02 aprilie 2020

Tinmar Energy donează în lupta împotriva pandemiei

COMUNICAT DE PRESĂ

Tinmar Energy, o firmă cu capital 100% românesc şi cea mai mare companie din sectorul privat al furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale, realizează o serie de donaţii importante în contextul actual al pandemiei COVID-19 către mai multe Asociaţii şi către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.
O mare parte din buget, 70.000 euro, au fost direcţionaţi către Insitutul Cantacuzino - în vederea achiziţionării unui echipament (extractor de enzime) care împreună cu alte aparate medicale de tipul Real Time PCR ajută la depistarea covid-19. Totodată, acestui aparat i s-au adăugat şi o serie de kituri de extracţie automată ARN viral.
Prin cel mai mare Teledon virtual din Romania - organizat de Antena Group şi Fundaţia Mereu Aproape - Tinmar Energy s-a alăturat demersului şi a donat  30.000 euro în sprijinul celor afectaţi de covid-19.
Acest demers vine în urma altuia pe care compania l-a făcut zilele trecute împreună cu Asociaţia InfoCons - Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, unde suntem Parteneri în cadrul Campaniei Naţionale de educare şi informare a consumatorilor "Spală-te pe mâini - Sănătatea stă la o picătură distanţă" - am donat atât resurse materiale, cât şi 1000 de teste rapide de depistare covid19.
Scopul campaniei este acela de a contribui la creşterea nivelului de conştientizare şi informare a consumatorilor şi în special a celor tineri cu privire la riscurile la care se expun dacă nu beneficiază de o igienă corectă a mâinilor.
In virtutea solidarităţii am ales să susţinem şi demersurile Crucii Roşii Române prin campania "România salvează România" în vederea limitării pandemiei cu noul CORONAVIRUS - oferindu-le suport prin achiziţionarea altor 1000 de teste rapide pentru depistarea covid19.
“Donaţiile susţinute de companie sunt un apel la solidaritate şi responsabilitate civică în contextul realităţii cu care ne confruntăm. Este important să facem front comun pentru a ajuta autorităţile prin respectarea restricţiilor, cadrele medicale şi spitalele, pe cei din prima linie, prin viteza cu care acţionăm şi ne implicăm uman şi financiar pentru a trece cu bine această perioadă de criză. Cred că este de datoria noastră să contribuim şi să ajutăm sistemul public de sănăatate pentru a salva cât mai multe vieţi.
Suntem convinşi că această încercare grea cu care ne confruntăm global poate fi depăşită printr-o atitudine pozitivă, pragmatică, dar bazată şi pe empatie faţă de cei aflaţi în dificultate. Dumnezeu să binecuvânteze România” - a declarat Augustin Oancea – fondator şi CEO Tinmar Energy.


 Despre Tinmar Energy
Tinmar Energy, este singura companie cu capital privat românesc din sectoru lenergiei electrice care s-a extins într-un ritm accelerat și pe timp de criză, având în portofoliu companii de referință, dar și clienți rezidențiali.
De mai bine de trei ani, compania furnizează energie electrică și gaze naturale, alături de alte servicii integrate -  și pe segmentul de piață destinat consumatorilor rezidențiali. Cu o experiență de peste 19 ani în energie, Tinmar este și producător de energie regenerabilă prin investiții susținute în parcurile fotovoltaice. În prezent, compania deține 8 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate de producție de 60 MWp în cele mai însorite zone ale României. 

Medimfarm donează 10.000 de măști pentru Spitalul Municipal Câmpina și alte 10.000 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Compania Medimfarm este alături de medicii aflați în prima linie a luptei împotriva COVID-19 și anunță că va dona 10.000 măști de unică folosință Spitalului Municipal Câmpina și 10.000 de măști pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Măștile de protecție comandate de Medimfarm vor ajunge în țară săptămâna viitoare.


Compania Medimfarm, în cadrul căreia își desfășoară activitatea un număr important de farmaciști și asistenți de farmacie, consideră că este momentul ca întreaga comunitate să strângă rândurile și să apere personalul medical expus riscului infectării. Asigurându-le medicilor protecția necesară, aceștia, la rândul lor, își vor putea trata în siguranță pacienții.

Un medic urolog de la Spitalul Municipal Câmpina a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Astăzi, 2 aprilie, a apărut, din nefericire pentru comunitatea câmpineană, și primul caz confirmat oficial de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic urolog de la Spitalul Municipal Câmpina care a contactat virusul în condiții încă neelucidate și se află în prezent internat pentru tratament și investigații. Din informațiile pe care le deținem, medicul contaminat a intrat în contact, în ultima perioadă a activității sale profesionale, cu mai multe cadre medicale/ angajați din instituția câmpineană, lucru confirmat și de comunicatul de presă trimis de dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal. Conform comunicatului, DSP Prahova a demarat încă din cursul serii trecute o anchetă epidemiologică. 


Publicăm în continuare comunicatul de presă primit la redacție din partea Spitalului Municipal:

"Va informam ca la data prezentului anunt, un medic angajat al Spitalului Municipal Campina este internat intr-o alta unitate sanitara unde a fost diagnosticat pozitiv Covid.
In cursul serii precedente am solicitat Directiei Sanitare Prahova inceperea procedurii de evaluare epidemiologica in spital. Un numar de 20 angajati, toti fara simptomatologie, au fost considerati contacti. Pentru acestia s-a luat masura izolarii la domiciliu timp de 14 zile.
Totodata, va informam ca pana in acest moment, in spitalul nostru nu s-a inregistrat niciun pacient pozitiv Covid
Vom reveni cu alte elemente in functie de evolutia situatiei.
Manager Dr Calin Tiu"

2 APRILIE, ORA 13.00. Situația COVID-19 în țară: 27 de cazuri confirmate pozitiv în PRAHOVA

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, Poliția a plasat în carantină instituționalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.


Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică sunt:
Număr de cazuri confirmate/ județ:
1. Alba - 9
2. Arad - 110
3. Argeș - 10
4. Bacău - 19
5. Bihor - 39
6. Bistrița-Năsăud - 22
7. Botoșani - 40
8. Brașov - 117
9. Brăila - 11
10. Buzău - 12
11. Caraș-Severin - 13
12. Călărași - 17
13. Cluj - 105
14. Constanța - 111
15. Covasna - 34
16. Dâmbovița - 19
17. Dolj - 22
18. Galați - 82
19. Giurgiu - 19
20. Gorj - 7
21. Harghita –
22. Hunedoara - 100
23. Ialomița - 37
24. Iași - 54
25. Ilfov - 54
26. Maramureș - 39
27. Mehedinți - 10
28. Mureș - 38
29. Neamț - 107
30. Olt - 8
31. Prahova - 27
32. Satu Mare - 16
33. Sălaj - 6
34. Sibiu - 22
35. Suceava - 701
36. Teleorman - 16
37. Timiș - 98
38. Tulcea - 6
39. Vaslui - 9
40. Vâlcea - 7
41. Vrancea - 60
42. Mun. București - 505
TOTAL 2.738

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 78 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.930 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 555 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european 
Până la data de 1 aprilie 2020, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Potrivit Poliţiei Locale Câmpina, cetăţenii acţionează cu responsabilitate în privinţa respectării măsurilor stabilite de ordonanţele militare

COMUNICAT DE PRESĂ

Ţinând cont de necesitatea intensificării eforturilor în vederea limitării răspândirii epidemiei COVID-19, Direcţia Poliţia Locală Câmpina, alături de Poliţia Municipiului Câmpina şi Jandarmeria, recomandă cetăţenilor să aplice în mod responsabil şi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite, odată cu instituirea stării de urgenţă, în ordonanţele militare, ordinele miniştrilor şi actele normative conexe. 
Atragem atenţia că, în scopul asigurării unui caracter coercitiv adecvat sub aspectul răspunderii contravenţionale în cazul nerespectării sau neaplicării imediate a măsurilor stabilite, prin Ordonanţa de Urgenţă nr.34/31.03.2020 amenzile au fost majorate considerabil. În cazul persoanelor fizice, nivelul minim de 100 lei a fost majorat la 2000 lei, iar maximul sancţiunii stabilite iniţial la valoarea de 5000 lei a fost modificat la 20000 lei. În ceea ce priveşte persoanele juridice, nivelul minim al amenzii a crescut de la 1000 lei la 10000 lei, nivelul maxim fiind de 70000 lei.
Impactul semnificativ al actului sancţionator este susţinut şi de prevederea conform căreia contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator, şi nu jumătate din minimul amenzii prevăzut de actul normativ.
Analizând nivelul uşor descendent al sancţiunilor aplicate (de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr.3/2020 fiind aplicate 256 sancţiuni), constatăm că cetăţenii se adaptează situaţiei determinate de pericolul răspândirii virusului, acţionând cu responsabilitate şi sprijinind, astfel, eforturile autorităţilor de menţinere a unui climat optim de siguranţă şi sănătate publică.

Director Poliţia Locală Câmpina,
Marius Vişan