20 februarie 2020

O campanie împotriva abuzului domestic care se adresează şi femeilor din Câmpina

Potrivit unor statistici, în România o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. La fiecare 2 zile o femeie moare în urma bătăilor primite.
Pe fondul acestei probleme, BGS lansa în mai 2014 campania Viaţa fără violenţă, al cărei scop este sprijinirea femeilor care se confruntă cu abuzul venit din partea partenerului de viață.
Campania continuă şi anul acesta, BGS oferind gratuit, pe o perioadă de 12 luni, servicii de monitorizare și intervenție victimelor violenței domestice! Campania se adresează femeilor din orașele: București, Ploiești, Câmpina, Timișoara, Galați, Brăila, Bistrița.


Pentru a beneficia de monitorizare și intervenție gratuită victima trebuie să facă dovada abuzului prin următoarele documente:
  • copie Carte de Identitate;
  • certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează de AVON – telefon la *2866 (linie gratuită) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;
  • dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea părților;
  • Adeverință de la Asociația de Proprietari din care să reiasă că persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea penală nu locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS (adeverința se va reînnoi o data la 3 ani);
  • Copie după titlul de proprietate sau contractul de închiriere/ comodat din care să reiasă că persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică, ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă si agresorul nu dețin în proprietate/ folosință comună imobilul care corespunde obiectivului monitorizat BGS;
  • Dovada (Ordinul de protectie conform art.23 din Legea nr. 217/2003 republicată) din care să reiasă că accesul agresorului în locuinţă este restricţionat sau limitat;
  • În situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.
Echipamentul de monitorizare este proprietatea BGS și este dat în custodie clientului.

Poveste anti-bullying la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”

Urmare Campaniei Stop Violența desfăşurată anul trecut, la solicitarea cadrelor didactice de la clasele primare şi împreună cu coordonatorul de proiect din partea Asociației Părinților Elevilor din Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, în unitatea de învăţământ câmpineană s-a desfăşurat şi anul acesta o activitate inedită, pe placul elevilor, în care fenomenul de bullying a fost prezentat sub forma unei poveşti plină de învăţăminte.
O poveste despre un măr sănătos şi frumos care este trecut din mână în mână, de la un elev la altul şi căruia i se adresează cuvinte jignitoare, pentru ca mai apoi să fie lovit de bancă şi aruncat pe jos. Evident, fără să risposteze, pentru că este doar un simplu măr.


Întrebarea care s-a născut în urma acestei poveşti a fost următoarea: ce se întâmplă atunci când în locul mărului se află un copil sau chiar un adult, o persoană care, indiferent de vârstă sau de sex, alege să nu riposteze?! Ei bine, în cazul oamenilor, suferinţa este interioară şi poate lăsa semne adânci pentru totdeauna.
Elevii au ȋnțeles că acest lucru este valabil şi în cazul colegilor lor care sunt batjocoriți, scuipați ori loviți. Pot păstra aparenţa unui măr strălucitor, deşi ȋn sufletul lor sunt urme adânci lăsate de cuvintele jignitoare pe care le-au auzit.


Activitatea a avut drept scop conştientizarea elevilor asupra importanţei abordării unei conduite normale şi asupra faptului că violența şi bullyingul, indiferent de forma lor, sunt dăunătoare nu doar pentru victimă, ci şi pentru agresor, ale cărui acțiuni îl vor îndepărta, inevitabil, de grupul de prieteni, de colegi şi mai târziu de societate şi chiar de familie. Pe de altă parte, a avut intenția de a-i face pe elevi să înţeleagă că acțiunile interumane bazate pe respect, încredere şi empatie sunt cele care conferă valoare morală şi constituie pilonul dezvoltării unor relaţii sănătoase în viitor.
La această acțiune au participat cadrele didactice de la clasele primare, respectiv doamnele învăţătoare Iulia Elena Negoiță, Mihaela Duşa, Mirela Gherghiceanu şi Ileana Briciu  

Corina Cerasela Tănase 
Coordonator A.P.C.N.N.G.

Recital muzical în luna dedicată iubirii

Comunicat de presă

Stagiunea „Prologul festivalului” 2019-2020 - Recital 5
Prof. Dr. C A M E L I A   P A V L E N C O
Prof. Dr. D I A N A   S P Â N U – D Ă N I L Ă

În perioada26 iunie – 3 iulie 2020 va avea loc Festivalul de Arte Junior, la Câmpina, eveniment în care sunt programate cursuri de măiestrie pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice, iar între 21 și 31 august 2020, în premieră națională, se va desfășura Festivalul de Arte Academica - producție de operă și operetă cu tineri artiști, în care vor fi montate opera „Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, sub coordonarea maestrei SILVIA VOINEA, dirijor maestrul CRISTIAN BRÂNCUȘI, și opereta „O noapte la Veneția” de Johann Strauss sub conducerea muzicală a maestrului ADRIAN SUCIU (Salzburg, Austria), regizor maestrul MIHAI BISERICANU. Pregătirea acestor evenimente o realizăm prin stagiunea de recitaluri lunare „Prologul festivalului 2019-2020”, evenimente menite să descopere tinere talente și să capaciteze implicarea autorităților locale și pe cea a organizațiilor care sprijină acțiuni culturale.
Vă invităm sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 17:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, la Recitalul 5 al stagiunii „Prologul festivalului 2019-2020”.
În luna sărbătorilor dedicate iubirii, cine era mai potrivit pentru încântarea publicului decât cei care își dăruiesc timpul, energia și talentul pentru a promova noi generații de artiști, pentru a crea o oază de cultură, sensibilitate și frumusețe în aceste vremuri tulburi? Două doamne profesor, dăruite muzicii și formatoare de noi generații de muzicieni vor evolua împreună, interpretând lucrări ale unui mare și complex muzician român – CONSTANTIN SILVESTRI.
Doamnele CAMELIA PAVLENCO și DIANA SPÂNU-DĂNILĂ, cu ceva timp în urmă maestru și discipol, acum maestre desăvârșite, ne vor purta pe aripile muzicii care este mereu iubire.


Tinerii muzicieni, care vor întregi evenimentul, vor aduce mai multă culoare în tabloul plin de dragoste și candoare pe care îl vom vizualiza cu ochii sufletului în acest eveniment. Ca de obicei, dialogul cu maeștrii va fi susținut de elevi din Grupul Pianissimo - Câmpina, precum și de reprezentanți ai Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiești și al celor două Colegii de Muzică din București, „George Enescu” și „Dinu Lipatti”,acompaniați la pian de Prof. Dr.DIANA SPÂNU-DĂNILĂ.
Vă așteptăm la o seară plină de dragoste pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, sâmbătă 22 februarie 2020, ora 17:00.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/.