31 iulie 2020

Italia a anunţat astăzi extinderea carantinei obligatorii de 14 zile pentru cei ce sosesc din Bulgaria şi România

Italia prelungeşte de astăzi măsura carantinării pentru 14 zile a persoanelor care vin din România şi Bulgaria, informează DPA. 
Măsura fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri. Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare, informează Agerpres. 

Foto: unsplash
Spre deosebire de români, persoanele din Algeria nu mai au deloc acces în peninsula italică în perioada următoare. Ministrul Sănătăţii italian a anunţat că algerienilor nu li se mai permite deocamdată intrarea în ţară, cu excepţia "unor motive de urgenţă dovedite''. 
Ieri, în Italia au fost confirmate 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, aducând numărul total de infecţii la 247.158. S-au înregistrat şi trei noi decese, al căror număr total a ajuns la 35.132 şi cel mai probabil, creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată persoane venite din străinătate având în vedere că Italia a reuşit să depaşească criza de coronavirus din primăvară. 
Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri, informează Agerpres.

1.295 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, 67 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.295 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 27.007 de pacienți au fost declarați vindecați, 4.433 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și au decedat. 
În intervalul 30 – 31 iulie au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Mehedinți, Mureş, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. Toate cele 39 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 67 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 1940. 
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 32 în județul Prahova. 

A fost dat în folosinţă computerul tomograf de la Institutul Matei Balş ce depistează virusul SARS-CoV2

Pe 6 mai, Institutul Matei Balş achiziţiona un computer tomograf ultraperformant ce deţine un soft capabil să depisteze noul coronavirus. Începând de astăzi, 31 iulie, acest aparat a fost dat în folosinţă, a anunţat în cursul acestei dimineţi primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Dan Tudorache.

Fotografie cu caracter ilustrativ (sursa: unsplash)
"De azi, computerul tomograf de la Institutul Matei Balş este funcţional! Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare. Pe 6 mai achiziţionam, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant, cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID-19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am aşteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizaţia de funcţionare" - a scris Dan Tudorache pe Facebook.