04 iulie 2018

BACALAUREAT 2018 LA CÂMPINA. Au fost afişate primele rezultate

Au fost afișate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat susţinut de absolvenţii de liceu ai promoţiei 2018. Potrivit Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare). Elevii nemulțumiți de notele obţinute pot depune contestație în cursul zilei de astăzi, între orele 12:00 - 16:00, acestea urmând a fi soluționate în intervalul 5-8 iulie. Luni, 9 iulie, vor fi afişate rezultatele finale. Începând cu anul acesta, nota comisiei de contestații va fi finală, deoarece nu se va mai aplica regula celor 0.5 puncte diferență între prima notă și cea de după contestații.


La Câmpina, Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” conduce şi anul acesta cu un număr de 178 de elevi admişi, 3 respinşi şi 2 care nu s-au prezentat. Cea mai mare medie (9,73) a fost obţinută de Sabrina Stoica, specializarea matematică-informatică. 
Urmează Colegiul Tehnic Energetic cu 99 elevi admişi, 69 respinşi şi 11 care nu s-au prezentat. Media cea mai mare (9,46) a fost obţinută de Marian Tatu, specializarea matematică – informatică. 
Pe locul al treilea se situează Colegiul Tehnic Forestier cu 81 elevi admişi, 59 respinşi şi 7 care nu s-au prezentat. Ciută Petronela Alexandra, specializarea tehnician în activităţi economice, a obţinut cea mai mare medie (9,73). 
Penultimul loc este ocupat de Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, cu 14 elevi admişi, 42 respinşi şi 12 care nu s-au prezentat, unde media cea mai mare (8,36) a fost obţinută de Adriana Nistor, specializarea tehnician în gastronomie. 
Nu mai constituie pentru nimeni o surpriză că ultimul loc îl ocupă Liceul Tehnologic Mecanic, unde numai 4 elevi au fost declaraţi admişi, 11 respinşi şi 6 nu s-au prezentat. Mihai Daniel Beucă, specializarea tehnician mecanic, a obţinut aici media cea mai mare (8,05).
Elevii care nu au obţinut notă de trecere la examenul de bacalaureat sau nu s-au prezentat la prima sesiune mai au o șansă la sesiunea din august-septembrie 2018, la care înscrierile se vor face în intervalul 10-13 iulie. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va fi susţinută pe 20 august, iar în următoarele trei zile au loc testele scrise la limba și literatura maternă, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării. Începând cu data de 24 august se vor desfăşura probele de testare a competențelor, ultima fiind programată pe 31 august. Rezultatele preliminare vor fi afișate la 1 septembrie 2018, iar după soluţionarea contestațiilor, în data 6 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale.
Notele la fiecare disciplină în parte şi mediile finale pentru toţii elevii înscrişi la sesiunea actuală le găsiţi AICI