14 decembrie 2018

„NOI CÂNTĂM ŞI COLINDĂM” - SPECTACOL EXTRAORDINAR DE CRĂCIUN LA CÂMPINA

În anul centenar, mai mulţi solişti de pe meleagurile unde se trăieşte româneşte se reunesc la Câmpina pentru un spectacol de Crăciun de excepţie, intitulat NOI CÂNTĂM ŞI COLINDĂM. Spectacolul ce va avea loc la Casa Tineretului, vineri, 21 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, se va bucura de participarea mai multor solişti şi ansambluri de renume pe plan local, naţional şi chiar internaţional.
Din Serbia, de dincolo de Dunăre, se remarcă prezenţa solistului Dragisa Paunovic, care are în palmaresul personal zeci de concerte şi festivaluri în România, Austria, Germania, Franţa, Italia, Spania, Bulgaria şi în orice alt colţ al lumii, alături de nume consacrate ale cântecului popular românesc. Interpretează folclor autentic românesc de pe Valea Timocului, dar îmbogăţeşte tezaurul folcloric scriind texte şi melodii într-un mod inconfundabil, dăruindu- le apoi, cu mare dragoste, publicului doritor de cântec şi tradiţii româneşti.


De pe meleaguri dobrogene, de la malul mării, vine sa ne încânte solista Elena Cârneală, care alături de solista Elena Moldoveanu s-a implicat în mod deosebit în organizarea spectacolului. Elena Cârneală s-a născut în localitatea Eforie Sud, într-o casă cu oameni simpli, dar mari iubitori de muzică, în speță cea populară. A început să cânte de la vârsta de 8 ani şi de atunci cântecul popular a fost nelipsit din viaţa ei. Dorul de țară, dragostea pentru părinți, pentru frați, pentru sufletul pereche, viața, tradițiile și obiceiurile românilor, trăirile lor, toate acestea sunt prezente în cântecele Elenei Cârneală. Modelul ei de artist îl reprezintă Maria Ciobanu: „Am crescut cu cântecele dumneaei și sunt fascinată și astăzi de vocea și cântecele pe care ni le-a dăruit, cu atâta dragoste, de-a lungul anilor”, afirma solista într-un interviu acordat ziarului Antena Dobrogei.
Elena Moldoveanu este o artistă de o mare sensibilitate, dar în acelaşi timp, o femeie puternică, un model al femeii românce din ziua de astăzi: director executiv la o firmă din Câmpina, solistă de muzică populară şi nu numai, dar şi mamă a trei copii. A absolvit Şcoala de Artă Populară Ploieşti, secţia canto, iar primul contact cu muzica l-a avut în copilărie. A participat la o serie întreagă de spectacole şi concerte, a realizat mai multe proiecte muzicale, printre care şi un volum înregistrat la Craiova cu dirijorul Nicu Creţu sau duete deosebite cu îndrăgita cântăreaţă Petruţa Sima, care va fi, de asemenea, prezentă la spectacolul din 21 decembrie. Elena Moldoveanu crede în valorile adevărate: familia, tradiţiile româneşti, sinceritatea, credinţa în Dumnezeu, ajutorul acordat semenilor şi îşi doreşte ca prin cântecele sale să ajungă la sufletul românilor de pretutindeni.
La spectacolul din 21 decembrie vă vor cânta şi colinda următorii: Dragisa Paunovic, Elena Cârneală, Petruţa Sima,  Ofelia Florin Haranguş, Elena Moldoveanu, Daniela Răduică,  Simona Bănică, Petty Muşa, Marlen, Georgiana Lăpădat, Nelu Miron Music, Trupa Chilimbar, Petre Dumitraşcu, Monica Petcu, Erik Lăpădat, Larisa Necula, Lavinia Bănică, Daniel Nicolae, precum şi Grupul Muguraşi de Primăvară (coordonat de prof. Alice Botoacă de la Clubul Copiilor din Câmpina). Cu dansuri populare tradiţionale vă vor provoca mâncărimi în tălpi Ansamblul „Datina” din Scorţeni (coordonat de coregrafii Vali şi Cristi Colezea) şi Ansamblul de Dansuri Populare al Casei Tineretului.
Spectacolul, organizat cu sprijinul Casei Tineretului şi al Asociaţiei Valex din Ploieşti, va fi prezentat de Petty Muşa şi Simona Bănică. Biletele se găsesc în ziua evenimentului, la intrare, începând cu ora 17.30. Preţul este de 35 lei pentru adulţi, respectiv 15 lei pentru elevi şi studenţi.