05 martie 2020

Ministerul Educației întreabă părinții și profesorii ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu. Chestionarele online trebuie completate până pe 15 martie.

Două chestionare online, unul pentru părinți și altul pentru profesori, prin care Ministerul Educaţiei vrea să afle câte ore să taie de la disciplinele obligatorii din gimnaziu, ce materii ar trebui eliminate din cele 18 existente, precum și ce discipline ar trebui introduse, au fost trimise către toate școlile din țară, potrivit unei adrese oficiale obținute de Edupedu.ro.


Potrivit documentului semnat de secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar Luminiţa Bacari, chestionarele online trebuie completate unul de părinţi şi altul de profesori până în data de 15 martie, răspunsurile colectate fiind supuse unei prelucrări automate utile în elaborarea unei analize de impact privind modificările planurilor-cadru pentru învăţământul gimnazial.
Mai multe amănunte pe edupedu.ro.

Continuă scandalul la nivelul organizaţiei PLUS Prahova

Cu puţin timp în urmă, fostul preşedinte al organizaţiei PLUS Prahova, Marius Fenichiu, demis în urma unui memorandum intern al partidului, a postat pe pagina personală de Facebook un text incriminatoriu la adresa practicilor politice şi a înţelegerilor de culise din Alianţa USR-PLUS Prahova. Fenichiu vorbeşte despre trocuri politice, incompetenţă şi criterii de selecţie în spirit de gaşcă. Publicăm în continuare textul integral al „scrisorii deschise” semnate de acesta.


"Dupa ce am tras cateva semnale de alarma in interiorul PLUS, referiroare la derapajele de la normele democratice si decizile discretionare ale conducerii partidului, am facut publice cateva incalcari grosolane ale Statutului si regulamentelor PLUS, dar mai ales lipsa de transparenta si moralitate, adica exact ceea ce asteapta votantii de la PLUS si de la Alianta Usr Plus, in general. Am considerat ca este normal ca sustinatorii PLUS si ai Aliantei pe care o formeaza impreuna cu USR sa cunoasca cu cine au de-a face si pe cine sustin, dincolo de declaratiile pompoase ale liderilor Plus si Usr.
Mai intai, din pozitia de Presedinte al Filialei PLUS Prahova m-am opus tranzactionarii locurilor pe listele comune ale Aliantei Usr Plus pentru Consiliul Local Ploiesti, Consiliul Local Campina si Consiliul Judetean Prahova. Astfel, am insistat impreuna cu unii dintre membrii Biroului Judetean PLUS Prahova, ca locurile si ordinea pe liste sa fie ocupate in urma unor evaluari ale competentelor celor pe care urma sa-i desemnam candidati, ci nu in urma unui troc intre liderii celor doua partide, prin care sa acorde sinecuri celor din cercurile lor de apropiati. Din acest motiv am fost ”executati” de Biroul National PLUS, in mod abuziv, prin mijloace nestatutare si prin incalcarea regulamentelor interne, dar invocandu-se in mod pervers tocmai prevederile acestora. 
Desigur, dupa ce ne-au ”aranjat”, treaba a fost simpla si in doar cateva ore s-a facut tranzactia, prin care Razvan Enescu si-a luat pentru el candidatura la functia de Primar al Ploiestiului, o functie pe care nu o va castiga in fata lui Andrei Volosevici nici daca va candida de 50 de ori impotriva lui, iar la schimb i s-au oferit Usr-ului toate locurile eligibile de consilieri in Consiliul Local Ploiesti, Consiliul Local Campina si Consiliul Judetean Prahova, fara stabilirea vreunui criteriu de competenta, ci doar pe baza de apartenenta la gasca.
Chiar si dupa demiterea nestatutara, am continuat sa atrag atentia asupra modului golanesc, de-a dreptul mafiot, in care este condus PLUS, cu convingerea ca cel putin la nivelul judetului Prahova voi trezi constiinta majoritatii membrilor PLUS, indusi in eroare de pseudopoliticieni de genul lui Andrei Lupu si Razvan Enescu, oameni tineri si oameni noi in politica, dar cu mentalitati mai paguboase ca ale unora care au facut parte zeci de ani din partidul de trista amintire.
Mai mult, o colega care avea functia de coordonator regional si membru in Consiliul National PLUS, vazand cum suntem executati cei care nu acceptam sa fim servili intereselor unui grup restrans, nu a mai suportat si a demisionat din PLUS, transmitand tuturor membrilor urmatorul mesaj:
” Dragi colegi, avand in vedere parcursul PLUS si constatarile ex propriis sensibus(din perspectiva membrului CNIA pt tot anul trecut si parte a Comisiei de Contestatii nationale pentru alegerile interne, actualmente coordonator regional pentru Sud-Muntenia), anunt azi retragerea subsemnatei din partid. 
Din pacate pentru munca depusa de mine si de alti colegi, azi predomina in PLUS linsajul intern, orgoliile personale mai presus de orice interes principial, atacurile la persoana si oportunistii, toate astea in detrimentul catorva oameni care mai au inca un crez in principiile partidului(supusi excluderii si marginalizarii cat de curand). Am crezut in munca in echipa, pentru un scop amplu(acela al schimbarii clasei politice), dincolo de anumite interese vremelnice ale unor indivizi.
Oamenii care au certe realizari in viata lor profesionala ar trebui promovati si incurajati, nicidecum marginalizati. Azi eu nu mai cred in acest proiect, ca atare nu mai am parghiile pentru a continua. Va doresc succes celor ramasi, iar daca veti considera oportune sugestiile mele, m-as bucura sa va reconfigurati macar acum! Spor in toate, sa fie pe PLUS!”
In urma rugamintilor unor colegi, de a-si reconsidera pozitia privitoare la demisie, colega noastra a intarit decizia pe care a luat-o, cu urmatoarele cuvinte, care exprima starea de fapt din PLUS:
" Din pozitia de regional am inceput sa vad apoi alte jocuri ghidate de orgolii personale si linsajul altor persoane incomode. Cand m-am opus, am fost catalogata ca facand parte din tabara celor vizati. Pe langa toate astea, am vazut si in teritororiu cum sunt sustinuti oportunisti spre a accede in calitatea de candidati pentru alegerile locale. La nivel central, cand in CN am vazut atacurile asupra unor oameni vocali, m-am lamurit ca nu mai exista crezul meu initial in proiectul PLUS. Pana si sanctionarea anumitor oameni de catre CN se face pe genunchi, membrii CN-ului necunoscand real dosarele si rapoartele intocmite fata de cei vizati sanctiunii.
Sunt multe, multe hibe, insa cel mai dureros este ca multe sunt intretinute de catre cei din echipa restransa a BN-ului."
Revenind la Prahova, intrucat pe 14 martie va avea loc conventia judeteana de alegere a unei noi conduceri, in urma nenumaratelor apeluri ale colegilor din judet ma hotarasem sa candidez. 
Pentru ca am indraznit sa prezint si public cum gasca aflata in fruntea PLUS conduce partidul precum clanurile mafiote, strict pentru interesul catorva persoane(Dacian Ciolos, Dragos Tudorache, Andrei Lupu si alti cativa), ieri am fost informat de catre Biroul National ca am fost practic exclus din partid. 
S-au temut ca daca voi candida voi fi reales presedinte si pentru a se asigura ca asa ceva nu se va intampla, au luat singura decizie care sa nu-mi permita sa mai candidez.
Am ajuns, iata, in punctul in care nu mai cred intr-un proiect pe care, in Prahova, eu insumi l-am initiat si sustinut, cu convingerea ca impreuna cu alti oameni de buna-credinta vom putea oferi Ploiestiului si Prahovei o alternativa in administratia publica, bazata pe integritate si competenta, nu pe slugarnicie si interese de clan, asa cum dovedesc cei care se afla acum la conducere. Un proiect in care nu am stiut si nici nu aveam cum, sa impiedicam intrarea unor lichele, dar mai ales nu puteam anticipa caracterul duplicitar al unora dintre liderii de la nivel national.
Voi ramane acelasi luptator impotriva coruptiei si a incompetentei.
Va prezint scuze tuturor celor pe care in cei doi ani, cu buna-credinta si manat de dorinta de a schimba in bine Ploiestiul si Prahova, v-am convins sa credeti in PLUS!"

Expoziţie de ceramică la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”

Mâine, 6 martie, începând cu ora 15.00, Muzeul „Nicolae Grigorescu”găzduieşte vernisajul expoziției de ceramică „980 - 1020°C” al artistei Liliana Marin. 


Liliana Marin, fost muzeograf al Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu”, este profesor de arte decorative, specializarea Ceramică (Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești). A absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și un master în Explorări creative în artele vizuale. 
Expozitia va fi deschisă până în data de 5 aprilie a.c.

Policlinica SanConfind se îmbogăţeşte cu o nouă structură: NEUROLOGIA

(P) De luni, 9 martie 2020, Cabinetul Neurologie de la Poiana Câmpina îşi va începe activitatea, coordonat de doamna doctor Ana Marinescu, medic specialist neurolog cu o experiență îndelungată și o lăudabilă activitate în Bucureşti, unde a lucrat în cadrul unor companii medicale dintre cele mai prestigioase - Medicover, Regina Maria, Euromedic -, rețele private de sănătate cu care orice medic din România și-ar dori să colaboreze. 


Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice capabile să afecteze sistemul nervos central (creierul, măduva spinării) sau sistemul nervos periferic (nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici). Afecțiunile sistemului nervos central pot fi înnăscute (congenitale), sau dobândite în cursul vieții (inflamatorii, de origine vasculară, prin procesul de îmbătrânire, neoplastice, de natură traumatică etc.). 
Accidentele vasculare cerebrale se clasează pe primul loc, de unde și stringenta importanță a prevenirii lor. Simptome: deficitul motor (dificultate în efecuarea mișcării cu unul din segmentele corpului), tulburarea de sensibilitate (amorțeli, diminuarea senzațiilor tactile, termice, dureroase într-o anumită zonă a corpului), afazia (tulburarea de înțelegere și/sau exprimare a vorbirii), ataxia (tulburări de mers, echilibru, coordonare în efectuarea mișcărilor), tulburările de vedere (vederea dublă sau diplopia, absența vederii într-un anumit segment al câmpului vizual și altele).
Consultă noul medic neurolog pentru a obtine un tratament adecvat post-AVC.
Program consultaţii: de luni până vineri, între orele 8:00-15.30.
Telefon: 0244990