27 iulie 2020

Liviu Briciu candidează din partea POL la funcția de primar al Câmpinei!

Cunoscutul om de cultură și organizator al Festivalului de Jazz-Rock din Câmpina, informaticianul Liviu Briciu, și-a anunțat recent pe Facebook candidatura la funcția de primar al Câmpinei. 
Briciu și grupul de inițiativă care i s-a alăturat în acest demers politic vor candida sub sigla POL (Partidul Oamenilor Liberi), o formațiune politică de tip regional, cu doctrină și deschidere europeană, înființată în Transilvania, la Târgu Mureș, al cărei președinte este Dan Mașca. 
Printre cele mai importante valori aflate în centrul doctrinar al POL se numără democrația deliberativă și participativă, inovația în materie de bună guvernare locală, nediscriminarea, respectul față de demnitatea persoanei umane, spiritul inovator la nivel civic și antreprenorial, respectul față de drepturile omului așa cum sunt acestea formulate în Cartele și Tratatele ratificate de România și solidaritatea față de toți semenii cărora le sunt încălcate drepturile și libertățile fundamentale. 
Decizia lui Liviu Briciu de a candida sub sigla unui partid mic, nereprezentat la nivel național, în care ierarhia funcțiilor și militantismul politic par mult estompate în comparație cu partidele tradiționale românești, nu este întâmplătoare, având în vedere istoricul său politic. 
Vă reamintim că Liviu Briciu a fost membru activ al PNL Câmpina și s-a retras din prim-planul activității politice pe fondul înființării USL (alianța PSD cu PNL), nefiind de acord cu această nefericită asociere, dar și în perioada post-fuziune dintre PNL și PDL, când era membru al noului PNL condus de Horia Tiseanu. După alegerile interne din anul 2017, atunci când a susținut, fără succes, candidatura lui Bogdan Cord la președinția PNL Câmpina, Briciu s-a retras din nou din PNL nefiind de acord cu modul nedemocratic în care s-au desfășurat alegerile interne și cu noua structură de conducere a filialei, emanată în urma acestor alegeri. 
Așadar, dizidenți prin excelență, Liviu Briciu și mare parte din grupul celor care i se alătură azi se regăsesc și candidează sub sigla Partidului Oamenilor Liberi, încercând să obțină atât prima funcție administrativă a orașului, cât și un număr semnificativ de locuri în Consiliul Local. 

De la stânga la dreapta: Cosmin Raț, Liviu Briciu, Ileana Secăreanu,
Dragoș Mitoi, Bogdan Cord, Bogdan Tămîrjan
Publicăm în continuare mesajul prin intermediul căruia Liviu Briciu, alături de grupul de inițiativă din POL își anunță candidatura: „POL Câmpina vă propune pentru aceste alegeri un Primar și Consilieri locali cu competențe în domeniile în care își desfășoară activitatea. Vor răspunde în nume propriu pentru faptele lor și nu se vor ascunde în spatele vreunei formațiuni politice. Liviu Briciu – informatician, Bogdan Cord – inginer, Cosmin Raț - matematician, Dragoș Mitoi – medic stomatolog, Ileana Secăreanu – professor limbi străine, Bogdan Tămîrjan – inginer”.

120 noi cazuri de infectare în Prahova în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează că în urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus; 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. De la începutul pandemiei și până în prezent, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.


În intervalul 26 – 27 iulie au fost înregistrate 19 de decese (11 bărbați și 8 femei). Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, două la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, șapte decese la categoria de vârstă 70-79 ani și două decese la categoria de peste 80 de ani. Dintre decesele înregistrate, 17 sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 120 de noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 1631.

Candidatul PSD Câmpina la funcția de primar, depistat pozitiv cu COVID-19

Candidatul PSD Câmpina la funcția de primar, Nicolae Moisescu, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Cel mai probabil, acesta a fost infectat cu virusul pe fondul apariției mai multor cazuri la societatea Neptun SA din Câmpina, acolo unde își desfășoară activitatea. 
Vă reamintim că ieri, 26 iulie, directorul general al SC Neptun SA, ing. Rudolf Leica, a trimis presei un comunicat în care anunța apariția primelor cazuri în sectoarele de producție. 
Publicăm în continuare mesajul postat de Nicolae Moisescu pe pagina sa de Facebook: "Dragii mei, 
Doresc să vă comunic că în urma testului COVID pe care l-am făcut, rezultatul obținut este pozitiv. Am respectat regulile atât de mult cât mi-a stat în putere, însă acest virus nu iartă! Sunt asimptomatic, mă simt bine și voi depăși acest moment. Am luat legătura cu medicul de familie și cu cei de la DSP și aștept noi vești din partea dumnealor. Voi respecta cu strictețe toate procedurile medicale! De asemenea, cu responsabilitate am luat toate măsurile și i-am anunțat pe toți cei cu care am intrat în contact în aceste zile. 
Suntem într-un moment în care trebuie să ne întoarcem la valorile care contează cu adevărat: familia și sănătatea fiecăruia dintre noi. Voi rămâne în continuare în cursa pentru Primăria Câmpina pentru că simt că este momentul să îmi asum un rol activ în comunitatea în care trăiesc.Știu că este datoria mea să îmi pun experiența de manager și ceea ce am învățat în acești ani de la oameni, în slujba oamenilor #bineinteles. 
Cred că numai cei inconștienți se pot gândi acum la alegeri. Noi, oamenii normali și responsabili, ne gândim în primul rând la sănătate. Fac un apel la responsabilitate! Trebuie să ne protejăm și să respectăm regulile în continuare. O facem pentru noi, pentru copiii noștri, pentru părinți și bunici. Pericolul nu a trecut! 
Vă voi ține la curent, aici, în legătură cu evoluția stării mele de sănătate și în legătură cu activitățile pe care le voi desfășura în izolare sau după ce acest pericol va trece. 
Vă doresc multă sănătate #bineinteles, dumneavoastră și celor dragi! 
Cu transparență și gânduri de bine, al dumneavoastră, 
Nicolae Moisescu pentru Campina #bineinteles"