17 august 2020

Câmpina. Alianța pentru Prahova a înregistrat dosarele de candidatură la BEC

Duminică, 16 august, Alianța pentru Prahova (PSD - PRO România - PPU-SL) a depus dosarele candidaților pentru Consiliul Local și pentru funcția de primar la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alături de reprezentanții PRO România și PPU-SL, social-democrații câmpineni s-au arătat foarte optimiști în ceea ce privește apropiata confruntare electorală cu forțele politice de dreapta.  

Lista completă a candidaților pentru Consiliul Local propusă de cele trei partide ce formează Alianța pentru România este următoarea:
1. Nicolae Moisescu (62 ani, inginer)
2. Livia Rodica Lupu (52 ani, jurist)
3. Liviu Davidescu (49 ani, manager transport auto) - PRO ROMANIA
4. Andrei Duran (35 ani, licențiat în științe politice)
5. Horațiu Teodor Zăgan (56 ani, inginer)
6. Petre Liviu Corcodel Dinu (53 ani, economist)
7. Ion Dragomir (68 ani, subinginer) - PPUSL
8. Adrian Ionuț Dinică (33 ani, tehnician) - PRO ROMANIA
9. Narcisa Adina Foiță (39 ani, chimist)
10. Anda Lorena Frâncu (56 ani, inginer)
11. Mihaela Petrovici (63 ani, medic)
12. Ioan Mușat (39 ani, jurist)
13. Marius Ionescu (53 ani, operator chimist)
14. Ion Dragomir (68 ani, jurist)
15. Gabriel Ciobotaru (44 ani, medic veterinar)
16. Renata Beatrice Iosifescu (66 ani, medic)
17. Roxana Turtureanu (48 ani, medic)
18. Veronica Georgeta Dinu (64 ani, psiholog)
19. Iulian Alexandru Bîrlean (25 ani, jurist)
20. Petruța Mădălina Goran (29 ani, inginer) - PRO ROMANIA
21. Nicoleta Beatrice Bocanu (47 ani, asistent medical) PRO ROMANIA
22. Cristian Florentin Nicolaescu (50 ani, economist)
23. Maria Popescu (61 ani, tehnolog)
24. Nora Elena Taman (78 ani, operator)

733 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Prahova pe primul loc în ţară cu 91 de cazuri noi!

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 71.194 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 32.759 de pacienți au fost declarați vindecați, 8.072 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 3.029 au decedat.
În intervalul 16 – 17 august au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti. 36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi. 


În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 91 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 3244, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 122.
În privința focarului identificat la un centru de plasament de pe raza județului, numărul total al infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la centrul de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru.
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 15 sunt ventilați. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 300 sunt ocupate.

Consilierul municipal Adrian Dochia este dezamăgit de jocurile de culise ale politicii

Retragerea consilierului local liberal Adrian Dochia din proiectul noii alianțe de dreapta PNL – USR – PLUS, stabilită recent la nivelul județului Prahova, a fost un gest neașteptat și, după unii cunoscători ai mediului politic local, chiar necugetat, în contextul în care rezerva de cadre a PNL Câmpina se dizolvă pe zi ce trece după înlocuirea lui Horia Tiseanu din postura de candidat la primărie. 
Om de afaceri și iubitor de cultură (vă reamintim că a pus bazele Trupei de teatru „Mircea Albulescu” la Câmpina și că s-a ocupat îndeaproape, ani la rând, de Festivalul de Teatru Mircea Albulescu, organizat de Casa de Cultură Geo Bogza), Adrian Dochia se arată dezamăgit de jocurile de culise din politică și face o scurtă radiografie a mandatului de ales local pe care îl încheie curând.

 

„Sincer vă spun, sunt dezamăgit de toate jocurile astea de culise din politică, de faptul că partidele și liderii politici actuali nu pun niciun preț pe oameni, pe muncă ori pe valori sănătoase. Am intrat în PNL cu gândul de a face lucruri bune pentru comunitate. Într-o bună măsură am și reușit să promovez și să mă ocup de câteva proiecte culturale de care sunt mândru, printre care și Teatrul-proiect Mircea Albulescu, în cadrul căruia am înființat Școala câmpineană de teatru pentru elevii iubitori de artă dramatică. Mai mulți ani la rând, tinerii noștri aspiranți la actorie au obținut premii importante la nivel național și mă simt onorat că am avut posibilitatea să pun umărul la formarea și îndrumarea lor cultural-educațională. Din păcate, politica actuală ucide aceste forme de inițiativă prin intermediul unor așa-zis oameni politici care, pe lângă faptul că n-au nicio viziune sănătoasă, administrativ-social vorbind, batjocoresc prin nepăsare și pe aceia puțini care încearcă să iasă din tiparul lor, din neghiobia activistului de partid incapabil să privească dincolo de «așa a zis șeful politic de la județ». 
În urma lamentabilei întâlniri cu doamna șefă de la Ploiești, Roberta Anastase, care a avut loc zilele trecute, am aflat că politica înseamnă compromisuri, că oamenii și membrii de partid nu sunt importanți, ci doar interesele partidului. Am aflat că persoanele care sunt propuse pe o listă electorală sunt doar niște nume înșirate pe hârtie și că, de fapt, în fața electoratului contează doar sigla unei alianțe vremelnice de pe urma căreia se vor obține procente bune. Ce mai contează că unii dintre partenerii politici ai acestei alianțe n-au de niciunele, nici măcar membri! Să vadă lumea că suntem aliați și să ne voteze. 
La sfârșitul întâlnirii cu doamna de la Ploiești, o persoană destul de cunoscută de altfel la nivel național, s-a citit lista consilierilor propuși pentru a candida la Câmpina sub sigla noii alianțe de dreapta PNL-USR-PLUS. Și ce să vezi? Câteva zile mai târziu, în dreptul PNL-ului apar numele unor persoane care n-au călcat vreodată prin organizația liberală de la Câmpina. Doamna de la Ploiești s-a făcut că uită de statutul partidului, de acordul organizației locale în ceea ce privește această listă și de orice regulă ce guvernează un partid democratic, în cazul nostru PNL. Halal democrație! De fapt, PNL nu mai există de mult în Prahova, el a rămas doar o scenă goală în care figuranții se cred deja actori. Faptul că acești oameni își fac de cap în politică și au impresia că electoratul se mai lasă dus de nas, mi se pare o sfidare la adresa societății actuale. La alegerile locale în general, electoratul se uită cu atenție la oamenii propuși de partide, la ceea ce au făcut aceștia în activitatea lor profesională și în viață. Nu de puține ori alegătorii preferă oameni cu experiență administrativă, care au demonstrat că sunt capabili să susțină și să realizeze proiecte pentru localitățile lor. Eu, unul, așa am să fac, mai ales în acest context politico-electoral actual de la Câmpina, cu foarte multe oferte de candidați pe partea dreaptă. Sunt un om de dreapta și cred că o soluție la funcția de primar este candidatul PMP Ionuț Pițigoi, actualul viceprimar. Am lucrat cu el în acest mandat și am încredere că va continua proiectele bune începute și modernizarea orașului, de data asta fără să mai fie nevoit să ceară voie de la primar. A demonstrat că știe să lucreze cu oamenii din subordine dacă este lăsat să facă asta și că are priceperea administrativ-managerială pentru o astfel de răspundere”.