16 iulie 2018

Locuitorii blocurilor cu risc seismic nu se dau mutaţi în blocul de necesitate construit de municipalitate

Blocul de necesitate, construit acum un an și jumătate de către municipalitate pentru găzduirea temporară a locuitorilor blocurilor cu risc seismic, pe perioada lucrărilor de reabilitare a imobilelor cu bulină roșie, riscă să devină cea mai scumpă dintre investițiile fără utilizare de pe domeniul public. Nu zicem că a fost făcută degeaba, că este inutilă, ci doar că este inutilizabilă. Atenție la nuanță, să nu fim criticați la viitoarea conferință de presă a Primăriei. Că este tare ușor să arunci cu bâta fără motiv. Mai greu este să construiești un ditamai blocul fără să găzduiești pe nimeni în el. Un bloc de mari dimensiuni, cu 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere, care a costat 9,5 milioane de lei, sumă care, din fericire, a fost atrasă printr-un credit bancar investițional, dar care, din nefericire, va trebui plătită de către executivul câmpinean mulți ani de acum încolo; din banii câmpinenilor, desigur. 


La ultima conferință de presă a Primăriei Câmpina, primarul Horia Tiseanu și-a exprimat dezamăgirea că, în pofida acestei realizări notabile, câmpinenii care locuiesc în blocuri inscripționate cu buline roșii nu vor să se mute în blocul de necesitate, invocând tot felul de motive, niciunul serios. Sunt refractari la mutarea în blocul de necesitate, situat în vecinătatea Complexului Kaufland, nu doar proprietarii apartamentelor din blocul A6, primul vizat și cel mai afectat de cutremurele care au zdruncinat Câmpina în ultimele decenii, ci și locuitorii blocurilor de pe strada Mihail Eminescu, Bucea și Orizontului. „Locatarii blocurilor cu risc seismic nu vor să se mute în blocul de necessitate. Probabil, mulți sunt supărați că legea nu le permite, după consolidare, timp de 25 de ani, să-și vândă apartamentele. Este vorba despre locatarii care au venitul pe membru de familie sub venitul minim pe economie și pentru care statul suportă toate costurile reabilitării apartamentelor. Aici  eu zic că statul are dreptate. Adică pe cheltuiala statului valoarea apartamentelor se dublează, iar beneficiarii ar vrea să obțină venituri mai mari, dar nemeritate,  pentru că ei nu contribuie cu niciun leu la aceste investiții”, le-a spus jurnaliștilor prezenți edilul-șef, făcând apel la presa locală pentru a convinge oamenii prin materiale publicate de justețea reabilitării blocurilor cu risc seismic, în vederea preîntâmpinării unor catastrofe umanitare.
Adrian BRAD

Viceprimarul Adrian Pițigoi dixit: „Clădirea Căminului Energetic va fi modernizată, în curând, prin reparaţii capitale”

La ultima conferință de presă a primarului, după prezentarea de către Horia Tiseanu a investițiilor ce se vor realiza în acest an, viceprimarul Adrian Pițigoi a detaliat puțin investiția prin care parterul și primul etaj al imobilului care a adăpostit, până acum 10 ani, Căminul Liceului Energetic, vor fi, în curând, igienizate, salubrizate și apoi în așa fel compartimentate, încât să poată adăposti 28 de locuințe sociale. Fiindcă, de fapt, realizarea locuințelor sociale reprezintă  finalitatea acestei investiții așteptate de mulți câmpineni cu posibilități financiare reduse.


„Avem constructor, vom avea în curând și diriginte de șantier, așa că spre finalul lunii iulie vor începe lucrările la Căminul Energetic”, a anunțat viceprimarul Adrian Pițigoi la întâlnirea cu ziariștii locali. Reamintim cititorilor nostri că, la etajele 3 și 4, Primăria a mai construit acum vreo cinci ani câteva zeci de locuințe sociale, dar cererea este foarte mare, așa că și cele preconizate a fi construite în viitorul apropiat sunt la mare așteptare și căutare. Parterul clădirii este o bombă biologică, din cauza apei care l-a inundat complet de multă vreme, transformându-l într-un imens focar de infecție. De aceea, pe lângă amenajarea locuințelor sociale, se va realiza un sistem de preluare a apelor pluviale spre canalizarea publică. În prezent, pe SEAP se află anunțul privind angajarea unui diriginte de șantier. După desemnarea dirigintelui de șantier lucrările pot începe. Toată investiția va costa aproape un million de lei. (Adrian BRAD)

Eleva Andreea Văcaru a devenit campioană națională la proba 100 metri – fluture

Sportul câmpinean este în sărbătoare. La numai 13 ani, câmpineanca Andreea Văcaru, legitimată la Clubul Contratimp, a câștigat recent medalia de aur la proba 100 metri – fluture, la Campionatul Național de Înot Cadeți organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). Competiția s-a încheiat duminică, 15 iulie, după ce s-a desfășurat pe parcursul a patru zile la Bazinul Olimpic din incinta Complexului Turistic de Natație din Târgoviște.  


O performanță deosebită pentru această valoroasă fiică a meleagurilor câmpinene, care umple de respect imaginea sportivă a Câmpinei, în același timp umplând de mândrie piepturile tuturor locuitorilor ei.  Cu atât mai notabilă este performanța Andreei cu cât ea vine după un loc 3 și o medalie de broz obținute de înotătoare, nu cu mult timp în urmă, la etapa regională a calificărilor pentru Campionatul Național. Hotărât lucru, nu bronzul îi place Andreei, ci aurul performanței absolute. De fapt, în anii precedenți, Andreea Văcaru a ajuns o prezență obișnuită pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului de la concursurile naționale de natație. Titlul de campioană națională la 100 metri – fluture vine ca o încununare a laurilor câștigați la campionatele naționale precedente, de unde Andreea s-a întors acasă cu cinci titluri de campioană națională la proba 50 metri – fluture și cu două titluri de vicecampioană națională la aceeași probă. Eroina înotului câmpinean este în clasa a VII-a A a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, liceu care a mai dat, în decursul istoriei sale, înotători buni, dar niciunul cu performanțele sale. ”Clubul Contratimp Câmpina, format din 14 cadeți, s-a numărat și anul acesta printre cluburile participante la Campionatul Național de Înot, 67 la număr, care au însumat 457 de sportivi cu vârste între 12 și 14 ani. Pe parcursul celor 8 reuniuni, cadeții noștri au reușit să-și îmbunătățească performanțele, îndreptându-se către cele mai râvnite locuri din clasament. 


Astfel, Andreea – Iuliana Văcaru și-a recâștigat titlul de campioană națională prin medalia de aur obținută în proba sa favorită, fluture, de data aceasta la 100 de metri. Teo Magda și Adelina Bostangiu s-au clasat pe locul 5 în proba lor preferată, 100 metri – bras, primul la doar 58 de sutimi de secundă de podium, iar Adelina, la doar 35 de sutimi. Toți au evoluat frumos la cel puțin o probă, rezultatele obținute fiind rezultatul muncii lor în echipă. Suntem mulțumiți și, totodată, mândri de sportivii noștri. Mulțumim pe această cale și administratorului Bazinului Didactic de Înot, Clubul Sportiv Câmpina, pentru susținerea performanței”, ne-au declarat antrenorii Clubului Contratimp, Octavian Postolache și Anca Pătrășcoiu. Felicitându-i pe toți cei care au ocupat locuri meritorii în clasamentele competiției, îi urăm Andreei ca, și pe viitor, să ne zâmbească mereu de acolo, de sus, din înălțimile supremei performanțe sportive, de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere,  cu pieptul strălucind de la aurul medaliilor, strălucire care, cu siguranță, va încălzi sufletele tuturor câmpinenilor, făcându-i mai mândri, mai fericiți.
Adrian BRAD

UN EVENIMENT: Ana Blandiana la Câmpina

Cea de a patra Conferinţă culturală Lemet a avut loc în după-amiza zilei de 11 iulie, în sala mică a Casei de Cultură „Geo Bogza” şi a fost un regal spiritual, căci în faţa unei audienţe de mai bine de o sută de câmpineni s-a aflat scriitoarea Ana Blandiana. Criticul literar Serenela Ghiţeanu, conferenţiar la Universitatea Petrol şi Gaze, colaborator al Revistei 22, a realizat o scurtă, dar pertinentă, introducere în vasta operă a Anei Blandiana, fapt deloc uşor având în vedere că aceasta se întinde pe o perioadă de o jumătate de secol. Serenela Ghiţeanu le-a reamintit celor prezenţi că Ana Blandaiana „a avut de trei ori interdicţie de semnătură: în 1959, din cauza faptului că tatal, preot ortodox, era deţinut politic, în 1985, când a publicat patru poezii în revista «Amfiteatru» din Cluj care erau «subversive», apoi în 1988-1989, datorită volumului de poezii pentru copii avându-l ca erou pe motanul Arpagic, care semăna cu Ceauşescu. Opera Anei Blandiana e formată din volume de poezii, proză fantastică şi eseuri”. Criticul ploieştean s-a referit şi la numeroasele premii şi traduceri în străinătate, amintind că este membru corespondent al Academiei Române din 2016. „În mai 1990 a reînfiinţat Centrul PEN România pe care l-a şi condus până în 2004. Din 1990, Ana Blandiana a fost o militantă civică activă, participând la manifestaţia din Piaţa Universităţii, apoi fondând, împreună cu Romulus Rusan, Alianţa Civică, pe care a şi condus-o în anii ‘90. Este iniţiatoare, tot alături de Romulus Rusan, a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, care cuprinde Muzeul de la Sighet (în fosta puşcărie comunistă) şi Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului unde se află o colecţie impresionantă de documente (mărturii orale şi scrise, obiecte, cărţi etc) despre rezistenţa împotriva comunismului şi despre deţinuţii politici”. 


Ana Blandiana a suţinut discursul „Centenarul, un motiv de exorcizare” în care a pus în context sărbătoarea Centenarului sau, aşa cum spunea Codruţ Constantinescu, un eşec major de dimensiuni naţionale. Suntem noi demni de jertfele înaintaşilor care au realizat România Mare? Puţin probabil, mai ales în actualul context politic, când se face totul pentru a distruge independenţa justiţiei. 
„Nu cred că a existat în istoria omenirii vreo epocă în care să fie mai greu de stabilit decât azi unde e binele şi unde e răul, cum este binele şi cum este răul, ce este bine şi ce este rău. Şi asta nu pentru că alte epoci ar fi fost mai simple şi mai puţin confuze, ci pentru că niciodată confuzia nu a avut la îndemână atâtea mijloace de exprimare, atâţia subiecţi dornici să se exprime şi atâtea posibilităţi de a manipula această  dorinţă de exprimare. De altfel de cele mai multe ori – şi asta este o caracteristică specifică numai epocii noastre – confuzia nu este naturală, nu este autentică, ci construită cu migală, inventată cu neruşinare în aşa fel încât problema nu mai este aceea a deosebirii binelui de rău, ci, mai radical, a travestirii binelui în rău şi a răului în bine, a schimbării numelui unei noţiuni în timp ce  conţinutul ei rămâne neschimbat, sau, invers, a păstrării numelui unei noţiuni al cărei conţinut este înlocuit treptat până la a deveni opusul său. În acest sens, perioadele electorale oferă în viaţa tuturor democraţiilor largi arii de observaţie a felului în care binele poate fi transformat în rău. Niciodată, privind personajele incredibile care locuiesc majoritar peisajul politic al ţării şi al lumii, nu am ştiut dacă prostia sau reaua lor credinţă sunt prioritare, dacă felul în care distrug în loc să construiască şi degradează tot ce ating dovedeşte existenţa unui plan diabolic sau  doar o jalnică incapacitate de a gândi un plan. În cazul nostru, prostia şi răutatea se confundă simplu şi pe înţeles cu egoismul şi nepăsarea, dusă până la crimă, faţă de ceilalţi. Dar cum se poate explica faptul că o bună parte a populaţiei, mai ales tinerii, nu se duc la vot, deşi, în mod evident, ei urmează să fie beneficiarii sau victimele rezultatelor lui? Pentru că, de data aceasta, este vorba de o nepăsare nu faţă de ceilalţi, ci faţă de ei înşişi, faţă de propriul lor destin căruia îi opun o violentă şi iresponsabilă formă de prostie, izvorâtă din incapacitatea de a deosebi binele de rău. Ei renunţă cu inconştiență - sau, şi mai grav, cu indiferenţă - la partea lor de putere şi de gândire, care ar putea influenţa lucrurile, rămânând spectatori ai unui război în care nu le pasă că li se hotărăşte soarta, dacă sunt în stare să înţeleagă că este vorba de un război. Dar nu cumva nepăsarea se transformă în unitate de măsură a confuziei tocmai din cauza renunţării la a mai deosebi binele de rău, după ce în atâtea rânduri au fost, cu bună credinţă şi în mod catastrofal, confundate? Poate că da, dar aceasta nu este o scuză, este cel mult o explicaţie. Democrația nu înseamnă că zece proști sunt mai importanți decât un deștept sau zece hoți mai importanți decât un om cinstit. Democrația este valoarea supremă doar în măsura în care se exercită în sprijinul statului de drept. Statul de drept este construcția, fagurele în care se toarnă mierea democrației care altfel se împrăștie și se strică. O democrație care se opune statului de drept, își pierde substanța și devine falsă, simplu rezultat al unei manipulări. Pentru că, asemenea  libertăţii, democrația poate deveni toxică dacă este pusă în slujba răului. Dar tot ea este singura forţă care poate duce popoarele înainte, atunci când este lăsată să funcţioneze corect în numele adevărului, al dreptăţii si al iubirii”.


Ana Blandiana a criticat şi faptul că marcăm Centenarul României Mari doar prin festivisme ieftine, un torent de cuvinte şi cam atât. „Deocamdată, în anul Centenarului, Alba Iulia nu este legată printr-un tren direct de Bucureşti, ceea ce nu se întâmplase nici în anii 50, când nu mai era capitală de regiune pentru că fusese capitala încoronării şi se afla în subordinea Devei, oraşul primului ministru de tristă amintire. Deocamdată, în timp ce sărbătorim patetic Centenarul Unirii cu Basarabia, şoseaua spre Albiţa,  principalul punct de frontieră cu Republica Moldova, este impracticabilă din cauza gropilor. O indiferenţă generată de repetatele dezamăgiri şi manipulări, de sentimentul neputinţei în faţa reţelei atotputernice  - înainte  comunistă, acum mafiotă -  care acoperă  ţara, ne face orbi şi  iresponsabili, obosiţi de a ne descoperi mereu traşi pe sfoară şi lipsiţi de minima mândrie şi inteligenţă de a nu ne mai lăsa manipulaţi”.
Foarte interesante şi inedite au fost detaliile şi informaţiile pe care le-a oferit Ana Blandiana despre două personalităţi de marcă ale culturii noastre postbelice care au legături profunde cu judeţul Prahova, Geo Bogza şi Nichita Stănescu, pe care Ana Blandiana l-a numit Poet cu majusculă, evocând cu onestitate şi aspecte mai puţin plăcute despre ultima parte a vieţii marelui poet născut la Ploieşti. 


La finalul întâlnirii, Codruţ Constantinescu, iniţiatorul Conferinţelor Culturale Lemet, a sublinat că ultimul volum al Anei Blandiana, „Istoria ca viitor”, se constituie într-un elogiu adus ideii de libertate, dar şi într-un avertisment, având în vedere că duşmanii libertăţii sunt din ce în ce mai puternici - „Solidaritatea este superlativul libertăţii”, apoi a citit audienţei un pasaj edificator despre raporturile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu ceilalţi, cu vecinii noştri din acest spaţiu geografic, care poate fi cu atât mai actual în contextul celebrării Centenarului României Mari, cel mai întins stat pe care l-au construit românii.  „Suntem mereu inferiori sau superiori celor din jurul nostru, niciodată egali cu ei, şi suntem privaţi (sau ne privăm?) astfel de singura situaţie în care se poate construi ceva: colaborarea, onoarea, respectul faţă de ceilalţi, dreptul, fairplay-ul. De-a lungul unor nesfârşite secole care încep să se adune în milenii am fost vecinii unor popoare infinit mai puternice, mai bogate şi mai rapace decât noi, despre care putem să ne imaginam orice, doar că le suntem egali nu, şi atunci, obligaţi să ne recunoaştem precaritatea şi lipsa de mijloace de acelaşi fel, am fost puşi în situaţia de a inventa altfel de mijloace pentru a ne apăra, pentru a ne salva şi chiar pentru a putea învinge, în măsura în care supravieţuirea poate fi - şi poate fi!- considerată o victorie. (...) Din această inferioritate-superioritate-neegalitate s-a născut băşcălia” („Istoria ca viitor şi alte conferinţe şi pagini”, Humanitas, p. 106-107).
Codruţ Constantinescu a ţinut să-i confirme Anei Blandiana faptul că băşcălia este una din armele redutabile folosite de-a lungul timpului de români pentru a supravieţui, apelând la acest procedeu amintind audienţei câteva din „proiectele” aprobate recent în cadrul Comitetului Interministerial dedicat Centenarului, care vor fi derulate de diverse autorităţi publice locale sau alte instituţii din ţară şi care aduc destul de mult cu manifestările dedicate Cântării României (de fapt lui Ceauşescu) de dinainte de 1989 („Turneul Ţăndărică prin Europa”- ce legătură o fi având acesta cu Centenarul României Mari? sau „Gala 100 - oameni pentru Tulcea, oameni pentru România” „Concurs de creaţie literară Treptele devenirii noastre”, „Teregovia şi Centenarul Marii Uniri”- oare s-ar fi realizat România Mare fără aportul decisiv al Teregoviei? Nu vom şti niciodată! Sau „Sacu 100”), observând faptul că dacă nu se foloseşte cuvântul Centenar, se recurge obsesiv la cifra  100. Publicul câmpinean a aplaudat-o în picioare minute în şir, iar la finalul evenimentului, Ana Blandiana a acordat autografe tuturor celor prezenţi, chiar dacă în acest fel a pierdut trenul ce trebuia să o ducă înapoi în Bucureşti. Întâlnirea cu Ana Blandiana se va fi dovedit unul din acele evenimente memorabile, în strânsă continuitate cu cele din perioada interbelică - conferinţele lui Iorga sau Rebreanu în Câmpina. 
(REDACŢIA)

A LUAT FIINŢĂ ASOCIAŢIA CÂMPINA CIVICĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

La iniţiativa unui grup de câmpineni cu spirit civic şi care iubesc acest oras, s-a constituit Asociaţia Câmpina Civică, persoană juridică fără scop patrimonial, înscrisă în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor din România. Scopul principal al asociaţiei este acela de a apăra drepturile câmpinenilor şi de a se constitui într-un partener pentru administraţia locală, astfel încât municipiul nostru să arate mai bine, iar câmpinenii să fie conştienţi de importanţa civică a fiecăruia dintre locuitorii acestei cetăţi.
În acest sens, facem un apel public la toţi cei interesaţi de binele Câmpinei, că vrem să ne constituim ca factor determinant în apărarea drepturilor cetăţenilor şi îi asteptăm pe cei care au ceva de spus sau de făcut pentru Câmpina să ni se alăture. Înfiinţarea acestei asociaţii a apărut ca o necesitate, în condiţiile în care localitatea noastră pare că moare încet, dar sigur, iar noi dorim să-I unim pe toţi cei care cred că mai exista o speranţă, că se mai poate face ceva, să trezim acel spirit civic care există în fiecare dintre noi.
Asociaţia Câmpina Civică are următorii membri fondatori: Simona Stoica, Ioana Cojocaru, Dan-Decebal Gavrilescu, Constantin Baicu, Florin Abagiu, Marius Stoica, alături de care se află şi alţi membri, oameni din diferite medii sociale, dar toţi animaţi de dorinţa de a contribui la trezirea conştiinţei civice în Câmpina.
De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că datele noastre de contact sunt: adresa – Strada Paris, nr. 1; e-mail campinacivica@gmailcom, iar persoana de contact este preşedintele Asociaţiei, Marius Stoica (telefon 0721.228.250). Putem fi contactaţi şi pe facebook, pe pagina “CâmpinaCivică” şi în grupul “CâmpinaCivică”, unde vă aşteptăm să dezbatem problemele comunităţii.
În speranţa unei bune colaborări viitoare în folosul Câmpinei şi al cetăţenilor ei, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie.
Preşedinte, Marius Stoica

Programul Jazz-Rock Festival Câmpina, 3 - 5 august 2018

OPEN AIR,  LOCAŢIE: ŞTRANDUL CASEI TINERETULUI 

Organizatori: Asociaţia Culturală Euro Jazz-Rock, Casa Tineretului, Primăria şi Consiliul Local Câmpina
Sponsor Principal: Lonestar S.R.L., Forja Rotec Buzau, Lemet S.R.L.
Sponsori:  Ursus Romania, Miru S.R.L., Manro S.R.L.
Parteneri Media: Valea Prahovei TV, Oglinda de azi


ZIUA 1 – VINERI, 3 AUGUST
- „Freetet” Chişinău – Dimytri Sergheev (Sax), Valeriu Culea (piano), Nikita Morozov  (Bass), Marcel Suceveanu (Drums);
- „Geta Burlacu & Friends” Chişinău – Geta Burlacu (Vocal), Petru Haruta (Trumpet), Dan Bruma (Guitar), Oleg Baltaga (Percutions)-

ZIUA 2 – SÂMBĂTĂ, 4 AUGUST
- „R.C. & The Melody Makers” Bucureşti – Răzvan Cojanu (bass), Paolo Profeti (Sax), Toma Dimitriu (piano), Iulian Nicolau (Drums);
- „Luiza Zan - Afrodizzy” Sfântu Gheorghe – Luiza Zan (Vocal), Iulian Pavelescu (Guitar);
- „Florin Giuglea Group” Bucureşti – Florin Giuglea (Guitar& Vocal), Adrian Ciuplea (bass), Vlad Isac (Drums);

ZIUA 3 – DUMINICĂ, 5 AUGUST
-  „Andra Botez Quartet” Iaşi – Andra Botez (vocal), Tudor Amarandei (Synth/ Keyboard), Bogdan Botez (drums), Edi Taras (bass).
- „ Groove Garden” Sorin Zlat & Friends, Bucureşti – Sorin Zlat (Piano), Robert Patai (vocal), Alex Man (Guitar), Adi Stoenescu (Percutions), Razvan Cojanu (Bass),  Laurenţiu Ştefan (Drums).

Au început înscrierile la concursul Câmpina Open MTB 2018

Comunicat de presă

Ediția a șaptea Câmpina Open MTB – Race for autism (CMTB) va avea loc Duminică 9 septembrie, cu o zi mai târziu decât a fost inițial programată.
Având în vedere că la data anunțată inițial se desfășoară în apropierea Câmpinei un alt concurs de ciclism cu scop caritabil și o etapă națională, am hotărât să răspundem pozitiv cererii primite de la organizatori, precum și riderilor care erau constrânși să aleagă unul dintre cele două evenimente.
Dorim astfel, să oferim șanse mai bune în primul rând beneficiarilor celor două cauze și să dăm opțiunea bicicliștilor să se bucure de un weekend plin de aventură.
Reamintim că anul acesta așteptăm participanții cu trasee noi, mai accesibile, care îmbină porțiuni spectaculoase și pitorești de pădure și drum asfaltat. 
Înscrierile sunt deschise pe campina-mtb.ro, iar participanții care achită taxa de participare din timp, beneficiază de reducere de până la 50%.


Toate fondurile obținute din taxele de participare sunt folosite în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) din comunitate. Cele șase ediții anterioare ale CMTB au totalizat peste 146.000 lei. Aceste fonduri s-au reflectat în cursuri pentru părinții copiilor cu autism, materiele de lucru pentru Centrul de zi Sf. Filofteia și familiile beneficiare ale centrului și cursuri adresate cadrelor didactice din grădinițe și școli de masă care au vizat integrarea copiilor cu TSA în învățământ. Din aceeași sumă au fost livrate programe de pregătire pentru echipa centrului Sf. Filofteia, au fost organizate două tabere pentru familiile în care există copii cu TSA și a fost organizată o campanie de conștientizare în școli. 
Începând cu 2018, Asociaţia Glasul Autismului şi Fundaţia Romanian Angel Appeal vor deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin mișcare) adresat copiilor cu TSA. Din fondurile strânse anul trecut şi în acest an, va fi renovat și mobilat spaţiul identificat pentru acest centru şi se vor organiza primele grupuri de socializare şi terapie.
Mulțumim pentru deschidere și suport Primăriei Municipiului Câmpina și Consiliului Local al Municipiului Câmpina, Primăriei Comunei Șotrile, Consiliului Județean Prahova, Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Jandarmeriei Prahova, Poliției Rutiere și Locale Câmpina, Direcției Silvice Prahova prin Ocolul Silvic Câmpina și tuturor susținătorilor competiției.
Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) activează încă din 1991, în beneficiul copiilor și tinerilor afectați de boli  cronice și la risc de excludere socială.
Activitățile Fundatiei Romanian Angel Appeal cuprind furnizarea de servicii medicale, psihologice și sociale, dezvoltarea de cursuri de instruire, studii și cercetări, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, companii, organizații neguvernamentale și persoane fizice. 
De 4 ani, Fundația RAA a devenit o importantă voce în sprijinul copiilor și persoanelor cu autism.
Mai multe despre Fundația Romanian Angel Appeal, pe www.raa.ro.

Şcoala pentru toţi, editia a II-a, 2018

„Minte sănătoasă în corp sănătos”
1 iulie – 30 noiembrie 2018

Comunicat de presă

Fundația Zamolxes organizează în perioada 1.07-30.11.2018, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, proiectul “Şcoala pentru toţi – Minte sănătoasă în corp sănătos”, ediția a II-a. Acest proiect se adresează elevilor din școlile și liceele câmpinene cu vârsta între 10 şi 18 ani şi are ca scop dezvoltarea aptitudinilor motrice ale acestora.
Evenimente:
- 22 septembrie 2018, orele 19:00 – Eveniment de promovare al proiectului – Parcul de la Ceas; 
- 28-30 septembrie 2018, orele 10:00-18:00 – Curs de animatori de tineret – Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes; 
- 1 octombrie – 30 noiembrie, în zilele de marți și joi, intre orele 9:30-18:30, ateliere „Sport pentru sanatate prin joc! - Minte sanatoasa in corp sanatos” la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes; 

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Câmpina prin Legea nr. 350/2005 privind finanțarea asociațiilor și fundațiilor non-profit.

Festivalul Tineretului, ediția a XIII-a, 2018

Concurs pentru tinerii talentați

Comunicat de presă

Fundația Zamolxes organizează în perioada 12-16 noiembrie 2018, începând cu orele 17:00, concursul de teatru, muzică și dans, cu premii în bani, în cadrul proiectului “Festivalul Tineretului”, ediția a XIII-a.
Acest concurs se adresează tinerilor din şcolile şi liceele câmpinene cu vârsta între 12 şi 19 ani şi are ca scop creşterea gradului de cultură şi civilizaţie a tinerilor din comunitatea locală.
În zilele de 12 şi 14 noiembrie se va realiza preselecţia, iar în 16 noiembrie primii şase finaliștii la fiecare categorie de concurs vor avea ocazia să-și demonstreze talentul pe scenă în cadrul spectacolului ce se va desfășura la Casa Tineretului Câmpina. 
Din juriu fac parte Raluca VASILE – profesor limba şi literatura română, Ştefan Al.- Saşa – muzician și Florin Cristian-Predescu - președintele Fundației Zamolxes. 
Evenimente:
- 12, 14 noiembrie, orele 17:00 – preselecţii teatru, muzică și dans – Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes ; 
- 16 noiembrie, orele 17:00 – gala finală - Casa Tineretului Câmpina.


Proiect finanțat de Primăria Municipiului Câmpina prin Legea nr. 350/2005 privind finanțarea asociațiilor și fundațiilor non-profit.

La Secţia Obstetrică-Ginecologie SanConfind, serviciile medicale se pot plăti și în rate

(P) Pentru a veni în întâmpinarea pacienților, conducerea Spitalului SanConfind a decis ca, în sistemul spitalizării continue, cu referire la orice naștere și intervenție chirurgicală ginecologică, pacienții să își poată plăti și în rate serviciile medicale primite. Nu intră în această situație cazurile gravidelor care solicită monitorizări pe perioade mai îndelungate, deci tot în regim de spitalizare continuă. Menționăm că serviciile medicale acordate pacienților SanConfind în regim de spitalizare de zi, sau în regim ambulatoriu (în cadrul consultațiilor și tratamentelor efectuate la Cabinetul  Obstetrică-Ginecologie din Policlinica SanConfind), nu beneficiază de această facilitate. Cele din urmă pot fi, în schimb, decontate prin CJAS Prahova.

Echipamente medicale de top
Medicul primar Dan Mihalache, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din SanConfind, care a venit de la Maternitatea Ploiești, fiind foarte cunoscut și apreciat în lumea medicală din capitala județului, consideră că ”toate dotările acestei secții sunt de vârf. Spitalul SanConfind poate oferi servicii comparabile cu cele din Occident. Vorbim de nașterea spontană în condiții civilizate, cât mai puțin medicalizată, cu respectarea intimității și la care tatăl poate asista, sau, dacă este nevoie, de nașterea prin operație cezariană. De asemenea, se pot efectua intervenții chirurugicale ginecologice minim invazive, cu recuperare rapidă. Serviciul de imagistica medicală, laboratorul de analize, compartimentele de terapie intensivă și de neonatologie sunt și ele foarte performante.”


Realizări și performanțe
Realizarile Secției Obstetrică-Ginecologie pe primele 6 luni din 2018 nu sunt deloc de neglijat pentru o structură medicală aflată la început de drum.  Astfel, aici au avut loc 99 de nașteri, dintre care două nașteri gemelare. La Maternitatea SanConfind s-au născut 101 copii, dintre care 63 baieti si 38 fete. Mamele provin din diferite zone teritoriale si geografice. Astfel, 74 provin din mediu urban, iar 25 din mediul rural. Marea majoritate a pacientelor o reprezintă cele din judetul Prahova, dar au fost și proaspete mămici venite din București sau din diferite județe: Ilfov, Buzău, Vrancea, Sibiu. După Câmpina și Ploiești, Bucureștiul rămâne pe locul 3 în topul adresabilității pacienților SanConfind. 
Din ianuarie 2017, de când funcționează Maternitatea SanConfind, aici au venit pe lume 149 de copii (147 de nașteri, dintre care două gemelare). S-au efectuat 179 de intervenții chirurgicale ginecologice (15 operații laparoscopice). 
Echipa medicală din secția O-G este completă: trei medici permanenți de specialitate (dr. Dan Mihalache, dr. Oana Dumitrescu, dr. Ion Nica), trei medici obstetricieni colaboratori (dr. Elena Fusu-Plăiașu, dr. Denisa Nica, dr. Marilena Avram).  Activitatea de neonatologie este asigurată de un medic permanent (dr. Eugenia Grumezescu) și patru medici colaboratori (dr. Cristina Popa, dr. Raluca Teodosiu, dr. Lucica Moldovan, dr. Cerasela Alexiu). În domeniul ATI lucrează doi medici (dr. Delia Bucur și dr. Luminița Luțan). Secția are 12 asistente de O-G (dintre care trei sunt moașe, deci cu studii superioare), 9 asistente de Neonatologie și 6 asistente ATI. 
În regim de spitalizare de zi au fost îngrijiți 117 pacienți, înregistrați după cum urmează: 2 la Balneoterapie, 26 la Cardiologie, 12 la Chirurgie, 57 la Dermato-Venerice, 16 la Diabetologie și 4 la Gastroenterologie.

Un reputat chirurg, profesor universitar, acordă consultaţii la Cabinetul Chirurgie SanConfind

(P) Directorul medical al Spitalului SanConfind este un cunoscut chirurg din București, profesorul universitar dr. Radu Şerban Palade, medic primar în chirurgie generală și doctor în ştiinţe medicale. Așadar, medicul Radu Șerban Palade este de două ori doctor. În primul rând, prin denumirea meseriei sale nobile, iar în al doilea rând, prin gradul profesional pe care îl deține, ca urmare a nivelului înalt al cunoștințelor dobândite în domeniul medical. Profesorul Radu Palade va acorda, începând cu această săptămână, consultații la Cabinetul Chirurgie din cadrul Ambulatoriului  de specialitate al Centrului Medical SanConfind.


Student de nota 10
Profesorul Radu Serban Palade s-a născut la Băile Olănești, în ziua de 26 aprilie 1944. Absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie București, promoția 1968, domnul doctor a obținut la examenul de stat media 10, terminând printre primii studenți ai promoției sale. După finalizarea studiilor universitare, au urmat multe alte studii si cursuri de specialitate, cu numeroase examene promovate cu brio, toate aceste repere caracteristice meseriei de medic marcând o carieră strălucită, pe care domnul doctor a străbătut-o cu un singur gând: să le redea sănătatea semenilor săi aflați în suferință, după toate puterile și priceperea sa.  În întreaga sa cariera medicală, a continuat să se dedice medicinei cu aceeași dragoste ca în facultate, făcându-și meseria de “salvator de vieți” cu o pasiune  care l-a ajutat să se desăvârșească din punct de vedere profesional.  

Autor de manuale de referință
Setea continuă de cunoaștere și dorința de a împărtăși cunoștințele sale și celor mai tineri discipoli ai lui Hipocrat i-au dat puterea să urce pe cea mai înaltă treaptă didactică a învățământului universitar. Prof. univ. dr. Radu Șerban Palade este cunoscut în lumea medicală și ca un important scriitor de cărți de specialitate. Autor al unui “Manual de chirurgie generală” structurat în mai multe volume, în care aproape epuizează patologia chirurgicală din medicină, prof. univ. dr. Radu Șerban Palade reușește să realizeze o lucrare redactată clar și sintetic, cu multe informații esențiale actualizate, însoțite de o bogată iconografie exemplificatoare, motiv pentru care manualul reprezintă una dintre acele lucrări de specialitate ce nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cadru medical. Directorul medical al Spitalului SanConfind este principalul coautor al unei alte lucrări de referință în lumea medicală românească: “Forme clinice particulare ale cancerului de sân”. Lucrarea amintită, originală în literatura medicală din România, aduce în atenţia medicilor chirurgi, dar şi a celor doritori să se instruiască pe această temă, caracteristici definitorii ale tipurilor de cancer de sân mai rar întâlnite: boala Paget a sânului, cancerul de sân la bărbat şi cancerul ocult de sân. Autorii doresc să atragă atenţia asupra modalităţilor de diagnostic, asupra prognosticului şi asupra conduitei terapeutice optime în aceste cazuri dificile, bazându-se pe o bibliografie uriaşă şi pe cazuistica personală bogată strânsă de cei doi autori în peste 20 de ani de experienţă în domeniul chirurgiei.