17 mai 2019

Câmpina Express - A City Hunt for European Democracy

În parteneriat cu campania #dedataastavotez, grupul de inițiativă GAME CHANGERS prezintă Câmpina Express - A City Hunt for European Democracy.
Simpaticii din grupul de inițiativă GAME CHANGERS organizează, în parteneriat cu campania #DEDATAASTAVOTEZ, pentru prima dată în acest oraș minunat, CÂMPINA CITY HUNT.
„Câmpina City Hunt” este un eveniment distractiv în care participanții vor trebui să caute în oraș puncte de control unde vor fi așteptați de către voluntari cu activități adaptate în spiritul civic, prin care ne propunem să înțelegem mai bine de ce trebuie să mergem la vot. Atracția principală o reprezintă cele 12 steluțe care trebuie să fie acumulate de o echipă pentru a câștiga competiția.
Tinerii din Câmpina vă invită sâmbăta, 18 mai, ora 10:00, la cel mai tare City Hunt, Câmpina City Hunt- Treasure Hunt for European Democracy!
Ai peste 17 ani și vrei să participi la un eveniment care promovează alegerile europarlamentare și te îndeamnă să mergi la vot? Vino sâmbăta, în parc la "Soldat" pentru a-ți extinde cunoștințele și a te convinge de ce e bine să votezi. Nu uita să te înscrii folosind link-ul de pe pagina de Facebook "Tineri cu Inițiativa Game Changers".


Link de înscriere:

Cont de instagram: dedataastavotez.campina

Campania #dedataastaeuvotez este independentă de orice entitate politică din România și are ca scop informarea tinerilor în legătură cu procesul de votare pentru europarlamentare, cât și să îi determine să meargă la secțiile de votare pe 26 mai.


  • De ce să mergi la vot pentru alegerile europene din mai 2019?
Ca europeni, ne confruntăm cu numeroase provocări, de la migrație până la schimbările climatice, de la șomajul în rândul tinerilor până la protecția datelor. Trăim într-o lume competitivă, tot mai globalizată. În același timp, referendumul privind Brexitul ne-a demonstrat că UE nu este un proiect irevocabil. Și, în timp ce mulți dintre noi luăm democrația de bună, fiind convinși că nu va dispărea niciodată, ea pare să fie supusă unor amenințări tot mai mari, atât în teorie, cât și în practică.
  • DE CE AR TREBUI SĂ VOTEZI
Ca la orice scrutin, votul la alegerile europene înseamnă alegerea unui viitor mai bun.
Votul tău influențează modul în care Parlamentul European va decide cu privire la chestiunile care îți afectează viața de zi cu zi.
Parlamentul European ia decizii importante: cum să susținem creșterea economică, cum să reducem consumul de energie, cum să ne asigurăm că alimentele pe care le consumăm sunt sigure. Prin votul tău hotărăști cine ia aceste decizii și ce înseamnă ele pentru soarta lumii în care vrei să trăiești. Dacă nu votezi, nu ai niciun cuvânt de spus.
Votul tău îi conferă Uniunii Europene puterea de a te proteja și de a-ți proteja familia.
Lumea noastră se confruntă cu numeroase provocări, de la migrație la schimbările climatice. Abordându-le împreună, vom găsi cu mult mai ușor soluții. De exemplu, Uniunea noastră este în avangarda inovării și a investițiilor de care avem nevoie pentru a face față schimbărilor climatice. Și se luptă pentru a ne proteja modul de viață și viața noastră privată. Votul tău este cel care îi dă puterea de a face acest lucru.
Votul tău apără democrația. 
Vedem peste tot cum „adevăruri” pe care nimeni nu le pune în discuție pot transforma cu ușurință diversitatea în diviziune. Vedem peste tot cât de fragilă poate fi democrația. Uniunea noastră se bazează pe respectul tuturor pentru drepturile fundamentale și pentru principiile democratice. Votând, susții aceste drepturi, pentru tine și pentru ceilalți.

,,Alegerea, nu șansa este cea care ne determină destinul. ”- Franklin Delano Roosevelt. 
Tu mergi la vot pe 26 mai?