29 iulie 2020

Judeţul Prahova, pe primul loc în România la infectările cu noul coronavirus

Cele mai multe cazuri nou apărute astăzi la nivel național s-au inregistrat în judeţul Prahova, mai exact 101. Pe locul doi la numărul cazurilor noui de infecție cu SARS-Co-V2 se află Argeş cu 98 de persoane infectate, Dâmboviţa cu 84 de cazuri, iar pe locul patru se situează capitala cu 75 de persoane, a transmis astăzi Grupul de Comunicare Strategică ( GCS).


La polul opus, judeţele cu cele mai puţine cazuri nou înregistrate astăzi sunt Satu Mare şi Covasna cu 2 cazuri, Călăraşi şi Giurgiu cu 3 cazuri noi, Sălaj şi Alba cu 4 cazuri şi Ialomiţa cu 5. 
În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate 1795 de persoane. (R.T.)

Ultimele cercetări ale OMS despre coronavirus: „Nu este sezonier şi nu are un singur val”

Ştirea momentului vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a precizat că răspândirea noului coronavirus nu fluctuează în funcţie de anotimp. Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat şi că virusul SARS-CoV-2 nu este unul sezonier şi că activarea lui nu se desfăşoară în valuri. 
„Deşi virusurile care provoacă infecţii respiratorii, de regulă, au tendinţa de a apărea în valuri sezoniere, acesta se comportă diferit. Trebuie să fim prudenţi, virusul se adaptează şi noi trebuie să cunoaştem mai multe despre el. Este un virus care se adaptează la orice anotimp. Dar are particularitatea de a se transmite uşor între persoanele care intră în contact strâns, aşa că nu trebuie să-i oferim oprtunitatea”, a mai declarat Margaret Harris. 


Aceasta a mai declarat că cel de-al doilea val va fi un unul puternic, cu anumite fluctuaţii. „Cel mai potrivit este să controlăm curba şi s-o aducem cât mai jos. Pentru moment... primul val, al doilea, al treilea... aceste lucruri nu au niciun sens”. 
Îngrijorarea primordială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este legată de faptul că odată ce vom trece la temperaturile de iarnă, cazurile de gripă s-ar putea suprapune peste cele de Covid-19, a mai declarat Margaret Harris, potrivit Reuters. Margaret Harris a îndemnat totodată la atenţie şi la respectarea gesturilor-barieră care permit o încetinire a răspândirii virusului. (R.T.)

Filialele Prahova ale PNL, USR și PLUS anunță conferință de presă comună

Printr-o invitație adresată presei, filialele Prahova ale PNL, USR și PLUS anunță că mâine, 30 iulie, va avea loc o conferință de presă comună având ca subiect alegerile locale.
La întâlnirea programată pentru ora 11.00 vor participa Iulian Dumitrescu – președinte PNL Prahova, Mihai Polițeanu – președinte USR Prahova, Cristian Apostol – vicepreședinte USR Prahova și Cătălin Florescu – coordonator PLUS Câmpina.


Cel mai probabil, conducerile formațiunilor politice vor anunța alianța politică la nivelul județului în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie și vor oficializa ultimele decizii în acest sens, inclusiv în ceea ce privește nominalizarea unei candidaturi comune la Câmpina, în contextul în care, în ultimele ore, a apărut informația potrivit căreia PNL nu ar mai merge în aceste alegeri pe mâna actualului primar Horia Tiseanu.

1182 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, 101 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.


Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați, 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 2.269 au decedat.
În intervalul 28 – 29. iulie au fost înregistrate 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București. Toate cele 30 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 101 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 1795.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 40 în județul Prahova. 

Mihai Ungureanu candidează independent la funcția de primar al comunei Bănești


Înlăturat recent de la conducerea filialei PNL Bănești și din postura de candidat la funcția de primar, Mihai Ungureanu și-a anunțat astăzi, printr-un mesaj postat pe Facebook, decizia de a se reînscrie în cursa electorală, de data aceasta în calitate de independent.
În mesajul său, fostul liberal se adresează băneștenilor și face referire la „trădări impuse de partide, compromisuri, găști de partid”.

Mesajul postat de Ungureanu pe pagina sa de socializare
Vă reamintim că marți, 14 iulie, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean al PNL Prahova, care s-a desfășurat la Brebu, conducerea liberală a hotărât dizolvarea organizației PNL Bănești al cărei președinte până în acel moment era Mihai Ungureanu și numirea unui președinte interimar, până la înregimentarea politică a grupului de social-democrați conduși de primarul Gheorghe Stoica. În urma acestei hotărâri, primarul în exercițiu al comunei Bănești, Gheorghe Stoica, a părăsit PSD, anunțând că va candida din partea PNL pentru un nou mandat.

„Pași către o viață sănătoasă”, un proiect adresat familiilor având copii cu tulburare de spectru autist din Câmpina și alte localități învecinate

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Glasul Autismului a demarat în luna iulie proiectul „Pași către o viață sănătoasă” cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. 
Proiectul „Pași către o viață sănătoasă” propune un model de servicii de suport pentru o viață sănătoasă adresat familiilor având copii cu tulburare de spectru autist din Câmpina și alte localități rurale învecinate. Plecând de la nevoile identificate ne-am propus 5 direcții de acțiune: 
1. Informarea a 45 părinți având copii cu autism cu privire la alimentația corectă prin trei workshopuri. 
2. Creșterea motricității pentru 20 de copii printr-un program de terapie cuprinzand: kinetoterapie, masaj și terapie 3C. 
3. Suport pentru 15 aparținători prin participarea la grupuri de suport. 
4.Ajutor pentru 6 copii - activități de pregătire pentru școală. 
5. Pachete cu alimente sănătoase și produse sanitare pentru 45 familii. 
Proiectul se va finaliza în luna septembrie și are valoarea de 23.780 lei. 


1. Prin activitățile derulate în cadrul sesiunilor de Terapie 3C, kinetoterapie și masaj urmărim îmbunătățirea abilităților motrice și senzoriale, prin dezvoltarea forței musculare, a echilibrului, deprinderilor motrice de bază și utilitare, a funcțiilor senzorio-motrice, a motricității fine și capacității de relaxare. Exercițiile de conștientizare a corpului și a mediului în care se află, de optimizare a capacităților de coordonare a corpului și de concentrare îl ajută pe copil să se bucure de cât mai multă autonomie motrică. 
2. În timpul activităților de pregătire pentru școală copiii vor fi sprijiniți să se adapteze cât mai bine la solicitările mediului școlar. Se va exersa menținerea atenției, prin concentrarea pe sarcinile primite de la școală dar și a comunicării, prin socializarea cu ceilalți copii. 
3. Grupurile de suport sunt acele programe concepute cu scopul de a acorda sprijin emoţional şi informaţional aparținătorilor pentru a face față situaţiilor problematice cu care se confruntă, dar și din dorința de a crea un spațiu unic de interrelaționare în care părinții să-și poată împărtăși unii altora experiențele, să-și devină sursă de inspirație și de fortificare și să ajungă ei înșiși călăuze pentru copiii lor pe drumul special pe care îl au de parcurs împreună. 


„Au fost întâlniri de suflet în care fiecare părinte și-a gasit vocea și curajul pentru a se dezvălui, în care au fost conștientizate vulnerabilități, nevoi nebănuite, dar și resurse deosebite, întâlniri în care lacrimile au șters durerea retrăirii propriilor traume, dar au izvorât și din empatie și compasiune pentru încercările grele ale celorlați, întâlniri în care fiecare părinte a simțit ca nu mai este singur și că împărtășește un destin comun de provocări, dar și de binecuvântări” - ne spune Emilia Saralegui – psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, coordonator grup de suport. 

Grupul de suport a fost „Un pansament pentru suflet, un moment în care ne-am privit în suflet și am lasat pe alții să ne pătrundă în suflet” – Simion Cristina; „A fost o întâlnire de care aveam nevoie, cu multe emoții și cu oameni minunați. Vă mulțumesc din suflet!” – Tudose Georgiana. Acestea sunt câteva feedback-uri de la părinții care au participat la întâlnirea de sâmbată, 18 iulie, în locația Centrului Glasul Autismului. 


Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă. 
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă. 
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului și ale asociației găsiți pe pagina https://www.facebook.com/glasulautismului sau contactând coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739 841 169.