06 februarie 2020

La Câmpina nu sunt încă motive de îngrijorare în privința epidemiei de gripă

Vremea capricioasă din ultimele zile și numărul tot mai mare de persoane afectate de virusul gripal sezonier au determinat autoritățile de la București să anunțe începutul unei epidemii de gripă.


Care este situația în zona Câmpina în această privință am aflat de la dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal: "La Câmpina nu sunt încă motive de îngrijorare în ceea ce privește epidemia de gripă. E drept că avem mai mulți pacienți decât de obicei, dar nu cu mult mai mulți față de alți ani, ceea ce mă îndreptățește să spun că suntem în limitele normalului pentru sezonul rece. Trebuie să subliniez că, din păcate, ne confruntăm în continuare cu multe cazuri care ar putea fi tratate de medicii de familie. De aceea mă văd nevoit să fac un nou apel și să îi rog pe pacienții care nu sunt într-o situație gravă să meargă întâi la medicii de familie și numai în caz de urgență să solicite îngrijiri în cadrul spitalului. Altfel, riscăm să se creeze momente de blocaj la unitatea de primiri urgențe, ceea ce va provoca nemulțumiri tuturor".

Rafalele puternice de vânt au creat probleme în mai multe localităţi din Prahova

Codurile roșu și portocaliu emise ieri de Agenţia Naţională de Meteorologie n-au rămas fără urmări în judeţul Prahova. Aşa se face că în seara trecută nu mai puţin de 12 localităţi din judeţ au întâmpinat probleme cauzate, în cea mai mare parte, de rafalele puternice de vânt. 


Copaci căzuţi pe carosabil, faţade de bloc căzute, acoperişuri smulse, întreruperea alimentării cu curent electric au fost doar câteva dintre problemele cu care s-au confruntat cetăţenii din localităţile Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Ploiești, Șotriile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil și Câmpina.

Mai multe amănunte despre problemele cauzate de vreme în județul nostru puteţi citi pe phon.ro