23 mai 2019

Teatru de improvizaţie pentru copiii între 6 şi 80 de ani

Primul eveniment pe care Asociaţia Frizzly îl organizează în această vară aduce o noutate: actori profesionişti invitaţi să ofere şi un altfel de spectacol decât cele cu care ne-am obişnuit deja. Să vedeţi despre ce e vorba: acest tip de teatru se adresează tuturor grupelor de vârstă. În acelaşi timp!
Littleimpro este prima trupă de teatru de improvizaţie pentru copii din România. Interesant este, însă, că distracţia este mai mare atunci când copiii… îi aduc la spectacol şi pe cei mari. Cu alte cuvinte, deşi spectacolul Littleimpro este construit în totalitate pe sugestiile copiilor, adulţii habar nu au că, de fapt, ei sunt cei care se joacă!
Prin urmare: dacă aţi împlinit deja venerabila vârstă de 6 ani puteţi considera că cea mai importantă condiţie de participare a fost deja îndeplinită! Apoi, cu cât vârsta este în creştere, cu atât mai bine! A doua condiţie este… să sunaţi la numărul de telefon de pe afiş. Sau să ne vizitaţi la sediul Asociaţiei Frizzly, în Câmpina, pe str. Chişinău nr. 18 .


Iată şi o descriere mai detaliată a felului în care decurg spectacolele Littleimpro, efectiv, şi motivele pentru care ele sunt considerate foarte valoroase atât din punct de vedere educativ, cât şi recreativ.
Copiii sunt încurajaţi să vorbească în public, îşi folosesc imaginaţia, creativitatea şi spontaneitatea într-un mediu sigur şi prietenos care îi ajută să lege această experienţă de emoţii pozitive, dezinhibante pentru a crea spectacolul alături de actori. Aparent în joacă, la acest spectacol de teatru de improvizaţie, copiii sunt motivaţi să interacţioneze în grup cu alţi copii, să lucreze în echipă, să fie empatici şi solidari. Crearea unei stări de bunădispozitie, într-un context sigur şi adecvat vârstei lor, contribuie la dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor. Expuşi frecvent la astfel de stimuli, cei mici vor trata cu dezinvoltură situaţii de viaţă care se dovedesc provocatoare chiar şi pentru adulţi. Şi, pentru că de cele mai multe ori adulţii participă şi ei la acest spectacol de teatru pentru copii, a fost creată o probă special pentru ei. La spectacolul de teatru pentru copii Littleimpro toată lumea participă activ atât pe scenă, cât şi în sală. Locul unde se va desfăşura acţiunea, titlurile poveştilor, limbile inventate, toate acestea sunt luate din public. IMNUL MESERIEI, POVESTEA, TURIŞTII sunt doar câteva dintre probele spectacolului, probe ce au reguli clare, astfel încât joaca devine joc.