13 mai 2020

CNI a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate al drumului Valea Doftanei - Săcele

Drumul ce leagă comuna Valea Doftanei de oraşul braşovean Săcele se află de multă vreme în atenţia autorităţilor Consiliilor Judeţene Prahova şi Braşov în vederea modernizării actualei structuri rutiere. În data de 19 mai este programată deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie lansată de Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării studiului de fezabilitate premergător execuţiei lucrărilor de modernizare a drumului Valea Doftanei - Săcele. 


Tema de proiectare a fost realizată de autorităţile consiliilor judeţene Prahova şi Braşov pentru cele două tronsoane aferente teritoriilor administrative. Primul tronson al DJ 102I propus pentru modernizare, aflat pe raza judeţului Prahova, are o lungime de aproximativ 12 km din zona ieşirii din comuna Valea Doftanei şi până la limita cu judeţul Braşov.

Începând cu 18 mai se reia treptat activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor

Printr-un comunicat de presă, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate in zone cu restrictii - carantinate.


"Prioritatea noastra este cresterea capacitatii de preluare a solicitarilor pe linie de inmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forte de sprijin pe perioada starii de urgenta, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență. 
In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.
Activitatile se vor solutiona doar in baza programarilor online - accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro. Accesul in incinta sediilor se va face controlat, in grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.
In ceea ce priveste activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

13 MAI. Situaţia COVID-19 în România: 224 noi cazuri de îmbolnăvire

Grupul de Comunicare Strategică informează că de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.302 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 223 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.


Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Policlinica MEDI'S reia activitatea începând din 18 mai cu doi medici noi

Începând de luni, 18 mai, Policlinica Medi's îşi reia activitatea, echipei de specialişti alăturându-se doi medici noi. Este vorba despre doctorul cardiolog Radu Pretorian, medic specialist în cardiologie intervenţională şi despre dr. Viorica Chiriţă, medic primar Obstetrică-Ginecologie. 
Dr. Radu Pretorian este membru al Societăţii Române de Cardiologie (SRC) şi al Societăţii Europene de Cardiologie, făcând de asemenea parte de Grupul de Lucru de Cardiologie Intervenţională al SRC şi are competenţe în coronarografie, angioplastie coronariană, cateterism cardiac, ecografie cardiacă. 
Programări la tel. 0731.319.346


 Dr. Viorica Chiriţă are competenţe în colposcopie, histeroscopie, ultrasonografie obstetrică-ginecologie, precum şi o supraspecializare în reproducere umană asistată (fertilizare in vitro).
Cei doi medici vor acorda consultaţii şi vor efectua ecografii în fiecare zi de vineri, începând cu a doua parte a lunii mai. 
Programări la tel. 0731.319.352
(PUBLICITATE)

Măsurile obligatorii pentru şcoli din 2 iunie, publicate în Monitorul Oficial

Ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii au elaborat un ordin comun care stabileşte măsurile obligatorii pentru şcoli în perioada 2-12 iunie şi pentru examenele de Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2020. Ordinul, publicat in Monitorul Oficial, prevede ca în maximum două zile de la intrarea sa in vigoare, adică până mâine, 14 mai, inspectoratele şcolare judeţene să transmită către autorităţile administraţiei publice locale respectiv către direcţiile de Sănătate publică judeţene lista cu elevii şi personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din unităţile sau instituţiile de învăţământ care participă la desfăşurarea activităţilor de învăţământ în perioada pregătirii elevilor şi în perioada desfăşurării examenelor.
Mai multe amănunte în link-ul de mai jos:


Calendarul Evaluarii Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 este următorul:

02 – 05 iunie 2020 Inscrierea la Evaluarea Nationala 2020
5 iunie 2020 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15 iunie 2020 Limba si literatura romana – proba scrisa
17 iunie 2020 Matematica – proba scrisa
18 iunie 2020 Limba si literatura materna – proba scrisa
22 iunie 2020 Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (intre orele 14:00-20:00)
23-26 iunie 2020 Solutionarea contestatiilor
27 iunie 2020 Afisarea rezultatelor finale