20 ianuarie 2020

Câmpineanca Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică a României din istoria monobobului!

Georgeta Popescu a cucerit duminică, 19 ianuarie, medalia de aur la proba de monobob la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane (Elveția), înregistrând un timp de coborâre a pistei de 2:26:84 minute. O performanţă extraordinară, cu atât mai mult cu cât a început să practice acest sport în urmă cu numai trei ani. Georgeta este din Câmpina şi este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „C-tin Istrati”. 

Foto: Nicolae Geantă
„Georgeta îmi este elevă, nu a împlinit încă 18 ani. Când a plecat în cantonament am avertizat-o: să nu te mai văd dacă nu vii cu medalia de aur! Și a reușit! Visul ei este să cucerească prima medalie de aur a României la minibob și la Olimpiada mare din 2022, de la Beijing. Georgeta este o fată foarte ambițioasă şi curajoasă, ceea ce lipsește multor tineri de azi. «Va face performanță uriașă, domn’ profesor» - mi-a spus antrenorul ei, Cezar Popescu, înainte de a pleca în Elveția. Pe mine mă încântă că știe Geografie, cel mai bine din clasă, chiar dacă stă mai mult prin cantonamente” – spune prof. Nicolae Geantă, profesor de geografie la liceul amintit.

Foto: Facebook/Comitetul olimpic și Sportiv Român
Georgeta este legitimată la CSO Sinaia şi are deja în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori, alături de colega ei, Teodora Vlad.   
„În ciuda performanțelor sale şi a faptului că rezultatele obţinute sunt foarte cunoscute în orașul în care s-a născut, presa nu i-a acordat nicio atenţie! De vreo finanţare din partea autorităților locale nici nu mai vorbesc! Deşi sunt convins că azi se mândresc toţi cu reuşita ei! Am întâlnit, de-a lungul timpului, numeroşi copii, elevi de-ai mei, care au făcut performanțe notabile pe banii părinților! O felicit pentru rezultatul excepţional pe care l-a obţinut şi îi felicit totodată pe cei care au crezut şi au investit în ea” – a mai spus Nicolae Geantă.