03 iulie 2020

A murit părintele Daniel Iarca, fondatorul Bisericii Călătorului de pe DN1

Luni, 29 iunie, s-a stins din viață diaconul și preotul Daniel Iarca la vârsta de 68 de ani. Trupul neînsuflețit al părintelui a fost depus în incinta Bisericii Pelerinului sau Călătorului cum este cunoscută pentru majoritatea creștinilor care o frecventează. 
Slujba de înmormântare a parintelui a avut loc joi, 2 iulie, zi în care trupul său a intrat pentru ultima dată în biserica pe care a zidit-o cu mare dragoste și cu mari eforturi pentru credincioși. Părintele a fost înmormantat în apropiere de biserica mult iubită. La slujbă au participat mai mulți credincioși care l-au avut ca duhovnic de zeci de ani, precum și familia acestuia. Părintele avea trei copii împreună cu soția sa, Georgeta Iarca: Costin-Daniel (inginer), Zoe-Elena (inginer) și Georgeta (economist). În timpul slujbei a fost redat și mesajul Preafericitului Daniel despre părintele Iarca, despre care a afirmat, între altele, că „a fost un preot harnic și neobosit a Bisericii lui Hristos “. 

Sursa foto: pagina de Facebook a Liceului C-tin Cantacuzino Băicoi
Preotul Daniel Iarca s-a născut în anul 1952 și a locuit în comuna Talea, iar studiile teologice le-a urmat la București în cadrul Institutului Teologic de Grad Universitar (1974-1978). În anul finalizării studiilor a fost numit diacon și preot de către ierarhul Roman Ialomițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. De asemenea, s-a implicat în restaurarea bisericii parohiale din Talea prin contribuția cu mobilier bisericesc, pardoseala din marmură, haine preoțești. În anul 2017, prin hotărârea Consiliului Local, i-a fost acordat titlul de „Cetățean de Onoare al Orașului Băicoi. 
Preotul este cunoscut și pentru faptul că atunci când a trecut la construirea Bisericii Pelerinului, a refuzat orice sumă din banii primăriei și a fondat biserica din donații de la creștini și din banii proprii și ai familiei. Primise suma de 120 de milioane de lei de la primărie. De asemenea, s-a implicat în sculptarea pieselor de mobilier din interiorul Bisericii Pelerinului realizate din lemn de stejar sau de paltin. 
Este știut, de asemenea, faptul că nu este prima biserică zidită de părinte. Anterior, acesta a mai zidit o biserică din temelii în Tufeni, loc în care a fost transferat în anul 1995, datorită experienței acumulate în cei 15 ani de preoție.
Roxana TUDOSE

Mihai Tufan rămâne în arest! Instanța i-a prelungit mandatul de arestare preventivă

În noaptea de 9/ 10 aprilie curent, omul de afaceri câmpinean Mihai Tufan era reţinut de poliţiştii din capitală pentru tentativă de omor. Acesta a fost găsit în autoturismul personal pe DN1, în zona Băneasa, alături de Daniela Huhulea (36 ani), directoare în cadrul companiei Elsid, pe care acesta o deține. Femeia prezenta urme de înjunghiere, iar el era rănit superficial. „În baza probatoriului administrat, a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul de 47 de ani a lovit femeia, de mai multe ori, cu un cuțit, după care s-a autoagresat. Bărbatul a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, urmând a fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă” – se arăta într-un comunicat de presă al poliției. 


Miercuri, 1 iulie, Tribunalul București a dispus prelungirea mandatului de arestare, cu drept de contestare în 48 de ore. „În baza art. 348 alin. 1 C.p.p. cu referire la art. 207. alin. 4 C.p.p. menține măsura arestului preventiv față de inculpatul Tufan Emil Mihai. Fixează termen pentru verificarea legalității și temeiniciei măsurii preventive la data de 24.07.2020”. 
Tufan mai este cercetat penal într-un alt dosar și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.