11 martie 2020

Bogdan Cord a demisionat din PNL Câmpina

Omul de afaceri Bogdan Cord, proprietarul societăţii de construcţii Cirex din Câmpina, a renunţat, începând de azi, la calitatea de membru PNL, depunându-şi demisia la secretariatul organizaţiei municipale condusă de primarul Horia Tiseanu.


Activitatea politică în PNL a lui Bogdan Cord s-a făcut remarcată doar în momentul alegerilor interne din partid, care au avut loc în anul 2017, atunci când a candidat împotriva lui Horia Tiseanu, sprijinit de un grup restrâns din vechea gardă liberală, pentru a obţine funcţia de preşedinte de filială. Cord a pierdut alegerile pe fondul mobilizării aparatului politic controlat de Tiseanu, candidatul susţinut şi de organizaţia judeţeană a PNL. Publicaţia noastră a descris în amănunt, la vremea respectivă, acea şedinţă politică de alegeri, despre care Liviu Briciu, şi el membru PNL atunci, declara: „Eu nu am candidat, ştiind de la început că PNL este „ocupat” de PDL de la marea unire care a avut loc acum trei ani, dar am mizat pe un candidat tânăr, pe care l-am susţinut, care nu a avut nicio şansă în faţa maşinăriei de partid, maşinărie ce nu mai are nimic comun cu doctrina liberală şi care trece pe la partidul liberal numai atunci când e nevoie de ea, la alegeri”. (Detalii AICI)
Motivul plecării din PNL a lui Bogdan Cord îl aflăm chiar de la proaspătul demisionar: "Am realizat, învățând pe pielea mea, că partidele vechi se comportă ca o cetate închisă în care poți intra doar dacă vor cei dinăuntru. De făcut schimbări, cu atât mai greu este, aș spune imposibil. Poți progresa doar dacă stai "cuminte". Ori eu nu sunt genul. O să încerc altceva, un partid nou. E posibil să fie o nouă dezamăgire. Dar rămâne de văzut".

Toate spectacolele au fost anulate la Casa de Cultură "Geo Bogza"

Printr-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, Casa de Cultură ”Geo Bogza” anunță anularea spectacolelor planificate în luna martie. Astfel, concertul formației Direcția 5 programat a avea loc joi, 19 martie, spectacolul caritabil din 21 martie, precum și piesa de teatru ”Cafeneaua domnului ministru”, din 24 martie, vor fi reprogramate din cauza restricțiilor legate de întrunirile publice. 


Persoanele care au achiziţionat biletele de la Casa de Cultură se pot prezenta la casierie pentru recuperarea banilor. Cei care le-au procurat de pe diverse platforme online, trebuie sa ia legătura cu administratorii acelor site-uri. 

Noi restricții pentru întrunirile publice cu mai mult de 99 de persoane

Într-o declaraţie de presă comună susţinută la sediul Ministerului de Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății au recomandat tuturor firmelor cu mai mult de o sută de angajați decalarea programului de lucru, astfel încât să fie redus numărul celor care folosesc mijloacele de transport în comun. Măsura este obligatorie pentru instituțiile publice. De asemenea, au fost restricţionate evenimentele publice în săli închise cu mai mult de o sută de persoane şi sistate activităţile cu public pentru muzee. 


Raed Arafat a anunțat, totodată, că distribuirea în afara țării a medicamentelor și materialelor sanitare folosite pentru combaterea coronavirus este suspendată 6 luni. Lista medicamentelor urmează să fie stabilită de Ministerul Sănătății.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus

Marţi, 10 martie, la Primăria Municipiului Câmpina a avut loc o şedinţă a unui Grup Operativ de Lucru format din primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Piţigoi, comandatul Poliţiei Mun.Câmpina- Iulian Stanciu, directorul Poliţiei Locale – Marius Vişan, reprezentantul Insp.de Jandarmi Fil.Câmpina – Ciprian Văsi, şeful biroului pentru situaţii de urgenţă aş Primăriei - Octavian Tudose şi cei doi consilieri ai Primarului, în care s-a discutat punerea în aplicare, potrivit competenţelor, a unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus la nivel local. 


În urma discuţiilor purtate, Primăria a remis un comunicat de presă în care precizează obligaţiile care trebuie respectate, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.6/ 2020. Astfel:
"- Persoanele fizice şi operatorii economici trebuie să respecte şi să pună în aplicare măsurile dispuse de către autorităţile în domeniul sănătăţii publice, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiilor cu COVID-19;
- Unităţile de alimentaţie publică (ex.Hyper-market, super market, market, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi etc.), precum şi furnizorii publici şi privaţi de transport persoane trebuie să ia măsuri pentru asigurarea dezinfecţiei frecvente şi evitarea producerii de aglomeraţii în spaţii comerciale;
- Toate instituţiile publice şi private trebuie să asigure la toalete materialele destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecţia frecventă a clanţelor uşilor, precum şi a altor suprafeţe expuse (mese de conferinţă, birouri etc.);
Totodată, a fost aprobată exceptarea emiterii avizului DSP în cazul evenimentelor cu un număr maxim de 200 de participanţi;
Atragem atenţia locuitorilor municipiului asupra următoarelor:
- Nerespectarea de către cetăţeni a condiţiilor de autoizolare impuse, atrage dupa sine sancţiuni conform Legii;
- Se recomandă ca primirea în locuinţele proprii a reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică să se facă doar în urma legitimării;
- Poliţia Locală supraveghează respectarea autoizolării persoanelor de pe lista comunicată de către DSP Prahova şi desfăşoară un set de acţiuni şi măsuri specifice pentru verificarea instituţiilor publice şi private în vederea respectării hotărârii mai sus amintită.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează şi ia măsuri în timp real pentru aplicarea acţiunilor de combatere a noului Coronavirus".

După Italia, nordul Franţei şi Madridul intră în zona roşie de COVID-19

◆ Românii care vin în ţară din aceste zone vor intra direct în carantină instituţionalizată 

După izolarea Italiei, nordul Franţei şi Madridul intră în zona roşie de coronavirus. Ieri seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în cursul zilei de astăzi urmează „să facem şi acest ordin, în care să lărgim aria, care să cuprindă definiţia de caz”. 

Foto: El Pais
Tătaru a anunţat că nordul Franţei şi Madridul intră de azi intră în zona roşie de coronavirus, iar restul zonei Franţei, Germania şi Spania vor fi în zone galbene. Astfel, românii care vin din aceste zone roşii vor intra direct în carantină instituţionalizată, iar cei care vor veni din zona galbenă vor avea regim de izolare la domiciliu.