26 februarie 2020

ATENȚIONARE PENTRU CĂLĂTORII CARE SE ÎNTORC DIN ZONELE AFECTATE DE ÎMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS

Institutul Național de Sănătate Publică face câteva recomandări pentru călătorii care se întorc din zonele afectate şi care prezintă semne clinice de boală:
- să se prezinte la cabinetul medical al aeroportului și sa menționeze istoricul de călătorie, dacă prezintă semne clinice de boală la sosirea pe aeroport;
- să sune la 112 şi să se prezinte imediat la Spitalul/ Secţia de Boli Infecţioase dacă prezintă semne clinice de boală într-un interval de 14 zile de la revenirea în țară.


Pentru a preveni transmiterea infecţiei persoanelor din jur, aceștia trebuie să-şi acopere nasul şi gura cu o mască de protecţie.

Nathaniel Geană s-a decis: „Nu candidez pentru funcţia de primar la Câmpina”

Săptămâna trecută vă informam că în cadrul unei şedinţe organizate de conducerea interimară a PSD Câmpina, asigurată de Mihaela Petrovici, Livia Lupu şi Ion Dragomir, pesediştii au analizat eventuala candidatură a tânărului Nathaniel Geană şi contextul în care această variantă, propusă de Bogdan Toader şi de organizaţia judeţeană a PSD ar putea reprezenta o soluţie pentru competiţia electorală de la Câmpina. 
Nathaniel Geană, om de afaceri şi vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Forţa Naţională (condus de Teodor Meleşcanu) declara atunci în exclusivitate publicaţiei noastre: „Am avut o discuţie în acest sens cu cei din organizaţia PSD Câmpina, dar încă nu sunt hotărât. Săptămâna viitoare o să avem o altă rundă de discuţii şi o să vedem ce se întâmplă. Oricum, eventuala mea candidatură nu va fi din partea PSD, ci din partea unei alianţe politice, constituită din PSD, Partidul Forţa Naţională şi alte partide”. 


Ulterior acestei declaraţii, 24 de ore mai târziu, presa judeţeană prezenta pe larg faptul că Nathaniel Geană, fost director de cancelarie al lui Teodor Meleşcanu, a avut în trecut probleme cu legea fiind condamnat definitiv, cu amânarea aplicării pedepsei şi un termen de supraveghere de doi ani, într-un dosar în care a fost cercetat pentru mărturie mincinoasă. 
În acest context, perioada de căutări a organizaţiei PSD Câmpina în ceea ce priveşte candidatul pentru funcţia de primar la alegerile locale din vara acestui an pare să se prelungească, întrucât Nathaniel Geană s-a gândit mai bine şi a hotărât că nu este momentul să se reîntoarcă la Câmpina: „Vă mărturisesc că unul din principalele motive pentru care am luat în calcul această candidatură a fost dorinţa de a mă reîntoarce în Câmpina. Trăiesc şi fac afaceri în Bucureşti, am o familie cu doi copii şi mi-aş fi dorit să-i cresc în climatul liniştit de la Câmpina, oraşul în care am copilărit şi eu. M-am gândit însă foarte mult în ultima săptămână şi cred că încă nu este momentul să mă întorc. Decizia mea nu are niciun fel de legătură cu faptul că presa îmi reproşează acea greşeală din trecut. Cazierul meu este curat şi nu îmi este ruşine să spun că ceea ce mi s-a întâmplat atunci a fost o greşeală de tinereţe. Parcursul şi realizările ulterioare cred că au demonstrat acest lucru. Aşa că nu candidez în vara acestui an pentru funcţia de primar la Câmpina”. 

Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic Energetic a fost amânat

Urmare adresei nr. 26990 primite luni, 24 februarie, de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, conducerea Liceului Tehnologic Energetic a luat hotărârea de a amâna desfăşurarea Balului Bobocilor, programat să aibă loc în perioada următoare.


Decizia amânării vine pe fondul recomandărilor primite referitoare la organizarea manifestărilor colective şcolare sau extraşcolare, pentru a evita riscul infectării cu diferite virusuri. 
Evenimentul va fi organizat la o dată ulterioară.