13 iulie 2020

MESAJ FALS: Textul „trimis” de Raed Arafat Direcțiilor de Sănătate Publică din țară nu aparţine Secretarului de Stat


Pe internet circulă un mesaj fals transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, prin care Raed Arafat ar solicita Direcţiilor de Sănătate să raporteze numărul de infectări și de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Adresa respectivă de email nu aparține niciunei instituții guvernamentale și folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.


Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia presei să nu cadă în capcana de a crede că acest mesaj este trimis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale.
În urma protestelor de aseară din Piaţa Victoriei în cadrul carora oamenii nu purtau măşti şi nici nu păstrau distanţarea fizică de 2 metri, Secretarul de Stat, Raed Arafat, le-a trasmis persoanelor aflate acolo că „îi aştept la spital” şi că mulţi dintre ei se vor îmbolnăvi în urma iresponsabilităţii lor. Mulţi dintre participanţii protestelor contestă existenţa virusului şi se opun măsurilor de carantinare şi de izolare.