22 martie 2020

22 MARTIE. Evoluția infectării cu COVID-19 în țară

BULETIN DE PRESĂ

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.


Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). 


De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. 
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat. 

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" începe cursurile în mediul virtual

Sâmbătă, 21 martie, Consiliul de Administraţie al CNNG Câmpina a hotărât ca, începând de luni, 23 martie, să se reia activitatea didactică în mediul virtual, priorităţile fiind disciplinele de studiu pentru examenele naţionale. 
Hotărârea Consiliului de Administraţie are la bază comunicatul ISJ Prahova din 19 martie. Cum se va derula activitatea şi care va fi programul de studiu al elevilor aflaţi din comunicatul de presă trimis redacţiei de Asociația Părinților Elevilor din Colegiul Național Nicolae Grigorescu.


Comunicat de presă

Sâmbătă, 21.03.2020, Consiliul de Administrație al CNNG a hotărât, ca începând de luni, 23.03. si pana în data de 3.04.2020, activitatea didactică să se reia în mediul virtual. Pe baza orarului școlii se vor desfășura activități în intervalul orar 10-12 pentru elevii din clasele 0- VII și între orele 10-12,30 (13) pentru cei din clasele a VIII-a – a XII-a. Durata unei activități online este de 30 de minute prin aplicatia Zoom pentru cei din învățământul primar, în timp ce elevii din ciclul gimnazial și liceal și profesorii lor, se vor întâlni prin intermediul platformei Google Classroom. Pentru intrarea în platforma, elevii trebuie să-și creeze conturi de email pe Gmail. Pe adresele create, vor primi codul de acces cu care se vor conecta la clasa virtuală Google Classroom. Prioritare vor fi disciplinele de studiu pentru examenele naționale. Se vor utiliza de asemenea poșta electronică , rețeua Whats-App pentru teme de lucru, portofolii, astfel încât elevii să parcurgă materia planificată în acest interval de timp, să se pregătească pentru examene/teze, dar să nu petreacă prea mult timp în fața computerului.
Hotărârea Consiliului de Administrație al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu” din data de 21.03.2020 are la bază Comunicatul ISJ Prahova nr. 898/19.03.2020.
Anca HUȚU
Președinte Asociația Părinților Elevilor din Colegiul Național Nicolae Grigorescu