22 mai 2019

PNŢ Maniu-Mihalache: Declarație politică referitoare la referendum şi alegerile europarlamentare

PNT Maniu-Mihalache susţine referendumul propus de Preşedintele Klaus Iohannis. Corupţia este o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, iar amnistierea şi graţierea faptelor de corupţie sunt o jignire la adresa cetăţenilor cinstiţi.
Politicienii corupţi jefuiesc an de an bugetul alimentat prin efortul contribuabililor corecţi şi trebuie să răspundă pentru faptele lor penale, iar o participare redusă ar constitui un cec in alb pentru jaful organizat şi presiunile politice facute pentru amnistierea si gratierea celor care formează un grup infracţional organizat.
Îi îndemnăm cu hotărâre pe membrii şi simpatizantii noştri, ca şi pe toţi cetăţenii oneşti ai acestei ţări să se prezinte la referendum, să îi mobilizeze pe cei apropiați și să voteze cu hotărâre DA la intrebările propuse.
În această campanie electorală PSD îşi arată convingerile adevărate, mizând pe un discurs visceral antieuropean şi antidemocratic retrograd, care arată ca nu exista nici o diferență între acest partid și FSN-ul anilor 90. Acest partid, împreună cu aliații săi, este decis să sacrifice prezentul și viitorul României, promovând figuri stranii, fără educaţie şi caracter şi având obedienţa şi stupiditatea ca principale caracteristici şi trebuie penalizat la vot, pierzând cât mai mult din suportul pe care il pretinde. Un scor bun sau chiar o eventuală victorie in 26 mai ar întări puterea lui Liviu Dragnea, ale cărui excese dictatoriale se văd în comportamentul din ce în ce mai brutal şi antidemocratic al instituţiilor pe care le controlează deja autoritar şi ar indepărta prespectiva revenirii la un regim democratic pe temen lung. 
Uniunea Europeană este cel mai important proiect politic al ultimilor 50 de ani, care trebuie păstrat, dar redefinit şi imbunătăţit in folosul tuturor membrilor săi, state şi cetăţeni. Noi suntem deciși să participam la vot și îi îndemnăm pe toți membrii si simpatizantii nostri, fiind alaturi de cei care vor să menţina parcursul european şi democratic al ţării, inceput de noi acum peste douăzeci de ani.
Vom vota candidaţii PNL, membri ai Partidului Popular European, ale cărui principii şi acţiuni creştin democrate au fost dintotdeauna şi ale noastre.
Bucuresti 
Radu Rizescu
18 mai 2019 
Presedinte PNT Maniu-Mihalache