04 august 2020

ULTIMA ORĂ. Celebrul actor Florin Călinescu a lansat Partidul Verde la Câmpina

Surpriză de proporții pe scena politică locală. Astăzi, celebrul actor Florin Călinescu, președintele Partidului Verde la nivel național, a fost prezent la Câmpina, în grădina de vară a restaurantului Muntenia, locul în care a ales să-și prezinte echipa de consilieri care va reprezenta acest partid în alegerile locale la Câmpina. 


Printre cele mai cunoscute nume ce se vor regăsi pe lista Partidului Verde se numără cel al lui Cezar Grama (președintele filialei Prahova a Partidului Verde), Gena Preda, Roxana Gheorghe și Loredana Iordache. Potrivit afirmațiilor lui Călinescu, Partidul Verde încă nu a găsit varianta optimă pentru un candidat la funcția de primar, dar a lăsat de înțeles că în curând va veni cu o surpriză în acest sens.
Vom reveni cu amănunte.

Festivalul de teatru Ideo Ideis va ajunge anul acesta şi la Câmpina

Mâine începe cea de-a 15-a ediţie a Festivalul de Teatru Tânăr IDEO IDEIS ce va avea loc în perioada 5-9 august în Câmpina şi încă 8 oraşe din ţară - Alexandria, Bucureşti, Buzău, Baia Mare, Botoşani, Roman, Sibiu şi Timişoara. 
IDEO IDEIS este un festival cultural pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie non-formală pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătaţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională. 


În Câmpina, atelierele coordonate de trainerii Sorina Ştefănescu (teatru tânăr) şi Ioana Marchidan (dans), precum şi întâlnirile de mentorat cu actriţa Maria Obretin vor fi văzute prin lentila fotografului Claudiu Popescu. 
Născut în vara anului 2006, la inițiativa unor tineri care doreau „pur și simplu mai mult”, IDEO IDEIS, Festivalul Național de Teatru Tânăr din Alexandria, a devenit în scurt timp un fenomen care a depășit toate așteptările. 
Festivalul îi încurajează în 2020 pe adolescenţi să se implice în crearea "unui nou normal" potrivit nevoilor lor. Viitorul le poate aparţine doar dacă trăiesc un prezent care îi reprezintă şi le vorbeşte pe limba lor. 
Şi anul acesta, Alexandria va rămâne inima festivalului, locul unde se vor desfăşura câteva dintre cele mai îndrăgite evenimente cu care festivalul şi-a obişnuit publicul, în timp ce în celelalte oraşe trupele de teatru tânăr vor întâmpina pentru prima dată capsulele IDEO IDEIS pentru 5 zile de Ateliere de Teatru şi Măiestrie, precum şi întâlniri cu mentorii. 
Festivitatea de deschidere de anul acesta se va desfăşura online pe o platformă dedicată festivalului pentru a putea fi compatibilă cu măsurile de siguranţă şi va începe la ora 20:00. În cadrul întâlnirilor stabilite în fiecare oraş, participanţii vor purta mască şi vor păstra distanţa socială. În fiecare oraş au fost aleşi 15 membri dintr-o trupă şi 15 participanţi individuali. În total pot fi maximum 30 în fiecare oraş. În Câmpina vor fi 17. 
Toate evenimentele incluse în programul acestei ediţii se vor desfăşura în aer liber, iar regulamentul de participare va fi respectat, în mod obligatoriu, atât de participanţii cât de şi invitaţii ediţiei. 
Roxana TUDOSE

1.232 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, 61 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.232 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.24 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 28.006 de pacienți au fost declarați vindecați, 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și au decedat. 
În intervalul 3 – 4 august au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Caraş-Severin, Mehedinți, Maramureş, Galaţi, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. Toate cele 48 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. 


În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 61 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 2195. 
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 62 în județul Prahova. 

Noile cărţi de identitate electronice vor permite accesul la servicii medicale fără card de sănătate

Legea privind evidenţa persoanelor şi a actelor de identitate ale cetăţenilor români, care introduce, între altele, şi sistemul de carte de identitate electronică şi semnătura electronică a fost promulgată ieri, 3 august, de preşedintele Klaus Iohannis. 


Conform proiectului, românii vor putea avea cărți de identitate electronice, inclusiv copiii sub 14 ani în cazul în care părinţii solicită acest lucru: „În cazul minorilor, la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali, se introduce posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau electronică, indiferent de vârsta copilului”, se specifică în document. Însă nimeni nu va fi obligat să deţină un astfel de buletin dacă nu îşi doreşte. 
Noul buletin electronic va putea oferi accesul deţinătorului la autentificarea online, pentru a beneficia de diverse servicii electronice - bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc. De asemenea, proiectul prevede şi faptul că buletinul electronic ar putea să ţină locul cardurilor de sănătate actuale. 
Legea stipulează şi posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărţi electronice de identitate sau a unei cărţi de identitate simple, care nu va conţine niciun cip, precum şi stabilirea unor termene de valabilitate a actelor de identitate, în funcţie de vârsta titularului, în scopul surprinderii modificărilor fizionomiei titularului. 
Perioada de valabilitate a cărţii de de identitate provizorie este de 45 de zile, mai prevede proiectul. 
De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează: 
- cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani; 
- cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani; 
- cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani; 
- cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 60 de ani, pentru cartea de identitate simplă. 
Schimbarea buletinelor de identitate este o măsură propusă de Comisia Europeană.

Alianța PNL-USR-PLUS din județul Prahova, explicată de senatorul USR George Marussi

George Marussi explică într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook motivul pentru care s-a făcut în Prahova acest pact politic semnat de forţele de dreapta. Între altele, acesta este de părere că „protocolul semnat nu a făcut derogare de la principiile USR, ba chiar le-a extins la nivelul dreptei politice". 


„Există, astăzi, voci care ne critică pentru pasul către alianța PNL USR PLUS la nivelul județului Prahova. Unii critică din convingere și dezamăgire sinceră, dar există și persoane care critică doar din interes electoral sau din rațiuni meschine. 
Decizia alianței cu PNL pentru Consiliul Județean Prahova nu a fost simplă, însă a fost susținută de certitudini și argumente greu de ignorat: 
– USR PLUS nu avea majoritatea care sa-i asigure accesul la decizie, nu singuri și nu deocamdată. Prin urmare, soluțiile transformate din propuneri în reușite și relevanța politică vor fi condiționate DOAR de realizarea alianțelor politice; 
– În condițiile în care alegerile sunt într-un singur tur de scrutin, actuala alianță, în formatul USR PLUS împreună cu PNL, reprezintă singura alternativă cu șanse de a scoate județul Prahova de sub controlul PSD, despre care nu cred că trebuie să mai adaug cât rău a făcut județului nostru de trei decenii încoace; 
– Formatul propus aduce Alianța USR-PLUS într-o zonă de relevanță și decizie politică efectivă astfel încât să poată propune și implementa principii și soluții în administrația locală; 
– Protocolul semnat nu a făcut derogare de la principiile USR, ba chiar le-a extins la nivelul dreptei politice în plan județean, ceea ce nu poate fi decât un semn că sunt șanse de însănătoșire și la actualii partneri de alianță. (...) 
Dupa 4 ani de activitate în care am cunoscut limitele unei prezențe doar în parlament, acum este momentul să ne asumăm responsabilități în administrația locală, iar această alianță de dreapta are obiective punctuale și concrete: 
- Consiliul județean Prahova
- Primăria Câmpina
- Primăria Mizil
- Primăria Blejoi
- un set de principii pe care le vrem implementate împreună!"

George Marussi este senator de Prahova, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală și membru al Biroului Național USR. Una dintre propunerile legislative de dată recentă ale acestuia se referă la unificarea şi digitalizarea tuturor informaţiilor privind sectorul agricol în cadrul Registrulului Agricol Naţional (RAN), iniţiativă care face parte din obiectivul major de digitalizare a administraţiei publice cu scopul de a uşura cetăţenilor accesul la informaţii şi documente relevante la un „click distanţă”.

Interviu din carantină cu Nicolae Moisescu, candidatul PSD la funcția de primar al Câmpinei

Candidatul PSD Câmpina la funcția de primar, Nicolae Moisescu, a fost depistat cu COVID-19 pe fondul apariției mai multor cazuri la societatea Neptun SA, locul în care își desfășoară activitatea profesională. Ulterior, a intrat într-un program obligatoriu de izolare la domiciliu, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni să-și încheie perioada de carantină impusă de legislația în vigoare. Cum a trăit Nicolae Moisescu acest nedorit incident aflați din interviul de mai jos.

  • În primul rând, care este starea dumneavoastră de sănătate, domnule Moisescu, după nefericita întâmplare ca testul Covid-19 să fie pozitiv și în cazul dumneavoastră?
Am învățat să văd partea bună a acestei experiențe: din fericire sunt asimptomatic, starea mea generală este foarte bună. Țin permenent legatura cu medicul de familie și cu reprezentantul DSP, urmez foarte strict instrucțiunile acestora și raportez zilnic informații privind starea mea de sănătate. Sunt în izolare la domiciliu și voi respecta această măsură până la finalul perioadei recomandate de specialiști, iar la final îmi voi reface testul pentru a fi sigur că totul este în regulă, chiar dacă această procedură nu este obligatorie. Bineînțeles, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să ne luăm toate măsurile care țin de noi înainte de a interacționa cu cei dragi sau de a expune alte persoane din colectivitate. 

  • Mulți dintre concetățenii noștri nu își închipuie cum e să primești o astfel de veste și prin ce trece un om și familia acestuia aflând că este infectat cu acest virus. Ne puteți spune cum vă simțiți și ce probleme ați întâmpinat în această perioadă de carantină?
Suntem tentați să credem că nu ni se poate întâmpla chiar nouă, dar iată că acest virus nu iartă. Aș vrea să îi îndemn pe oameni să nu lase garda jos și, bineînțeles, să continue să facă tot ce le stă în putere pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi. 
Voi fi sincer: la aflarea veștii am avut un moment de descumpănire și îngrijorare. M-am gândit în primul rând la ai mei: la soția mea, la  mama mea care are o vârstă înaintată, respectiv 91 de ani, și alte probleme medicale asociate și pentru care o infectare cu acest virus ar putea fi fatală. Îmi amintesc că am reușit să mă adun totuși și să îmi fac o listă a persoanelor cu care interacționasem în ultima vreme. A fost o ușurare să constat că nu erau foarte multe, în afară de colegii de la birou, familie și echipa mea de campanie. 
Nu este ușor să primești un răspuns pozitiv la testul COVID-19, îngrijorările sunt mari și chiar dacă ești asimptomatic trebuie să te conformezi unor reguli stricte. Dar cum am mai spus, oamenii normali se gândesc în primul rând la sănătate. Pe această cale aș dori să mulțumesc familiei mele, colegilor, prietenilor și cunoscuților, pentru sutele de mesaje de încurajare, precum și noii mele “familii” - echipa formidabilă din Organizația PSD Câmpina, care mi-a fost alături permanent. Aș vrea să mulțumesc și băieților mei, care, fără să ne vedem fizic, ne-au monitorizat permanent atât pe mine cât și pe soția mea, din nefericire testată și ea pozitiv. 
Nu doresc nimănui o astfel de experiență, de aceea gândurile mele se îndreaptă la cei care suferă și sunt în situații grave în spitale. Doresc multă sănătate tuturor și însănătoșire grabnică!

  • Situația în ceea ce privește numărul de infectări cu COVID-19 din România pare cel puțin îngrijorătoare în aceste zile, pe fondul faptului că foarte mulți dintre români nu cred în existența acestui virus. Ce le transmiteți celor care sunt încă sceptici?
Le transmit că sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem! Din nefericire, virusul a făcut deja foarte multe victime în întreaga lume, iar neîncredere și știrile false nu ne păzesc în fața acestei amenințări. 
Ceea ce ne poate păzi sunt măsurile de protecție minime, la îndemâna fiecăruia dintre noi: masca de protecție, spălatul pe mâini, evitarea aglomerației pe cât posibil trebuie luate în serios! La fel, ceea ne poate salva sunt încredere și speranța în medici, niște supra-oameni în aceste momente, și credință.
Vă dau exemplul colegului meu, cel care a fost primul diagnosticat de la Neptun -  un om sănătos, cu un fizic solid, care este de peste două săptămâni internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Are parte de toate condițiile, medicație, medici deosebiți, dar încă se confruntă cu simptomele acestei boli. 
Nu trebuie să nesocotim această pandemie! De aceea fac din nou apel la responsabilitatea fiecăruia dintre noi: trebuie să urmăm recomandările specialiștilor și să avem grijă de noi înșine și de cei din jurul nostru.

  • Există voci care susțin că în urma acestei întâmplări, candidature lui Nicolae Moisescu la funcția de primar al Câmpinei este incertă în acest moment. Este adevărat?
Drumul meu în cursa pentru Primăria Câmpina continuă, bineînțeles. Dacă am învățat ceva în această perioadă este lecția solidarității și adaptarea la acest context, lucruri care sunt convins că îmi vor fi de un real folos în această perioadă. Deși sănătatea a fost prioritară, pot să vă spun că ne-am mobilizat într-un mod exemplar. Am ținut legătura permanent cu echipa mea, cu colegii din PSD Câmpina și au fost făcuți pași importanți. 
Mai mult ca oricând simt că este momentul să îmi asum un rol activ în comunitatea în care trăiesc, să fiu un exemplu pentru câmpineni. Știu că este datoria mea să îmi pun experiența de manager și ceea ce am învățat în acești ani de la oameni, în slujba oamenilor, bineînțeles. 
Prin urmare, candidatura mea merge înainte, dezideratul nostru fiind acela de a ieși învingători pe 27 septembrie, pentru Câmpina bineînțeles.  

  • În ultimele zile s-au întâmplat multe evenimente pe scena politică județeană și mai ales câmpineană. Constituirea alianței politice PNL-USR-PLUS în scopul întăririi dreptei și susținerea unui candidat comun pentru funcția de primar, înlocuirea din postura de candidat a lui HoriaTiseanu cu Cătălin Florescu, decizia noii alianțe politice de a propune electoratului liste commune pentru Consiliul Local și nu în cele din urmă decizia lui Alin Moldoveanu de a candida independent la funcția de primar al Câmpinei. Cum comentați toate aceste mișcări și în ce măsură strategia dumneavoastră de campanile și a partidului pe care îl reprezentați se modifică din această perspectivă?
În politică, niciodată să nu spui niciodată. Politica ne-a oferit de-a lungul anilor nenumărate surprize și răsturnări de situație. Astfel de alianțe politice s-au întâmplat și în trecut, vedem că se întâmplă și acum, dar ele nu modifică cu nimic scopul nostru. Am intrat în această cursă cu dorința de a-mi pune experiența în slujba câmpinenilor, pentru a dezvola împreună un oraș la standarde europene - acestea sunt bineînțeles obiectivele mele principale, pe care se bazează de altfel întreaga strategia de campanie. 
Consider că orice candidat este binevenit, acest aspect face parte din democrație,și orice cursă electorală încurajează competiția de idei. Sunt un om al dialogului și pot face echipa bună cu oamenii care doresc binele comunității noastre. Respect orice competitor și îmi doresc să avem o cursă curată, transparentă,  cu idei constructive, binînțeles în beneficiul câmpinenilor. 

Editorial. BUBA

Moto: Un haos mai mare nu poate fi creat nici măcar de PSD (Ciolacu)

Dl. Ciolacu nu diferă la IQ de uitata d-nă Dăncilă decît poate de la a doua zecimală încolo. Dar cum gura mincinosului... a reușit într-o singură frază să rezume întregul program politic și economic al PSD-ului. De acum și de mai an, de cînd era la guvernare. Mie nu-mi iese din minte cum, la fiecare emisiune TV, toți reprezentanții partidului invocau la fiecare două fraze, cu pioșenia unui închinător la moaște, cum spun progresiștii, „programul de guvernare”. S-a realizat ceva din el? Nimic. Nișto. Canci. Zero. Nicevo. Rien. Asta ar trebui să spună celelalte partide cu obstinație la fiecare intervenție electorală. 
De mai bine de jumătate de an ne aflăm nu numai într-o situație sanitară excepțională, ci și într-o conjunctură politică anormală, toxică și profund nedemocratică. Avem la guvernare un partid, sprijinit cu intermitențe de altele mai mici, ajunse aici nu prin alegeri parlamentare, ci ca urmare a alegerilor europene care au exprimat o furie anti-pesedistă evidentă. Dar parlamentul (ca și consiliile județene și primăriile) este dominat de celălalt partid, cu o majoritate care desființează orice dezbatere democratică. Nu mai vorbesc de celelalte instituții ale statului (de la CCR și Avocatul antifrastic numit al Poporului, la direcțiile locale ale unei puzderii de instituții... dintre care acum ne izbim de exemplu de DSP-urile județene), toate controlate de același partid caracatiță. Un ziarist de vocație sau un economist ar trebui să facă răbduriu un inventar al tuturor inițiativelor legislative propuse de PSD din ianuarie încoace. Cred că 90% dintre ele urmăresc un singur lucru: să impună guvernului creșteri enorme de cheltuieli bugetare. Creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru copii este doar exemplul cel mai știut. Mai simplu spus: PSD urmărește perseverent să bage țara într-o acută criză economică, pentru a o lua în primire gata fezandată la alegeri, ca salvator (frontul salvării naționale, nu?). Dl. Johannis spune abia acum, fără retorică și fără vlagă, ceea ce eu am scris de vreo două luni: că singura politică a PSD constă în a induce dezastrul. 

Foto: Forum Apulum

De mulți ani, strategia consultanților care construiesc planurile electorale ale marilor partide din majoritatea țărilor a descoperit campania negativă. Dezastrul duce sigur la cîștig. La noi, pseudonimul PSD-ului este haosul. În același sens, după ce i-au tot luat din prerogative președintelui, după ce acum au luat guvernului pînă și atribuția de a stabili data alegerilor, după ce și-au bătut joc de legea carantinării (cu urmări medicale îngrozitoare, imposibil de cuantificat), pesedeii vor să guverneze, de fapt, fără să aibă nicio răspundere. Atacurile concentrate de acum cîteva luni la adresa Bănicii Naționale și a lui Mugur Isărescu (una dintre puținele instituții care de 30 de ani ține țara pe linia de plutire, care a împiedicat colapsul economic; probabil peste 50 de ani vom putea ști care a fost rolul BNR în stăvilirea elanurilor distructive) țin tot de aceeași tehnică a inducerii haosului. 
Prin toate acestea, nu cauționez în niciun fel politicile liberalilor lui Orban, care ridică un noian de semne de întrebare. Dar, cum spuneam unui bun prieten, medic, cînd trebuie să tratezi un bolnav, tratezi în primul rînd afecțiunea cea mai gravă și anume prin eliminarea cauzei. Apoi te ocupi și de celelalte. Or, de 30 de ani, buba României se numește clepto-comunismul de tip fesenist care a ne-a fost indus sub diferite nume și prin diferite partide aproape tot timpul. De aceea scriu atît de monoton și încăpățînat despre acest subiect. 
Sigur că mă revoltă acum, ca și anii trecuți, aroganța suficientă a d-lui Arafat, lipsa de transparență, măsurile incoerente, comunicarea incoerentă sau ineptă, lipsa de fermitate și de răspundere a unor miniștri (învățămînt, cultură, dar și economie), numirile stupefiante pe unele posturi, jocurile de culise nici măcar foarte ascunse. Dar astea se pot discuta cu adevărat în momentul în care vom avea un parlament cu structura 53% puterea, 47% opoziția (cifre simbolice, evident). Indiferent cine va fi puterea și cine opoziția. Atunci va înceta această funestă dictatură parlamentară care este adevăratul nume al regimului nostru politic. 
Liberalii au deja un an pierdut la guvernare, pentru că ceea ce fac ei (și ar face oricare partid ar fi fost în loc) nu este cu adevărat o guvernare, ci doar o administrare a unei crize de o gravitate fără precedent de la Războiul Mondial încoace. Adică de 80 de ani. E un timp! Și urmările economice abia vin, ne atrag atenția specialiștii! Fără să știe nimeni cît vor fi de grave. Ipoteze sînt multe. S-au descurcat pînă acum onorabil. Aflați în situația acrobatului de circ care merge pe sîrmă cu bicicleta și căruia cineva îi bagă un băț între spițe. Pe bicicletă sîntem noi, asta nu înțeleg cei care-l mai creditează pe nefastul domn Ciolacu și camarila (ce puțin s-a scris despre desființarea organizației PSD Ilfov! Ghici de ce?). Pe de altă parte, recunosc cu durere că partidul acesta, răspîndit ca virusul în toate celelalte partide, este profund reprezentativ pentru starea morală, intelectuală, civică a nației. În acest sens strîmb, da, el este democratic, pentru că reprezintă manelismul funciar, lipsa de coloană vertebrală și simț istoric, imoralitatea și răutatea bazală, lipsa de educație și de minim respect social a electorului comun (cazul Esca nu-mi dă pace). Popor român, dormi în pace! Virusul lucrează pentru tine!
Christian CRĂCIUN

Contra cost, la Spitalul SanConfind se fac testări pentru depistarea infecțiilor Covid 19

Noul coronavirus SARS COV 2, care a declanșat cea mai mare pandemie pe care a cunoscut-o omenirea în ultima sută de ani, este tot mai cercetat, dar din păcate, nu îndeajuns de cunoscut. Coronavirusurile reprezintă o familie numeroasă de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. La om provoacă infecţii respiratorii de diferite gravități, de la o răceala comună la boli severe, cum ar fi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Cel mai recent coronavirus (descoperit, în noiembrie-decembrie 2019, în China), provoacă boala COVID-19, denumirea fiind atribuită, în egală măsură, și maladiei respective, dar și virusului care o provoacă. Noul coronavirus este denumit SARS COV 2, pentru a-l deosebi de predecesorul său, SARS, descoperit tot în China, cu 16 ani mai devreme, care a declanșat în aprilie 2003 prima pandemie a secolului XXI. La vremea respectivă, SARS avea să ucidă 10% din persoanele infectate, dar numărul infectaților din perioada 2003-2004 (circa 80.000 de persoane) a fost de sute de ori mai mic decât cel al infectaților cu noul coronavirus, la nivel mondial, începând cu decembrie 2019 și până în prezent. Explicația vine să sublinieze faptul că noul coronavirus (cel din 2019), este mult mai periculos, mai agresiv și mai contagios decât predecesorul său (din anul 2003), acesta din urmă făcând mult mai puține victime și pentru că numărul infectaților cu virusul SARS a fost mult mai mic. În perioada 2003-2004, în urma reușitei unor măsuri sanitare stricte, pandemia SARS avea să se stingă de la sine, după aproximativ un an de zile de la apariția sa. Un lucru evidențiat de toți oamenii de știință este faptul că maladia Covid 19 este într-un grad mult mai înalt potențial fatală decât SARS, chiar dacă procentul deceselor raportat la numărul total de îmbolnăviri cu Covid 19 este de circa 4% (700.000 de morți la peste 17.500.000 de infectați, la ora actuală). 


La Spitalul SanConfind se pot efectua, contra cost, teste pentru depistarea cazurilor de Covid 19, o boală care afectează persoanele infectate în moduri diferite, nu puține fiind situațiile în care unii  bolnavi mor în chinuri groaznice, cu plămânii distruși aproape total, nemaireușind să respire nici cu ajutorul aparatelor de ventilație mecanică. Cele mai frecvente simptome ale maladiei Covid 19 sunt: febră, tuse seacă, oboseală. Alte simptome frecvente: dureri de cap și dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, pierderea gustului sau a mirosului, iritații la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare. 
În Laboratorul de analize medicale SanConfind, se efectuează zilnic, începând cu ora 7.30, contra cost, testări RT-PCR, care au cea mai mare acuratețe dintre toate testările Covid 19. Testele respective se fac în limita a 50 locuri disponibile zilnic, prin programare, cu rezultatul în 72 ore. Programările se fac la numărul unic 0244.990.

(PUBLICITATE)

Medicul neonatolog Eugenia Grumezescu și-a reluat activitatea la Maternitatea SanConfind

După o absență de trei luni, cu același profesionalism fără cusur, cu aceeași implicare și dăruire pentru îngrijirea nou-născuților și a mamelor acestora, medicul neonatolog Eugenia Grumezescu și-a reluat activitatea în Maternitatea SanConfind. 


Alături de echipa de medici și asistenți medicali dedicați îngrijirii permanente a celor născuți în spitalul din Poiana Câmpina, în condiții de maximă siguranță, Maternitatea SanConfind transformă emoția nașterii într-o bucurie fără margini.