20 martie 2020

Spitalele din Câmpina vor primi 360.000 de lei de la bugetul local pentru necesităţile de urgenţă

Astăzi, 20 martie, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Câmpina au fost convocaţi de primarul Horia Tiseanu, preşedintele CLSU, într-o şedinţă în cadrul căreia au fost aduse la cunoștința celor prezenți, printre altele, măsurile luate de către Primăria municipiului Câmpina în săptămâna 13- 20 martie 2020.


Intre acestea se numără suspendarea activitatăţii în unitatea de îngrijire a copiilor antepreşcolari (Creşa Municipală, str. Plevnei), activitatea centrului de recreere a pensionarilor (Clubul Pensionarilor, Bd.N.Bălcescu, nr.45) şi activităţile de înot didactic (Bazinul de Înot didactic, Strada Nicolae Balcescu, nr.45) şi a muzeelor, pe perioada stării de urgenţă. 


În plus, la nivelul municipiului Câmpina au mai fost luate următoarele hotărâri:
  • în urma adresei transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost aprobat transferul a trei medici din cabinetele medicale ale grădiniţelor şi unităţilor şcolare şi de învăţământ superior, pe o perioadă de 60 de zile pentru a îşi desfăşura activitatea în Spitalul Municipal Câmpina. 
  • în urma solicitării Hidro Prahova către Primăria Câmpina de a include obiectivele Hidro Prahova (Staţie apă, Rezervoare înmagazinare apă etc) în Planul de acţiune al Poliţiei Locale, s-a hotărât ca operatorul regional să asigure paza necesară prin resurse proprii, eventual prin suplimentarea paznicilor în regim de urgenţă. 
  • în urma situaţiilor cu privire la zonele ce se aglomează inutil în momentul de faţă în municipiu (ex. în faţa Pieţei Centrale, în staţia pentru de transport în comun din intersecţia Bd.Carol I cu strada Toma Ionescu etc.) a fost luată hotărârea de a fi ridicate băncile publice de către Atelierul de Infrastructură Urbană al Primăriei Câmpina. 
  • pentru evitarea aglomerărilor, a fost dispusă măsura închiderii locurilor de joacă pentru copii, a terenurilor de sport comune şi a parcurilor (ex.Parc Durbac, Parc Lacul Bisericii, Parc Curiacul), nu şi a pasajelor pietonale precum Regele Mihai I sau La Ceas. 
  • în şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc săptămîna viitoare, administraţia locală va aloca pentru necesităţile de urgenţă ale spitalelor câmpinene suma de 360.000 lei, 300.000 pentru Spitalul Municipal şi 60.000 pentru Spitalul Voila
Centrul Operativ cu Activitate Temporară al municipiului Câmpina (subordonat Comitetului Local de S.U.) va gestiona eventuale situaţii de urgenţă de pe perioada weekend-ului. 
Vă reamintim că telefonul pentru situaţii de urgenţă al Poliţiei Locale este: 0244 332 420 / 0800 800 922 

Zero îmbolnăviri cu COVID-19 şi 100 de persoane aflate în izolare/autoizolare la Câmpina

Primăria Câmpina anunţă cetăţenii că, potrivit listei nominale a Directiei de Sănătate Publică, transmisă către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova, astăzi, 20 martie, pe teritoriul municipiului Câmpina există 0 îmbolnăviri cu COVID-19 şi 100 de cazuri de persoane aflate în izolare/ autoizolare.


Vă reamintim că în judeţul Prahova, până la ora 14.00,erau înregistrate următoarele date:
- Persoane carantinate – 69
- Persoane aflate în autizolare la domiciliu – 2048 
- Persoane internate – 11 (au prezentat simptome specifice noului coronavirus și au fost internate în vederea testării)
- Dosare de cercetare penală întocmite pentru încălcarea articolului 352 din Codul Penal privind Zădărnicirea combaterii bolilor – 20 (în care sunt anchetate 28 de persoane)
- Amenzi aplicate de Direcția de Sănătate Publică Prahova pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu – 5

20 MARTIE. Evoluţia infecţiilor cu COVID-19. Situaţia în Prahova

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.


La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global arată astfel: până la data de 19 martie 2020, au fost raportate 82.869 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Situaţia în Prahova

La data de 20 martie, până la ora 14, la nivelul județului Prahova, erau înregistrate următoarele date:
- Persoane carantinate – 69
- Persoane aflate în autizolare la domiciliu – 2048 
- Persoane internate – 11 (au prezentat simptome specifice noului coronavirus și au fost internate în vederea testării)
- Dosare de cercetare penală întocmite pentru încălcarea articolului 352 din Codul Penal privind Zădărnicirea combaterii bolilor – 20 (în care sunt anchetate 28 de persoane)
- Amenzi aplicate de Direcția de Sănătate Publică Prahova pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu – 5
Grupul de Comunicare Strategică