23 iulie 2020

Poliţiştii câmpineni au arestat un tânăr după ce a furat două telefoanele mobile dintr-un autoturism

Tânărul de 24 de ani a fost reclamat la Poliţia Municipală Câmpina în cursul zilei de ieri, 22 iulie, ziua în care dintr-un autoturism neasigurat din oraş au dispărut subit două telefoane mobile de pe bancheta din faţă.

Foto cu caracter ilustrativ
Cazul a fost preluat de poliţiştii de investigaţie din Câmpina care acum efectuează cercetări penale privind sustragerea celor două telefoane mobile dintr-un autoturism de către târărul găsit vinovat : „La data de 22 iulie, persoane necunoscute au sustras cele două telefoane mobile de pe bancheta din dreapta față a unui autoturism lăsat neasigurat. În urma verificărilor efectuate, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 24 de ani și totodată, recuperarea bunurilor sustrase. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În continuare se desfășoară cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

Maria Obretin, Sorina Ștefănescu și Ioana Marchidan ajung la Câmpina la IDEO IDEIS #15

COMUNICAT DE PRESĂ

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS se întâmplă în perioada 5 – 9 august, în 9 orașe din țară. Pe lângă Alexandria, locul în care a luat naștere inițiativa, anul acesta se adaugă pe hartă București, Baia Mare, Botoșani, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu și Timișoara.
 Contextul neobișnuit al acestui an a lansat o provocare pentru organizatori care au fost motivați să găsească soluții inovative prin care experiența de învățare să rămână autentică, în același timp prioritizând siguranța și sănătatea participanților. Festivalul crede în educația făcută cu grijă și ia o formă nouă: anul acesta, tinerii din trupele de teatru și participanții individuali nu se vor mai întâlni cu toții la Alexandria ci vor primi în orașele lor capsulele IDEO IDEIS -  9 echipe formate din 2 traineri și un mentor. În plus, în fiecare oraș va exista o mini-redacție, formată din adolescenți, care va documenta întâlnirea comunității lor cu festivalul. 
 Toate întâlnirile se vor întâmpla în aer liber, respectând regulile de distanțare socială și tot setul de norme de protecție reglementat de autorități. În cazul în care contextul o va cere, organizatorii sunt pregătiți să mute activitățile în mediul online.


Astfel, în Câmpina adolescenții se vor întâlni, în 4 din cele 5 zile de festival, la Atelierele de Teatru Tânăr cu Sorina Ștefănescu, iar la Atelierele de Măiestrie (dans), cu Ioana Marchidan. Activitatea celor două tipuri de ateliere intensive are rolul de a dezvolta abilitățile creative ale participanților, într-un context complet de lucru și învățare. 
 Sorina Ștefănescu a debutat la Teatrul de Comedie, în Domnișoara Iulia (r. Liviu Lucaci, 2009), iar de-a lungul timpului a colaborat cu diverse teatre, în prezent joacă pe scena Teatrului Nottara în spectacolele Molière | eréiloM (r. Roman Feodori, 2018) și Cum vă place (r. Alexandru Mâzgăreanu, 2018). Mai poate fi văzută și pe scena Teatrului Național București și a Teatrului Metropolis și în diversele colaborări din sectorul independent. Ioana Marchidan este performer si coregraf, și-a început cariera ca dansator profesionist la Opera Națională Româna și a colaborat cu compania de dans Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company, subsTANZ/Massimo Gerardi și Tangaj Collective. Printre coregrafiile proprii pe care le semnează se numără „2 femei contemporane”, „Reverse Discourse” și „Stabat Mater”. Din 2016 este directoarea Asociației Dance Spot și director artistic la Linotip - Centru Independent Coregrafic.
Îndrăgita actriță Maria Obretin este mentorul care, timp de două zile, va inspira adolescenții din Baia Mare. Aceștia vor lua parte la un schimb de know-how intergenerațional, în care prim-planul aparține artei și îndrumării într-un sens cultural mai larg. Maria Obretin a jucat pe numeroase scene din București și din țară, în spectacole regizate de Andrei Șerban (Lear, Ivanov, Carousel), Lia Bugnar (Noi 4, 7 dintr-o lovitura, Melcul) și Matei Lucaci Grundberg (Sâmbătă: averse!). A devenit cunoscută și pentru rolurile sale de film, îndeosebi pentru 6,9 pe scara Richter (r. Nae Caranfil), București NonStop (r. Dan Chișu), The Nun (r.  Corin Hardy) și pentru rolul Ginei din popularul serial UMBRE.
În plus, departamentul de dezvoltare comunitară IDEO IDEIS, în parteneriat cu AIVImedia.hub și ASAP România, propune pentru ediția aniversară a Festivalului de Teatru Tânăr un program de jurnalism comunitar pentru adolescenți. Aproape 30 de tineri au fost selectați să facă parte din mini-redacțiile IDEO IDEIS care vor documenta povești din orașul lor la întâlnirea cu festivalul și vor redacta tradiționala gazetă COLAJ. 
„Jurnalismul comunitar nu este neapărat o abordare răspândită la noi, însă există. Și pentru că IDEO IDEIS a fost mereu un festival tânăr, iar odată cu asimilarea tot mai profundă a ideii de dezvoltare comunitară, integrarea conceptului media.hub a părut firească. Dezvoltarea comunitară pornește de la vizibilitate, de la integrarea vocilor membrilor săi în peisajul general. Asta încercăm să facem anul acesta la COLAJ: avem voci tinere din cele 9 orașe implicate, care spun din poveștile comunității, așa cum le înțeleg ei. Facem COLAJ comunitar, practic. Aducem oamenii mai aproape de oameni în interiorul comunității.”, a declarat Iulia Dromereschi, fondatoarea programului AIVImedia.hub.
   
Toate detaliile despre evenimentele speciale, precum și programul complet al festivalului vor fi publicate curând.

Ne puteți urmări pe:
www.ideoideis.ro | FB: ideoideis | Instagram: @ideoideis
Spot oficial: https://bit.ly/SpotIDEO15

IDEO IDEIS este un festival cultural pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație non-formală pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.