06 august 2020

PSD - PRO România, o nouă alianță pe scena politică prahoveană

Alianța politică PSD - PRO România pare să fie răspunsul la nivelul județului Prahova al celor două partide social-democrate, după constituirea alianței de dreapta PNL-USR-Plus. 
Surse din mediul politic ne-au confirmat că în Prahova a fost încheiată o alianță între PSD și PRO România, urmând ca cele două partide să susțină candidați comuni la alegerile locale, pe Bogdan Toader (PSD) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, pe Cristian Ganea (PRO România) pentru funcția de primar al Ploieștiului și pe Nicolae Moisescu pentru funcția de primar al municipiului Câmpina.  


Trebuie să precizăm că înaintea acestor negocieri, cele două partide își anunțaseră în mod separat candidații pentru alegerile locale, PSD pe Bogdan Toader pentru președinția CJ Prahova și pe Radu Oprea pentru Primăria Ploiești, respectiv PRO România pe Mădălina Lupea pentru președinția CJ și pe Cristian Ganea pentru Primăria Ploiești. 
În acest context, noua înțelegere politică va genera modificări și la nivelul Câmpinei. Astfel, cel mai probabil, Liviu Davidescu, candidatul PRO România la funcția de primar, va renunța în favoarea lui Nicolae Moisescu, candidatul PSD. Potrivit negocierilor, Liviu Davidescu ar putea primi un loc eligibil pe lista comună a noii alianțe pentru Consiliul Local. 

102 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Prahova în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus; 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați, 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, iar 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 5 – 6 august au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, 44 dintre acestea fiind ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. 


În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 102 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 2373. Dintrea cestea, 257 au fost declarate vindecate și externate, iar 96 au decedat. Ultimele trei decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 42, 63 și 69 de ani.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv dintre care 16 în Prahova. 
În prezent, în Prahova sunt active opt focare cu 192 de persoane, în total, confirmate cu noul coronavirus. Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 14.916. 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.