau externalizate. Vă dați seama, dacă oamenii ăștia au putut să cîștige (spun rechizitoriile) milioane de lei numai din plantarea panseluțelor, evaluate la sute de lei firul, ce vor face cînd vor avea ditamai firmele cu facilitățile fiscale puse iar la cale de același diabolic Dragnea? Oportunitate, cică. Problema socialismului românesc de azi este că nu conține decît metodele de manipulare, propagandă și represiune specifice originalului stalinist. Nici măcar minimele avantaje ale aceluia. O școală serioasă de exemplu, sau un sistem de sănătate adecvat. 


O spun iarăși direct, cu riscul de a-mi trezi mari adversități, școala românească în anii 70 era mai bună (per ansamblu) decît cea de acum, la fel sistemul sanitar. Un lider striga azi la mitingul de la Tîrgoviște: promisiunile noastre electorale au devenit realitate. Nu zău! Așa repede? E culmea perversiunii represive (cum a demonstrat excelent Gabriel Liiceanu în România gurilor știrbe) să faci victima să te aplaude cu dragoste că ai salvat-o. S-o fi gîndit la creșterea salariilor, cel de la tribună, nesemnificativă și nesustenabilă, cum arată toate prognozele interne și externe corecte. Dar peste 4 ani, cînd cel de la tribuna de azi va fi mult mai bogat, iar cei ce-l aplaudau în ploaie mult mai săraci,  nu se știe dacă va mai putea salva cineva România din marasmul economic și moral. Sunt patetic, îmi spune un cunoscut, pesedist fanatic. Normal că sunt patetic, adică mă doare. Urmăriți faptele guvernului-parlament (nici vorbă de separarea puterilor): de la legea care dezincriminează tăierile abuzive ale pădurilor, la problemele asigurării vaccinurilor, de la dărîmarea a ceea ce a mai rămas din învățămînt, la numirile halucinante în tot felul de posturi, de la pregătirea jafului economic (vezi articolul  lui Florin Cîțu - Jaful perfect), la subordonarea radioului și televiziunii naționale și concedierea ziariștilor incomozi din presa „independentă”. Problema ivită între timp este una cutremurătoare: ura. Trebuie spus clar: ura a început odată cu contra-mitingurile organizate de putere, nimic din ea în manifestațiile din Piața Victoriei, acolo a fost creativitate, spirit ludic, ironie pînă la miștoul inteligent, chiar cînd a atins zone de vulgaritate, au fost toate astea, dar nu ură. Pe cînd, la mitingurile de la Cotroceni, Pitești, Tîrgoviște nu s-a auzit decît un singur discurs, foarte vechi, al urii de clasă. Înregistrările stau mărturie, grea ca de plumb. Un amănunt: „Piața Victoriei” nu a strigat, nu s-a adresat „celorlalți”. Numai unei guvernări a fără-de-legii. Pe cînd ceilalți nu au strigat decît împotriva #rezistenților. Falia a fost creată, în bună tehnică bolșevică. Feliile societății sunt gata să se înghită reciproc. Nimic nou. Ce urmează, e cumplit. OUG 13 e istorie, se dovedește că nu a fost decît picătura care a umplut paharul, acum cei de la putere spun: gata, nu mai există OUG 13, ce naiba mai vreți? Din păcate pentru ei, mînăria de la miezul nopții nu a făcut decît să reveleze nu programul de guvernare, ci tehnica guvernării. Adică o tehnică a abuzului oficializat, aflat abia la început. Așa cum vrea Dragnea să oficializeze abuzul administrativ. Asistăm la o revoluție în drept. Soluții? Ce va urma? E bine măcar că ne-am întors capul spre viitor. E un început. O vorbă de optimism neaoș răsucit spune cam așa: ce-a fost rău a trecut, ce-i mai rău de-acuma vine!
Christian CRĂCIUN

Autorităţile s-au hotărât să analizeze situaţia locaţiilor cu grad ridicat de risc pentru minori

De două luni şi de două interpelări energice în Consiliul Local a fost nevoie pentru ca autorităţile locale să dea semne că vor analiza aspectele privitoare la prezenţa tot mai numeroasă a minorilor câmpineni în cluburi de noapte, cazinouri ori săli cu jocuri mecanice. 
Joi, 23 februarie, în cadrul şedinţei lunare a legislativului local, consilierul Florin Frăţilă a interpelat din nou executivul Primăriei pe această temă, atrăgând atenţia că fenomenul ia amploare, iar autorităţile responsabile nu par să reacţioneze în niciun fel.


Vă reamintim că la prima sa intervenţie, în şedinţa din ianuarie a Consiliului Local, Frăţilă prezenta printre argumentele sale şi incidentul soldat cu rănirea gravă a mai multor elevi minori, petrecut la începutul acestui an în parcarea unui club de noapte din oraş şi le cerea responsabililor din administraţie să se implice mai mult în prevenirea unor astfel de situaţii şi să urmărească respectarea legislaţiei în vigoare: „Nu este normal să ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă cu copiii noştri. Barurile şi cluburile de noapte sunt pline de minori sub 16 ani care au acces la băutură, tutun şi la altele. În plus, nu cred că este normal ca un copil de 13, 14, 15 şi chiar 16 ani să-şi petreacă nopţile în locuri frecventate de tot felul de indivizi dubioşi. Nu mai vorbesc de faptul că minorii au acces neîngrădit la băuturi alcoolice şi ţigări peste tot unde acestea sunt comercializate. Aş vrea să rog executivul să iniţieze discuţii pe această temă cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei şi să stabilească un set de măsuri pentru stoparea acestui fenomen, cât nu este prea târziu” - spunea la acea dată Florin Frăţilă.
Din câte se pare, insistenţa alesului local ar putea urni lucrurile din loc, având în vedere că miercuri, 1 martie, administraţia publică s-a hotărât să convoace Comisia de ordine publică, constituită din reprezentanţi ai executivului Primăriei, ai Consiliului Local, ai Poliţiei Locale şi Naţionale, singurul organism local deliberativ cu putere de decizie în astfel de situaţii. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate şi ce efect vor avea acestea. 

De la 1 februarie 2017, se majorează tariful pentru colectarea deșeurilor menajere

În plenul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina, aleșii câmpinenilor au aprobat un proiect de hotărâre privind ajustarea tarifului practicat de S.C. Floricon Salub S.R.L. pentru colectarea, transportul și depozitarea deşeurilor menajere, începând cu 1 februarie 2017. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de membrii Comisiei de administrație publică locală, juridic și relații cu publicul (Costantin Cândea, Ioan Petrescu, Mihaela Petrovici, Daniel Ioniță și Robert-Cătălin Minea). 
După explicațiile date de managerul-general Florin Constantinescu, care a lămurit temeiurile ce au stat la ajustarea tarifelor de salubrizare practicate de operatorul Floricon Salub, au fost aprobate mai multe ajustări, după cum urmează: 
- pentru persoane fizice - de la 8,02 lei/persoană/lună (fără T.V.A) la 9,57 lei/persoană/lună (fără T.V.A); 
- pentru agenții economici și instituțiile publice, cu excepția celor aflate în subordinea Primăriei - de la 72,61 lei/m.c. (fără T.V.A) la 82,44 lei/m.c. (fără T.V.A); 
- pentru Primărie și instituțiile publice aflate în subordinea acesteia - de la 72,61 lei/m.c. (fără T.V.A) la 80,63 lei/m.c. (fără T.V.A). 


În sprijinul cererii sale de ajustare a tarifelor de salubrizare a orașului (din punct de vedere al colectării deșeurilor menajere), Florin Constantinescu a adus mai multe argumente. Astfel, a fost invocată Hotărârea nr.3 din data de 17 ianuarie 2017, emisă de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, care a aprobat modificarea tarifului pentru deșeurile municipale depozitate la Rampa Boldeşti-Scăieni, noul tarif, începând cu data de 1 februarie 2017, fiind de 69,58 lei/tonă (fără TVA), față de 59,92 lei/tonă (fără TVA). Al doilea argument a fost faptul că, de la 1 februarie 2017, salariul minim brut garantat în plată este de 1.450 lei, în conformitate cu H.G.R. nr.1/2017. Cele două creșteri ale elementelor de cheltuieli din componența tarifului pentru colectarea deșeurilor menajere și similare, de la persoane fizice și juridice, sunt independente de voința prestatorului de servicii, solicitarea ajustării tarifului de salubrizare fiind justificată pe baza argumentelor amintite mai devreme, așa cum a reieșit și din memoriul tehnico-economic. Pentru persoanele fizice, tariful se majorează cu 1,55 lei/persoană/lună (fără TVA), respectiv, de la 8,02 lei/persoană/lună (fără TVA) la 9,57 lei/persoană/lună (fără TVA), luându-se în considerare numărul de persoane abonate în prezent. 
La 31.12.2016, erau în evidențele Floricon Salub 21.025 de persoane abonate, reprezentand circa 60% din totalul populației municipiului, iar acest numeric a rămas aproape neschimbat la acest moment. Cu doar puţin peste jumătate din populaţie abonată la serviciile de salubrizare, Câmpina rămâne departe de standardele europene în domeniu, o mare parte din locuitorii săi dovedind că nu au spirit civic şi gospodăresc şi că nu sunt decât bieţi epigoni ai câmpinenilor de acum un veac, cetăţeni ai unei aşezări denumite „Oraşul florilor”. (A.B.)

Un podeț va înlocui vechiul pod secular dintre Câmpina și Bănești, prăbușit acum trei ani

La propunerea primilor demnitari ai Câmpinei – primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii municipali au aprobat  indicatorii tehnico – economici pentru realizarea obiectivului ”Amenajare podeț peste râul Doftana”. Este vorba despre proiectul unui podeț care nu sună prea isteț, mai ales că el ar fi trebuit să fie un pod în toată regula. Cum s-a ajuns aici numai ei știu. Ei, care ar fi trebuit să știe că s-ar putea ajunge aici. În primăvara anului 2014, după o serie de precipitații bogate, apele Doftanei s-au umflat și au rupt unul dintre pilonii podului secular care lega așezările câmpinenilor și băneștenilor încă de pe vremea domnitorului Unirii Principatelor.


Podul, vechi de aproximativ 160 de ani, fusese construit după rețeta acelor vremuri și chiar a rezistat foarte bine, dacă socotim la câte solicitări a fost supus din partea oamenilor și a stihiilor naturii. La finele anului 2014, se realiza o asociere în participațiune între Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova, cu scopul de a construi un nou pod, pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Investiția era una importantă, de aproape 3.000.000 de lei, dar proiectul nu a fost nici măcar început, fiind lăsat să zacă probabil în vreu sertar, acoperit de praful uitării. Probabil, s-a considerat că pentru cele câteva sute de navetiști (angajați și elevi, majoritatea din Bănești), nu se merita o asemenea osteneală. Astăzi, cele două administrații locale plus cea județeană (prin conducerile lor, aproape tot alea din 2014), s-or fi gândit că, totuși, în economia refacerii unei căi de comunicație între cele două localități stau oamenii, nu animalele fără stăpân, și că acestea din urmă nu plătesc impozite și taxe locale, pe când navetiștii amintiți mai devreme, da. Astfel, a fost nășită o nouă asociere între Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova, cu scopul de a construi nu un nou pod, ci un podeț pietonal, numai bun pentru navetiști, un podeț situat în aval de vechiul pod, dar nu departe de acesta. La ultima lor ședință, membrii legislativului municipal au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției, din care rezultă că podețul pietonal, cu o lungime de aproximativ 250 de metri și o lățime de 1,2 metri, va avea o structură metalică și va fi prevăzut cu balustradă. Costurile construcției se vor ridica la 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției, iar Consiliul Județean va acoperi restul cheltuielilor. Lucrările ar putea  începe anul acesta. Vechiul pod nu va putea fi refăcut cu fonduri europene, cum se credea la un moment dat, fiindcă nu este încă declarat (clasificat), ca monument istoric. (A.B.) 

Bazinul de înot didactic va fi închis timp de o săptămână

Trecerea Bazinului de înot didactic din administrare privată în administrarea municipalităţii prin intermediul Clubului Sportiv Câmpina aduce după sine şi o scurtă perioadă de tranziţie, în care noul administator va avea la dispoziţie o săptămână pentru preluarea inventarului, reparaţii şi igienizări la baza sportivă. 


Astfel, în perioada 26 februarie – 5 martie, bazinul va fi închis, urmând ca activitatea să reintre în normal începând cu data de 6 martie, având la bază prevederile noului regulament de funcţionare aprobate în Consiliul Local şi un nou regulament de ordine interioară. 

În Ambulatoriul SanConfind s-a deschis un cabinet de pneumologie

De astăzi, Ambulatoriul Centrului Medical SanConfind este mai bogat cu un cabinet, mult așteptat de pacienții cu afecțiuni pulmonare. Este vorba despre cabinetul Pneumologie, care va funcționa în Câmpina, la ”Casa cu lei”, lângă Liceul Forestier. În cadrul acestui cabinet va acorda consultații doamna doctor Elena Dumitrescu, directorul medical al Spitalului SanConfind. 


În afara unei consultații medicale de înaltă calitate, pacienții pot beneficia de examinări profesioniste prin spirometrie (o metodă neinvazivă şi foarte precisă de apreciere a funcţiei pulmonare, ce măsoară cum şi cât de bine respiră pacientul), pulsoximetrie (determinarea saturației oxigenului în sângele periferic, o metodă non-invazivă care permite monitorizarea oxigenării hemoglobinei unui pacient) ș.a. Deocamdată, nu vor fi consultații medicale în fiecare zi, ci numai în zilele de marți și joi, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Se fac demersuri pentru ca noul cabinet să intre cât mai rapid în relații contractuale cu CJAS Prahova, situație în care gama de servicii medicale se va mări considerabil (se vor elibera nu doar scrisori medicale și rețete compensate, ci și prescripții pentru concentratoare de oxigen), iar zilele de funcționare a acestui cabinet vor acoperi întreaga săptămână de lucru (medicul specialist va avea un program cu jumătate de normă, dar în două ture: și dimineața, și după-amiaza). 
Programările se pot face la telefon 0372.327.440

Cabinetul Pediatrie-Neonatologie SanConfind și-a mărit programul de lucru

De la începutul lunii februarie, cabinetul Pediatrie-Neonatologie SanConfind, care funcționează, de anul trecut, la ”Casa cu lei” din Câmpina, își va mări considerabil programul de lucru, pentru a veni în întâmpinarea nou-născuților și sugarilor care au venit pe lume la Maternitatea SanConfind, dar și în alte unități spitalicești de profil. Mărirea activității cabinetului a fost posibilă o dată cu venirea în cadrul acestei structuri a Ambulatoriului SanConfind a doamnei doctor Eugenia Grumuzescu, medic specialist neonatolog, care coordonează Compartimentul Neonatologie din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie a Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina. Doamna doctor Eugenia Grumezescu, printr-un screening complet, poate testa nou-născutul sau sugarul pentru a-i depista bolile metabolice rare (fenilcetonuria, hipotiroidismul congenital etc). 


Prin confirmarea diagnosticului şi aplicarea tratamentului precoce și a unei dietei specifice corespunzătoare, se poate preveni apariția de complicații severe și tulburări în dezvoltarea psihomotorie și neurologică a sugarului.  De asemenea, în  cabinetul Pediatrie-Neonatologie SanConfind se poate efectua și audiometria la nou-născuți și sugari pentru depistarea precoce a deficiențelor de auz. Procedura de testare a auzului este neinvazivă și total nedureroasă, iar cu cât depistarea unei hipoacuzii este mai rapidă, cu atât tratamentul este mai eficient.  
În  cabinetul Pediatrie-Neonatologie SanConfind lucrează doi medici specialiști. Doamna doctor Florentina Bicuți are program de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 14.00, iar doamna doctor Eugenia Grumezescu  acordă consultații de luni până joi, în intervalul orar 14.30- 16.00. 
Programările se pot face la telefon 0372.327.440.