26 mai 2020

Câmpinenii vor avea la dispoziție două centre de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor provenite din construcții și amenajări

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA
COMUNICAT DE PRESĂ


Deschidere platformă de colectare gratuită a deșeurilor din construcții și a mobilierului pentru persoane fizice

Începând de miercuri, 27 mai 2020, câmpinenii au la dispoziție două centre de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor provenite din construcții și amenajări. 
Primăria municipiului Câmpina pune la dispoziția câmpinenilor trei containere: două de culoare gri -pentru deșeuri provenite din amenajarea interioară a locuințelor, MÂconstrucții sau demolări (de exemplu beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, obiecte sanitare- chiuvete, wc-uri etc.) și unul de culoare maro - pentru deșeurile voluminoase (de exemplu mobilier, covoare, saltele etc.) ce vor fi amplasate pe o platformă, atât pe Aleea Parcului cât și pe Aleea Arinului (cartier Voila).
Știm că nu întotdeauna câmpinenii au la îndemână toate soluțiile pentru problemele gospodărești cu care se confruntă. Tocmai de aceea le punem la dispoziție aceste noi centre.


Așadar:
- deșeurile vor fi aduse de către cetățeni, personal, în aceste centre de colectare și vor fi preluate cu titlu gratuit;
- aceste centre de colectare sunt destinate exclusiv persoanelor fizice cu domiciliul în municipiul Câmpina.;
- containerele amplasate se vor afla pe fiecare locație timp de o săptămână (alternativ, începând cu Aleea Parcului) ridicarea și schimbul lor făcându-se în zilele de Miercuri.
- pentru deșeurile din construcții, limita va fi de 2 mc și vor trebui puse în saci pentru a evita împrăștierea lor;
- depunerea voluntară va fi supravegheată prin camere video, evitându-se astfel, depozitarea necontrolată de asemenea deșeuri de către firmele de construcții.


Încurajăm toți câmpinenii să folosească noile facilități și reamintim că sunt interzise atât depunerile acestor tipuri de deșeuri în pubelele sau în containerele destinate colectării deșeurilor municipale, cât și depunerile necontrolate pe domeniul public (aceste acțiuni putând fi sancționate conform legii).

26 MAI. Situaţia COVID-19 în România: 146 noi cazuri confirmate pozitiv

Grupul de Comunicare Strategică informează că până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate.


Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

COMUNICAT DE PRESĂ al organizaţiilor PNL şi PMP Câmpina

Având în vedere faptul că termenul limită de depunere a documentației tehnice de cadastru pentru suprafața stabilită de Primăria Municipiului Câmpina în vederea construirii de locuințe sociale pentru persoanele care trăiesc în locuințe improvizate este de 6 iunie 2020, primarul municipiului Câmpina, ing. Horia Laurențiu Tiseanu, a inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului-teren pe care acestea vor fi construite, proiect pentru care Consiliul Local Câmpina a fost convocat în data de 18 mai într-o ședință extraordinară.
Amintim aici Strategia de Dezvoltare Locală pentru persoanele aflate în risc de sărăcie, aprobată, în care municipiul Câmpina și-a asumat depunerea de proiecte în vederea construirii de locuințe sociale pentru persoanele care trăiesc în locuințe amenințate de alunecări de teren sau adăposturi improvizate.
Surpriza totală a fost că ședința a fost boicotată de consilierii PSD (cu excepția d-lui Petrescu Ioan) care în ciuda importanței subiectului de pe ordinea de zi, nu au participat la ședință, dând dovadă de lipsă de interes și respect atât pentru electoratul PSD, cât și pentru câmpineni.
Regăsim în atitudinea domniilor lor influențe și idei ale altor organizații locale cu privire la boicotul tuturor inițiativelor, oricât de necesare sau urgente ar fi, urmărind doar interese electorale proprii și astfel sacrificând binele comunității.


Condamnăm această atitudine sfidătoare și iresponsabilă și în același timp dorim să vă asigurăm de faptul că echipa formată din PNL Câmpina și PMP Câmpina va depune toate eforturile pentru a asigura funcționarea Consiliului Local în interesul comunității și chiar de a compensa lipsa de implicare de care dau dovadă consilierii PSD. În acest sens vă informăm că proiectul inițiat de primarul municipiului a fost aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Local cu sprijinul consilierilor PMP Câmpina, chiar și în ciuda absenței consilierilor PSD.
Primar şi consilieri locali PNL Câmpina
Viceprimar şi consilier local PMP Câmpina