09 ianuarie 2020

APEL LA UMANITATE! Sorana trebuie să ajungă în Germania până pe 21 ianuarie!

Sorana Aroiu este din Câmpina şi a fost diagnosticată la vârsta de un an cu „insuficiență motorie de cauză centrală și tetrapareză spastică”. Până la 14 ani, vârsta pe care o are acum, viaţa ei a însemnat doar suferinţă. A trecut printr-o serie întreagă de intervenţii chirurgicale şi tratamente, şedinţe de recuperare şi serii de analize, avându-i tot timpul alături pe părinţii ei, care au purtat-o pe braţe de la naştere şi până când a putut sta în căruciorul cu rotile din care nu s-a ridicat niciodată pentru a merge. Anii petrecuţi în această stare de imobilizare şi-au spus cuvântul şi i-au agravat Soranei starea, suferind acum de o deformare accentuată a coloanei vertebrale ce a dus automat la deformarea cutiei toracice şi la o disfuncţie ventilatorie.


Astăzi, copila are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală menită să oprească progresul deformării, operaţie care se va face sub neuromonitorizare (un serviciu care lipseşte în sistemul de sănătate din România) şi pe care trebuie să o efectueze la Spitalul Academic al Universității din Heidelberg (Germania). 
Peste două săptămâni, în data de 21 ianuarie 2020, Sorana este așteptată la spitalul din Germania. Aici va rămâne internată timp de aproximativ o lună, existând şi posibilitatea prelungirii acestui termen, funcţie de cum evoluează starea ei. 
Cheltuielile cu operaţia şi tratamentul vor fi suportate de stat prin formularul E112, numai că plecarea în Germania nu se poate face fără însoţitor, în cazul de faţă mama fetei care este şi asistentul său personal şi care are nevoie de sprijin financiar pentru a achita deplasarea cu avionul, cazarea în spital şi hrana proprie, cheltuieli estimate la cca 4.000 – 5.000 de euro. 
Cei care pot şi doresc să susţină familia Aroiu în această încercare sunt rugaţi să doneze orice sumă în conturile bancare deschise la Banca Transilvania pe numele Luminița Aroiu:
CONT LEI – RO88 BTRL RON CRT 0534 460 701
CONT EURO – RO38 BTRL EUR CRT 0534 460 701
Pentru a oferi un cuvânt de încurajare, un sfat ori pentru a primi mai multe detalii puteţi lua legătura cu d-na Luminița Aroiu la nr. de telefon 0730.538.077.