19 martie 2020

ACŢIUNE DE VERIFICARE A TRANSPORTATORILOR DE PERSOANE ŞI A TAXIMETRIŞTILOR DIN CÂMPINA

În cadrul acţiunii desfășurate azi, 19 martie, în municipiul Câmpina de către reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei Municipale, ai Compartimentului de monitorizare a serviciilor publice, transport, avize şi ai Compartimentului Situaţii de Urgenţă a fost verificat modul de implementare a măsurilor suplimentare de combatere a noului Coronavirus, respectiv obligativitatea furnizorilor publici şi privaţi de transport de persoane de a efectua dezinfectarea frecventă a spaţiului (ex. bare şi suporţi de susţinere, uşi, scaune etc). Această operațiune este de preferat a se efectua la finalizarea traseului.


Astfel, au fost făcute verificări la 5 autogări (firme de transport autorizate de persoane) cu sediul în Câmpina, care în afara dezinfecţiilor făcute în mod obligatoriu, conform legii, o data la 6 luni şi în urma operaţiunii de dezinfecţie coordonată de către Consiliul Judeţean din data de 13 martie, după fiecare cursă efectuată trebuie să dezinfecteze habitaclul autovehiculului cu substanţe biocide.


Acestora le-a fost solicitat să gestioneze numărul de curse corespunzător pentru fiecare traseu şi să asigure efectuarea a câte două curse pentru intervalele orare: 06.00 - 08.00 şi 16.00 - 18.00 (în funcţie de specificul fiecărui traseu şi al numărului de călători deserviţi). De asemenea, la fiecare din curse, aceștia trebuie să folosească un număr de maşini corespunzător cerinţelor populaţiei, simultan, pentru a evita contaminarea călătorilor.
In cadrul acțiunii de azi au mai fost verificați și 30 de transportatori în regim de taxi (din parcările de pe: str. Eminescu, str. Republicii, Bd. Carol I şi Bd. N.Bălcescu), care de asemenea au fost găsiţi în conformitate, deţinând dezinfectanţi cu care curăţau frecvent interiorul autoturismului.
Autoritățile au făcut apel către transportatori să sesizeze orice neregulă constată şi să indice celor interesaţi să folosească numărul pentru Situaţii de Urgenţă al Poliţiei Locale: 0800.800.922 sau Whatsapp: 0749 263 001.

Noi măsuri în privinţa accesului în Piaţa Centrală Câmpina

La ultima şedinţă operativă care a avut loc la Primăria Câmpina ieri, 18 martie, la care a fost invitată să ia parte conducerea Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare, au fost dispuse noi măsuri în ce priveşte activitatea şi accesul în incinta Pieţei Centrale. 
Astfel, întrucât activitatea Pieţei Centrale este asimilată activităţii de supermarket, unitate de alimentaţie publică, ce nu intră sub incidenţa Ordinului Militar nr.1/ 17.03.2020, pentru asigurarea desfăşurării optime a activităţii, cu respectarea normelor de igienă şi disciplină sanitară, au fost luate următoarele măsuri: 
- Accesul/ ieşirea în/ din Piaţa Centrală se vor face doar prin 2 locuri, prin intrarea/ieşirea principală (dinspre Parcarea Centrală) şi una dintre uşile de pe partea estică, aflate în strada I.L.Caragiale; 
- Pentru evitarea aglomerării, în momentul în care în Piaţa Centrală vor fi mai mult de 50 de persoane, accesul în incintă se va face în grupuri de câte 3 persoane. 
Sarcina trierii, va reveni administraţiei Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare; 
- Atât agenţii economici din piaţă, cât şi PFA-urile şi producătorii, au obligaţia să poarte mănuşi şi măşti de protecţie, dar totodată, să folosească produse biocide pentru dezinfectarea frecventă a spaţiului în care îşi desfăşoară activităţile (tarabe, tejghele, cântare etc.); 
- Administraţia Pieţei Centrale are obligaţia să dezinfecteze întreaga incintă o data la 14 zile, cu substanţe biocide şi zilnic să spele cu o anumită frecvenţă pardoselile, cu substanţe pe bază de clor şi totodată, să şteargă frecvent mânere, clanţe, balustrade, întrerupătoare, butoane automate de cafea şi lapte etc. 


Totodată, reprezentanţii administraţiei locale au făcut un apel către conducerea asociaţiilor de proprietari precum şi către locatarii ce locuiesc în condominii să ia măsurile necesare pentru prevenirea apariţiei şi extinderii unor situaţii medicale generate de epidemia de Coronavirus 19, conform normelor legale. 
Asociaţiile de proprietari au obligaţia să întreţină spaţiile comune igienizate în mod corespunzator (spalarea de două ori pe săptămână cu apă şi clor activ a pardoselilor; igienizarea frecventă cu biocide a balustradelor, uşilor, clanţeor, butoanelor de lift, interfoanelor) şi totodată, au obligaţia să informeze locatarii cu privire la măsurile de siguranţă pentru situaţii de urgenţă. 
În măsura în care este posibil, locatarilor le este recomandat să efectueze plăţile cheltuielilor comune prin contul bancar al asociaţiei sau prin internet banking. 

În atenţia pacienţilor şi aparţinătorilor care aplează la serviciile medicale ale Centrului Medical Mediurg

COMUNICAT DE PRESĂ

In această perioadă de risc major de infecţie cu noul coronavirus (COVID-19), pentru a proteja pacienţii şi aparţinătorii acestora, precum şi pentru protecţia personalului, Conducerea Clinicii a luat următoarele măsuri de prevenţie ca şi REGULI PENTRU ACCESUL IN CLINICILE MEDIURG: 


1. Accesul în Clinică se va face DOAR pe UŞA PRINCIPALA unde se află o persoană desemnată, pregatită să dea informaţii utile tuturor; 
2. Fiecare pacient este rugat să dea o declaraţie pe propria răspundere privind starea de sănătate şi circulaţia in zone/ regiunile roşii sau galbene ale PANDEMIEI cu NOUL CORONAVIRUS; 
3. Pacienţii si aparţinătorii vor fi dezinfectaţi pe mâini la intrarea in Clinică şi vor primi un formular cu indicaţii şi informaţii privind infecţia cu NOUL CORONAVIRUS (COVID-19), modul in care trebuie să se comporte pentru a nu pune in pericol sănătatea proprie şi chiar viaţa proprie precum şi a celor dragi lor; 
4. Toţi cei care intră in Clinică trebuie să poarte mască de unică folosinţă iar, dacă nu au una PERSONALĂ, Clinica le va pune la dispoziţie una atât pentru protecţia personală, cât şi a angajaţilor noştri; aceste măşti sunt obţinute de Clinică cu mari eforturi financiare, ştiut fiind faptul că în acest moment în farmacii nu se mai găsesc; 
5. Se recomandă păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe de 1-1.5 m faţă de persoana cu care se ia contact pentru rezolvarea problemelor medicale, precum şi faţă de ceilalţi pacienţi şi aparţinători; 
6. Evitaţi pe cât posibil atingerea cu mâna nedezinfectată/ nespălată a gurii, nasului sau ochilor; 
7. Respectaţi indicatiile personalului nostru medical care este prezent in fiecare zi la muncă pentru a vă oferi cele mai bune servicii medicale. 

Toate aceste măsuri excepţionale au fost decise incepând cu data de 16.03.2020, intr-o perioadă excepţională (STARE DE URGENŢĂ NAŢIONALĂ) in care milioane de oameni sunt infectaţi (şi zeci de mii au murit deja) cu acest virus necunoscut şi fără tratament până acum. 
Aceste măsuri au fost gândite pentru protecţia pacienţilor şi aparţinătorilor acestora, precum şi pentru protecţia personalului medico-sanitar din Clinică, singura Clinică Privată din Prahova care lucrează în regim NON-STOP. 

Informăm toţi beneficiarii serviciilor noastre că Centrul Medical MEDIURG NU VINDE MĂŞTI DE UNICĂ FOLOSINŢĂ, ci OFERĂ SERVICII MEDICALE CARE INCLUD DE FOARTE MULTE ORI CONSUMABILE MEDICALE: MEDICAMENTE ŞI MATERIALE SANITARE, toate aceste costuri fiind cuprinse in bonurile şi facturile fiscale emise cu rigurozitate pentru fiecare pacient. 

Informam in acest mod pe toţi cei care au primit pe diverse canale informaţii denigratoare şi rău-voitoare la adresa Centrului Medical MEDIURG că am fost şi rămânem preocupaţi permanent atât de sănătatea pacienţilor noştri, dar şi de cea a angajaţilor noştri. 
Personalul MEDIURG cunoaşte toate implicaţiile infecţiei cu noul cornavirus şi de aceea este foarte riguros in ceea ce priveşte cazurile medicale care intră in Clinicile MEDIURG, personalul nostru fiind de asemenea direct expus riscului de infectie. 

PERSONALUL CENTRULUI MEDICAL MEDIURG VĂ MULŢUMEŞTE PENTRU INŢELEGERE !

16 dosare penale întocmite în Prahova pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 19 martie, la ora 13.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.Situaţia în Prahova

Prefectura judeţului Prahova informează că până astăzi, la ora 13.00, la nivelul județului Prahova, erau înregistrate următoarele date:
- Persoane carantinate – 66
- Persoane aflate în autizolare la domiciliu – 1584
- Persoane internate – 9 (au prezentat simptome specifice noului coronavirus și au fost internate în vederea testării)
- Dosare de cercetare penală întocmite pentru încălcarea articolului 352 din Codul Penal privind Zădărnicirea combaterii bolilor – 16
- Amenzi aplicate de Direcția de Sănătate Publică pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu – 5

Spitalul de Psihiatrie Voila limitează internările şi accesul în instituţie

Printr-un comunicat de presă, conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila anunţă că, în contextul epidemiologic cauzat de evoluția infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a pus în aplicare următoarele măsuri:

  • Limitarea efectuării internărilor
Se vor interna doar cazurile apreciate de către medic drept urgențe psihiatrice și pacienții cu domiciliul in Prahova, programaţi anterior. Pentru pacienții ce au domiciliul in alte județe, având în vedere limitările de circulație impuse de Starea de Urgență, se recomandă reprogramarea, dacă starea de sănătate o permite, sau să se adreseze unităților de profil din județul de reședință. 


  • Limitarea consulturilor din Cabinetele de specialitate din Ambulatoriul integrat. 
Se vor efectua numai consulturile pacienților deja programați. 

  • Interzicerea accesului în incinta spitalului următoarelor categorii de persoane fizice: 
· aparținători; 
· vizitatori; 
· reprezentați medicali și ai firmelor de distribuție a medicamentelor; 
· persoanele care solicită diverse avize/ documente medicale Pentru această categorie de persoane, programarea eliberării avizelor medicale solicitate se va face numai telefonic, respectiv la numărul de telefon 0344 / 101 118 int.800; 
· persoane din exteriorul spitalului care solicită participarea la slujbele religioase oficiate in Biserica Spitalului Voila; 
· reprezentanți ai firmelor de curierat. 

Orice actualizare a informațiilor comunicate se regăseşte pe pagina web a instituției: www.spitalulvoila.ro, în secțiunea ”Informații pacienți - Programări”sau la numărul de telefon 0344 / 101 118 int.800. 

Lista actualizată a zonelor/statelor „roșii“ și a țărilor unde au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectări cu COVID - 19

La revenirea în țară din zonele/ statele considerate „roșii“ din cauza numărului foarte mare de cazuri confirmate cu noul coronavirus, respectiv a deceselor înregistrate, toți cetățenii au obligația de a intra în carantină. 

Foto: hotnews.ro

Aceste zone/state sunt:
Republica Populară Chineză - regiunea Hubei
Italia - întreaga țară
Coreea de Sud - Daegu (oraș) și Cheongdo (județ)
Iran - întreaga țară
State cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus (cetățenii care revin de aici au obligația de a intra în izolare la domiciliu):
Australia
Austria
Belgia
Brazilia
Canada
Cehia
Coreea de Sud (restul țării)
Danemarca
Elveția
Franța
Germania
Japonia
Malaezia
Marea Britanie
Norvegia
Portugalia
Republica Populară Chineză (restul țării)
Spania
Statele Unite ale Americii
Suedia
(sursa: Institutul Național de Sănătate Publică România)
Vă reamintim că falsul în declarații cu privire la zona din care veniți și omisiunea de date în cadrul anchetei epidemiologice atrag după sine pedepse cu închisoarea sau amendă.

Pedepse mai aspre pentru fals în declarații și pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea limitării răspândirii COVID-19

Falsul în declarații cu privire la epidemia de coronavirus se pedepsește cu închisoare de la1 la 5 ani sau cu amendă, iar omisiunea unor date în cadrul anchetei epidemiologice va conduce la dosar penal. Pedepsele pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități și răspândirea COVID-9 au fost de asemenea înăsprite.
Codul Penal a fost modificat în acest sens prin ordonanță de urgență a Guvernului.


Primăria Câmpina ia măsuri în sprijinul beneficiarilor indemnizaţiilor lunare cuvenite persoanelor cu handicap

Printr-un comunicat de presă, administraţia locală aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, în lunile aprilie şi mai 2020, nu mai este necesară prezenţa la sediul Primăriei Câmpina pentru semnarea listei persoanelor beneficiare de indemnizaţie lunară plătită de la bugetul public.


Cetăţenii beneficiari ai acestei indemnizaţii sunt rugaţi să înştiinţeze autorităţile, în maxim 48 de ore, cu privire la orice modificare de natură a atrage încetarea acordării acestei prestaţii sociale (schimbare domiciliu/ mutare din localitate, schimbarea gradului de handicap, deces sau alte situaţii). 
Telefoane de contact: 0344-802.241; 0344-802.242; 0244-336.134.
E-mail: asistenta_sociala@primariacampina.ro