02 martie 2020

Teste negative şi program controlat de monitorizare la domiciliu pentru eleva din Câmpina

 • Tânăra de 19 ani a intrat într-un program controlat de monitorizare la domiciliu
 • Vineri, 28 februarie, Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina a fost închis închis pentru dezinfecţie. Începând de azi, 2 martie, unitatea de învăţământ funcţionează normal
 • La nivelul judeţului sunt înregistrate 537 de persoane suspectate de coronavirus şi monitorizate la domiciliu

Direcţia de Sănătate Publică Prahova hotăra joi, 27 februarie, suspendarea cursurilor la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina şi efectuarea unor ample operaţiuni de dezinfecţie în urma suspiciunii de coronavirus în cazul unei eleve întoarse din Italia, zona Milano. Tânăra şi-a petrecut weekendul 23-24 februarie în Italia şi la întoarcerea în ţară a început să se simtă tot mai rău, dar cu toate acestea a mers la cursuri. În aceeaşi zi, în cursul după-amiezei, eleva a fost preluată cu o ambulanţă şi transportată de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. 


24 de ore mai târziu, conform declaraţiilor directorului DSP Prahova, Daniel Ioniţă, primul set de analize specifice testării coronavirusului în cazul elevei de la Liceul Tehnologic Energetic ieşea negativ, însă tânăra a rămas în continuare sub supravegherea medicilor urmând să fie supusă încă unui set de analize amănunţite, în conformitate cu procedurile stabilite de Ministerul Sănătății.
Azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, Daniel Ioniţă anunţa presa că şi cel de-al doilea set de analize a ieşit negativ pentru tânără şi că aceasta va intra într-un program controlat de monitorizare la domiciliu. 
Directorul DSP Prahova a mai anunţat şi faptul că la nivelul judeţului sunt înregistrate 537 de persoane suspectate de coronavirus şi monitorizate la domiciliu.
Ministerul Educaţiei şi Cerctării informează că la nivel naţional, în momentul de faţă, 701 elevi şi 115 profesori sunt izolaţi la domiciliu în cadrul măsurilor de limitare a efectelor coronavirusului. 

ANUNȚ DE PRESĂ. Finalizare proiect “Dezvoltarea capacitatii de productie a SC TEKNICA LEGNO SRL in domeniul productiei de mobila”CAMPINA, Februarie-Martie 2020

 1. Numar referinta: Cod SMIS 109500 numarul contractului 1378/05.03.2018. 
 2. Data publicarii comunicatului: Februarie-Martie 2020 
 3. Programul din care este finanţat proiectul: Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 Imbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatare de afaceri. 
 4. Autoritatea de Management: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației 
 5. Organismul Intermediar: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia 
 6. Alte informatii: Teknica Legno anunta finalizarea proiectului. Valoarea totala a contractului este de 1.144.722,88 lei (TVA inclus), iar valoarea finanţării nerambursabile este de 768.952 lei (653.609,20 lei finantare din FEDR si 115.342,80 lei finantare de la bugetul national). 
 7. Durata de implementare a proiectului: 40 luni (20.11.2016 - 29.02.2020). 
 8. Locatia de implementare al proiectului: Municipiul Câmpina, Calea DOFTANEI, Nr. 15, CU ACCES DIN STRADA B.P. HAŞDEU,FN, Judet Prahova
 
 9. Obiectivul proiectului constă în cresterea extinderea activitatii de productie mobilier a SC TEKNICA LEGNO SRL prin achiziţia de utilaje specifice. 
 10. Obiectivul specific al proiectului: Dotarea halei de productie cu un numar 10 echipamente noi si performante utilizate in activitatea de productie mobilier cresterea numarului de personal direct productiv prin crearea a 5 (cinci) noi locuri de munca permanente 
 11. Rezultate obtinute in urma implementarii proiectului: 5 noi locuri de munca pe o perioada nedeterminata si doratea halei de productie cu 10 echipamente noi si performante 
 12. Impactul realizarii obiectivului general la nivelul intreprinderii va fi reprezentat de dezvoltarea si cresterea competitivitatii serviciilor companiei astfel incat sa faca fata cu succes pe piata interna si pe piata Uniunii Europene. In termen de trei ani de la implementarea proiectului, efectele realizarii acestuia pentru societate vor fi reprezentate de cresterea calitatii serviciilor firmei, imbunatatirea caracteristicilor tehnice ale acestora, cresterea competitivitatii societatii, a imaginii si cotei de piata a intreprinderii. Impactul atingerii obiectivului general la nivelul regiunii Sud-Muntenia va fi reprezentat de extinderea activitatii de productie mobilier a SC TEKNICA LEGNO SRL prin achiziţia de utilaje specifice, cresterea gradului de ocupare prin crearea a 5 noi locuri de munca, inclusiv din categoria persoanelor defavorizate, care vor fi mentinute pe o perioada de minim 3 ani de zile de la finalizarea implementarii proiectului. Beneficiile pentru societate se regasesc in efectele multiplicatoare economice si sociale pe care le implica crearea de noi locuri de munca. De asemenea impactul asupra comunitatii locale se traduce si prin serviciile de calitate, precum si prin cresterea increderii consumatorilor pentru serviciile de un nivel calitativ ridicat. 
Numele şi detaliile de contact ale persoanei care poate oferi mai multe informaţii despre proiect: reprezentat legal al firmei dna. Petrescu Raluca, telefon 0752288882, e-mail teknicalegno2013@gmail.com

TEKNICA LEGNO SRL