28 februarie 2020

O veste bună. Primele teste au ieșit negative în cazul elevei din Câmpina suspectă de coronavirus

Conform declaraţiilor directorului DSP Prahova, Daniel Ioniţă, primul set de analize specifice testării coronavirusului în cazul elevei de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina a ieşit negativ.


Tânăra va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor urmând să fie supusă, în perioada următoare, încă unui set de analize amănunţite.

PSD Prahova a desemnat candidaţii în 84 dintre localităţile judeţului. La Câmpina şi Ploieşti numele vor fi anunţate peste două săptămâni.

Astăzi,  într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Prahova, conducerea judeţeană a social-democraţilor a prezentat lista tuturor candidaţilor validaţi la funcţia de primar în 84 dintre localităţile judeţului, urmând ca în restul localităţilor, inclusiv la Câmpina şi Ploieşti, aceştia să fie anunţaţi în următoarele două săptămâni, după finalizarea unor sondaje de opinie. Cu această ocazie, Bogdan Toader, preşedintele organizaţiei, a prezentat şi noua achiziţie a partidului, primarul din Mizil, Silviu Negraru, care a ales să părăsească PNL şi să candideze, pentru un nou mandat, pe listele PSD.Bogdan Toader a mai ţinut să sublinieze că „PSD Prahova intră cu mari ambiţii în bătălia electorală, pentru că a reuşit să creeze o echipă foarte solidă, cu foarte mulţi candidaţi noi, înţelegând dorinţa de schimbare transmisă de cetăţeni în anumite localităţi.” El a anunţat că actualii primari PSD din Telega, Ceptura, Vadu Săpat şi Ceraşu nu vor mai candida. În ceea ce priveşte candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Bogdan Toader a fost desemnat de colegi să candideze pentru un nou mandat, urmând ca nominalizarea să fie validată de conducerea naţională a partidului.
Iată care este lista candidaţilor PSD pentru funcţia de primar în localităţile din jurul Câmpinei: Richea Gheorghe - Breaza; Stoica Gheorghe - Băneşti; Ilioiu Ion Cătălin - Brebu; Nanu Cornel - Cornu; Burci Cristian - Poiana Câmpina; Creţu Daniel - Proviţa de Jos; Movileanu Ovidiu - Proviţa de Sus; Bălan Aurelian - Secăria şi Brezeanu Costel -Telega. Singurele candidaturi necunoscute în zona noastră au rămas cele de la Câmpina şi Valea Doftanei.

Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, închis pentru dezinfecţie

  • Eleva suspectă de coronavirus este ţinută în izolare la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti
  • În Prahova se află în prezent, în autoizolare la domiciliu, un număr de 270 de persoane

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a hotărât, cel puţin pentru azi, 28 februarie, suspendarea cursurilor la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina şi efectuarea unor ample operaţiuni de dezinfecţie în urma suspiciunii de coronavirus în cazul unei eleve întoarse recent din Italia, zona Milano. Tânăra şi-a petrecut weekendul în Italia şi la întoarcerea în ţară a început să se simtă tot mai rău, dar cu toate acestea a mers la cursuri. 


Ieri după-amiază, eleva a fost preluată cu o ambulanţă şi transportată de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti: „În acest moment, eleva din Câmpina se află sub supravegherea medicilor şi în izolare la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Din câte am înţeles, ea prezenta simptomele unei răceli sezoniere încă de la plecarea în Italia, iar pe parcurs lucrurile s-au agravat. Aşteptăm rezultatele testelor care urmează să ne parvină de la Bucureşti. Până atunci, am luat decizia închiderii liceului şi efectuării unor ample operaţiuni de dezinfecţie. Vă mai pot spune că în prezent, în Prahova, se află în autoizolare un număr de 270 de persoane şi că în nicio altă localitate din judeţ nu am mai luat măsura închiderii unei şcoli” – a declarat Daniel Ioniţă, directorul DSP Prahova.