18 martie 2019

Cantina centrului „Sf. Filofteia” din Câmpina, renovată complet cu sprijinul TenarisSilcotub și Cameron

Centrul de plasament „Sfânta Filofteia”, locul pe care 22 de copii și tineri îl numesc „acasă”, intră în primăvară cu un aer proaspăt, mulțumită investițiilor aduse în renovarea spațiilor destinate servirii mesei. TenarisSilcotub și Cameron sunt cele două companii care au sprijinit cu peste 27.000 de lei acțiunea de refacere a unuia dintre cele mai importante zone ale centrului.


„Sfânta Filofteia” este singurul centru din județul Prahova care asigură servicii de plasament inclusiv pentru tineri de peste 18 ani, fiind o excepție în rândul instituțiilor de profil. Faptul că 4 dintre rezidenții care au crescut aici de la vârste fragede au reușit să atingă statutul de student este dovada implicării echipei și a condițiilor bune oferite. Clădirea centrului a fost afectată puternic în urma ploilor de anul trecut, ceea ce a impus renovarea de urgență a cantinei. 


Fondurile alocate de către cele două companii, ambele cu unități de producție în Câmpina, au permis reabilitarea integrală – dela reparația pereților și înlocuirea gresiei și faianței, până la înnoirea mobilierului. „Condițiile și atmosfera în care trăiesc sunt elemente ce influențează puternic starea de bine și motivația acestor copii care au un fond emoțional puternic afectat de starea lor de abandon. Tot ce am construit împreună cu partenerii noștri din TenarisSilcotub de‑a lungul timpului și‑a pus amprenta pozitivă asupra lor. Vorbim de peste 5 ani de colaborare constantă, în care compania ne-a fost aproape”, spune Monica Dobre, directorul Centrului de servicii „Sf. Filofteia”. 
Reabilitarea spațiilor de joacă, programele de dezvoltare personală, implicarea angajaților în acțiuni de voluntariat și prezența lor alături de echipa centrului în momente cheie ale anului sunt câteva din direcțiile prin care TenarisSilcotub a păstrat, constant, legătura cu copiii centrului din Câmpina.
„Dezvoltarea comunității presupune implicare, iar aportul actorilor din comunitate care pot susține proiecte sociale este necesar pentru a schimba o situație care altfel și-ar găsi foarte greu rezolvare. Cei care ne motivează să dezvoltăm aceste parteneriate nu doar în Câmpina, ci și în Sălaj sunt și angajații TenarisSilcotub care participă activ în acțiunile sociale”, spune Codruța Hodrea, Manager Relații cu Comunitatea TenarisSilcotub.

  • Despre TenarisSilcotub 
TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.fb.com/TenarisSilcotub