15 septembrie 2020

Benzinăriile Etu Oil & Gas din Cornu și Păulești reduc și ele MASIV prețurile pentru a nu aglomera stația din Câmpina

COMUNICAT DE PRESĂ

SC NEPTUN SA Câmpina, a hotărât ca societatea să extindă promoția referitoare la comercializarea tuturor tipurilor de combustibil (benzină, motorină și GPL) către persoanele fizice și jurdice cu un adaos comercial de numai 0,1% și în stațiile de carburant ETU Cornu și ETU Păulești, începând de astăzi, 15.09.2020, de la ora 17:00, până la 31.12.2020 la ora 24:00, decizia fiind luată pentru a evita aglomerația de la stația ETU CÂMPINA, venind astfel mai mult în sprijunul locuitorilor din regiunile limitrofe, mediului de afaceri și nu în ultimul rând câmpinenilor.


1.111 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore dintre care 43 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 15 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 105.298 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 4.236 de persoane au decedat. În intervalul 14-15 septembrie au fost înregistrate 51 de decese (28 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi,Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu,Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ,Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea,Vaslui și Municipiul București. 49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru celelalte 2 persoane decedate nu au fost raportate comorbidităţi. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 43 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 5017, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 171. 
În continuarea informării privind situația de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a și unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmați cu noul coronavirus, fapt care a generat trecerea de la scenariul 1 la scenariul 3 privind organizarea activității didactice, precizăm că alți doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testați pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceștia vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi. În cazul primilor cinci tineri confirmați, reprezentanții instituției de învățământ au transmis că patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu. În autoizolare se mai află și ați trei elevi (din clasele a IX-a și a X-a). 
Mai sunt așteptate și alte rezultate. La nivelul Colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online. În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate ca fiind libere două locuri destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2. 

IGSU a acordat titlul de „Pompierul de Onoare al anului 2020” unui erou de la ISU Prahova

13 septembrie este data la care în fiecare se sărbătoreşte Ziua Pompierilor şi de asemenea, este ziua în care se oferă insigna onorifică „Pompierul de Onoare al anului” și emblema de onoare a MAI. Anul acesta, ele au revenit plutonierului major Stroilescu George din cadrul detaşamentului de Pompieri Sinaia.

Foto: Facebook/ IGSU

În data de 15 martie, pompierul Stroilescu a participat la o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință cu etaj și mansardă, din stațiunea montană Bușteni. Incendiul se manifesta violent la etaj, în interior fiind surprins un bărbat în vârstă de 79 de ani, cu probleme medicale. Salvatorul a spart ușa și a pătruns în încăperea inundată cu fum, iar în urma acțiunii de căutare-salvare a găsit victima ascunsă sub o masă. Totodată, în apropierea victimei se aflau două butelii deschise care prezentau un pericol major. Ulterior, victima a fost scoasă din încăpere, predată echipajului SMURD cu arsuri de gradul I și II pe față și brațe și transportată la spital.
Starea de sănătate a bărbatului s-a refăcut şi astăzi poate declara că este în viaţă datorită actului de eroism dovedit de salvatorul său.
”Suntem mândri pentru ca faci parte din echipa noastră!”, i-au transmis  reprezentanții ISU Prahova prin intermediul unui comunicat de presă.

EXCLUSIV. Benzinăria Etu Oil & Gas din CÂMPINA reduce MASIV prețurile: motorina standard costă 3,88 lei, benzină standard 4,12 lei

Compania Neptun SA Câmpina și proprietarul acesteia, omul de afaceri Mihai Anastasescu, au decis să ajute mediul de afaceri, pe câmpineni și pe locuitorii din regiunile limitrofe ca să treacă mai ușor peste dificultățile generate de pandemia de coronavirus. Astfel, începând de astăzi, 15 septembrie, ora 11.00, și până la 31 decembrie anul curent, carburanții comercializați în stația de distribuție din Campina, str. Nicolae Bălcescu, deținută de Neptun SA, vor avea un adaos comercial de numai 0,1%, fapt ce duce la o ieftinire masivă a tuturor tipurilor de combustibil: benzină, motorină și GPL. 


Un litru de motorină, sortimentul standard, cel popular, se comercializează cu 3,88 de lei,cu tot cu TVA, față de 4,46 lei cât a fost până acum. Media în piață este de 4,43 lei/ litru. Un litru de benzină standard coboară de la 4,52 lei la 4.12 lei, În piață, sortimentul de benzină popular se vinde în medie cu 4,45 lei. De asemenea, stația ETU vinde motorina premium cu 4,4 lei/ litru, în scădere de la 4,85 lei/ litru, și benzina premium cu 4,7 lei/ litru, față de 5,17 lei /litru. Practic, sortimentele premium vor fi mai ieftine decât cele populare de pe piață. Un litru de GPL se comercializează cu 2,03 lei, în scădere de la 2,52 lei/litru. Media în piață este de 2,52 lei/litru. 
Ieftinirea masivă a carburanților la stația Etu Oil & Gas Câmpina este primul gest major făcut de un om de afaceri cu scopul de a sprijini comunitatea locală și mediul de afaceri grav afectate de criza economică declanșată de măsurile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. 

Concretul lui Liviu Briciu. Proiecte de dezvoltare durabilă pentru Câmpina

Prezent în studioul Oglinda de Azi, Liviu Briciu, candidatul Partidului Oamenilor Liberi (POL) la funcția de primar al Câmpinei, vorbește cu bunul simț al omului aflat la vârsta deplinei maturități, realizat în viața profesională și personală, ancorat în realitățile unui oraș înfloritor altădată, dar cu multe probleme în prezent. 
După ce în prima parte a interviului video, Liviu Briciu a vorbit despre metehnele sistemului politico-administrativ actual, cu referire directă la administrația publică câmpineană, astăzi explică pe înțelesul tuturor ce-și propune să facă dacă ar ajunge primarul localității în care s-a născut și ce crede că poate să realizeze concret, cu multă muncă, fără promisiuni deșarte, cu viziune asumată. 
„Cred că evoluția noastră în oraș nu va ajunge nicăieri dacă primarul pe care îl alegeți vă promite că asfaltează și pune becuri. (…) Mie îmi este rușine să spun unui om, în campania electorală, că am să asfaltez. O primărie trebuie să facă obligatoriu lucrurile astea. (…) Aș vrea să redefinesc cuvântul viziune, care se folosește în aceste zile de campanie, pentru că viziunea nu înseamnă să ieși pe stradă și să-i întrebi pe cetățeni ce vor; viziunea este un lucru pe care ți-l asumi, este al tău, este gândit de tine în folosul cetățenilor și care va avea un rezultat pozitiv sau negativ”.
Urmăriți mai jos partea a doua a interviului pe care Liviu Briciu l-a acordat în exclusivitate publicației noastre. 

Prima zi de școală la Câmpina, în pandemie

Cu măștile pe față și cu buchete de flori în mână, elevi mai mici și mai mari au pășit astăzi pe holurile școlii, cu emoții, pentru prima oară după o pauză de șase luni. 
Dintre cele 647 de unități didactice (inclusiv cele private și școlile postliceale) din Prahova, 16 vor începe anul școlar în scenariul 3 „roșu“ (VEZI Anexa 3 – Scenariul 3
  • Câmpina se află în scenariu verde (0.75 rata de incidență a îmbolnăvirilor la 1.000 de locuitori), conform datelor I.N.S.P. din 7.09.2020.
Școlile din Câmpina și-au redeschis porțile pentru elevi, după ce au fost închise pe 11 martie pentru a se limita răspândirea noului coronavirus. De la mic la mare, cu toții purtau conștiincioși măști pe față, însă elevilor li se citeau emoțiile în ochi. Mulți dintre ei abia așteptau să revină la școală, să se reunească cu profesorii și colegii lor, chiar dacă după o lungă revedere nu se pot îmbrățișa și sunt nevoiți să respecte niște reguli clare: păstrează distanța, se dezinfectează pe mâini, merg pe anumite trasee. Forfota și aglomerația din fața instituțiilor de învățământ a existat la fel ca și în anii trecuți, însă prima zi de școală nu a fost deloc una obișnuită. 


„Această primă zi a fost altfel decât ce am știut eu ca elev, ca profesor și ca director. Nu a existat o festivitate de deschidere propriu-zisă, ci am făcut o mică ceremonie mai aparte pentru clasele de început: pregătitoare, a V-a și a IX-a. Sunt copii care au pășit poate pentru prima dată în școala noastră și am vrut să facem ceva special. Așa că pentru ei, pentru fiecare colectiv în parte, am scos scaune în curtea școlii pe care le-am amenajat la distanță. S-a strigat catalogul, s-au putut cunoaște oarecum, iar apoi au mers în clase, conduși de profesori pe trasee stabilite“, a declarat, pentru ziarul Oglinda, prof. Roxana Stan, directorul Colegiului Național Nicolae Grigorescu. 
Pentru a se evita aglomerările de persoane, Colegiul a hotărât ca elevii să vină la școală după un anumit orar, fiecare clasă la ore diferite și folosind alte intrări. Părinții nu au avut acces în curtea școlii, ci au stat în fața porților. Cu ei se vor organiza ședințe online, pe Zoom sau pe alte platforme stabilite de comun acord cu profesorii. 
La intrarea în curte, elevii au fost preluați de profesori sau diriginți, pentru a se asigura că se respectă normele impuse în pandemie. 


Noi reguli la școală în pandemie: 

• Accesul părinților este interzis în incinta școlilor, în afara cazurilor excepționale,unde este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ; 
• Purtarea măștii este obligatorie, atât de către elevi, cât și de către profesori, pe tot parcursul orelor, inclusiv în recreații; 
• Ședințele cu părinții se vor organiza online; 
• Triajul zilnic se efectuează de către părinte, acasă, prin măsurarea temperaturii copilului și observarea stării de sănătate, acesta luând hotărârea dacă îl trimite sau nu la școală; 
• Durata orelor s-a redus, la 40 sau 45 de minute, cu pauze decalate de 10-15 minute, plus cea de 5 minute în care elevii stau în clase, iar profesorii schimbă clasa. 
• Școlile au amenajat săli de izolare pentru elevi pentru situații care impun acest lucru. 

Întrucât Colegiul Național Nicolae Grigorescu dispune de efective generoase, s-a luat decizia ca elevii claselor să fie împărțiți în grupe care studiază alternativ. Unitatea de învățământ, asemeni altora din oraș, funcționează în scenariul galben: clasele pregătitoare și cei din învățământul primar vor veni permanent la școală, însă se va lucra în două ture: o grupă va veni dimineața, de la 8.00 la 10.00 și alta de la 11.00 la 13.00, cu o pauză de o oră între ele pentru dezinfecție. Ceilalți elevi, din clasele V-XII, vor învăța în sistem hibrid: jumătate la școală, jumătate online, de acasă, alternativ. 
De asemenea, la începutul lunii octombrie se vor monta separatoare pentru bănci, astfel încât elevii din ani terminali, din clasele a VIII-a și a XII-a, să poată veni permanent la școală, aceștia având de susținut examenele la sfârșit de an școlar. Bugetul pentru montarea separatoarelor va fi obținut în urma unei rectificări, astfel încât să se asigure necesarul fiecărei unități de învățământ, ne-a mai spus doamna Stan. 

Ritualul primei zi de școală, lăsat deoparte 

Deși poate nu urmăresc buletinele de știri, copiii au simțit și ei că ne confruntăm cu o situație cu totul neobișnuită, generată de pandemia de coronavirus. „Elevii au fost destul de preocupați de cum se vor desfășura orele, mai ales cele online. Au pus tot felul de întrebări, chiar și cei mai mici dintre ei, din clasele pregătitoare. Ce fac ei dacă rămân fără curent? Dacă li se strică laptopul sau telefonul? Dacă rămân fără Internet? Și tot așa…“, ne-a declarat prof. Roxana Stan. 
De altfel, nimic nu mai este cum era. Nici măcar prima zi de școală, la care nu ne gândeam vreodată că se va modifica atât de radical. „În prima zi ne adunam, din nou, la școală, cu toții: copii, părinți, profesori, autorități, foști profesori și absolvenți, studenți. Era o plăcere. Acum nu a mai fost permis accesul părinților în curtea școlii, nu am mai avut oaspeți, invitați, nici profesorii nu au fost toți prezenți: doar diriginți“, a spus, scurt pe doi, directorul CNNG. 
Anul trecut, Colegiul a organizat o festivitate frumoasă și amplă, mai ales că instituția a marcat centenarul. Acum, în prima zi de școală la Colegiul Grigorescu a fost… liniște. „A fost o festivitate adaptată realității în care trăim, care s-a desfășurat după niște norme clare. Nu aș vrea să adaug o notă de tristețe, ci doar să subliniez că suntem, cu toții, oameni responsabili, care dorim să asigurăm securitatea elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor“, a concluzionat prof. Roxana Stan, directorul Colegiului Național Nicolae Grigorescu. 


Scenarii aprobate pentru unitățile din Câmpina: 

1/Verde: 

Liceul Tehnologic „Constantin Istrati“ 
Liceul Tehnologic Mecanic 
Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza“ 
Școala Gimnazială nr. 3 
Școala Gimnazială Sanatorială Voila 
Grădinița cu program prelungit nr. 9 
Grădinița cu program prelungit și program normal „Iulia Hasdeu“ 
Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu“ 

2/Galben 

Colegiul Tehnic Forestier 
Școala Gimnazială Centrală 
Școala Gimnazială „B.P. Hasdeu“ 
Grădinița cu program prelungit nr. 9 
Școala Postliceală „Louis Pasteur“ 
Școala Postliceală Sanitară „Dr. Dinu“ 
Colegiul Național Nicolae Grigorescu 
Liceul Tehnologic „Constantin Istrati“ 
Liceul Tehnologic Energetic 

Scenariile sunt flexibile și vor fi revizuite ori de câte ori situația o impune, în funcție de datele primite de la Institutul Național de Sănătate Publică și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

Editorial. MONUMENTUL IDIOTULUI NAȚIONAL

Propun ca în măcar unul dintre numeroase orășele prăfuite, complet lipsite de identitate, ale țării să se ridice un monument al idiotului național. Nu am idee de cum ar trebui să arate un astfel de document, dar știu ce ar trebui gravat cu litere de aur pe soclu. A circulat pe Facebook săptămîna trecută un act oficial al unei primării din Urziceni. O mare editură a cerut aprobarea să deschidă în oraș o rulotă (subliniez) pentru vînzare de cărți. Iată răspunsul, transcris fidel, cu toate greșelile. „Urmare a adresei dumneavoastra inregistrata la primaria Urziceni cu nr....... in care solicitati ampasarea unei rulote pentru comert ambulant de carte, va comunicam ca pe raza localitatii noastre functineaza librarii. De asemenea, in localitate funtioneaza biblioteca municipala iar scolile si liceele au biblioteci proprii”. Semnează primarul și șeful compartimentului ADPP. 


Această capodoperă de analfabetism & ticăloșie (sînt corelative) poate fi analizată din mai multe perspective. Mai întîi aș observa lipsa diacriticelor. Asta arată disprețul absolut al autorității față de limba română, deși există o reglementare legală (cred că HG) care impune actelor oficiale să folosească diacriticele. De fapt, nici nu ar fi nevoie de o asemenea reglementare, ar fi suficient bunul simț. Vă imaginați un act oficial francez fără accente sau unul german fără umlaut? Orice soft nepiratat are acum consoanele buclucașe, nu-ți ia mai mult de trei minute, oricît de secretară blondă ai fi, să înveți care-s tastele și zece minute de tastare ca să-ți intre în automatism. Totul e să ieși din inerția ineptă a administrației românești. Și a minții puturoase și irespectuoase. Și să respecți minim limba română. Pe care ăștia troglodiții – habar n-am și n-are nicio relevanță de la ce partid or fi - care au conceput textul de mai sus o urăsc din tot pieptul lor pe care și-l umflă patriotic pe 31 august sau pe la festivalurile cu manele. 
Ce e cu adevărat ilustrativ și grav este mentalitatea care-și răspîndește damful dintre rîndurile acestei mizerii oficiale: Ce veniți, mă, cu cărțile voastre? Avem librării și biblioteci în oraș. Nu ne mai trebuie alte cărți. Sarmalele reci cîntau deja la începutul anilor 90: Nu uita, țara te vrea prost! Adevărat imn! De fapt nu țara, ci „puternicii” ăștia de vacs au nevoie de prostime care să poată fi manipulată. Oamenii ăștia urăsc din străfunduri cartea. Simt în ea marele adversar. Dacă rulota respectivă ar fi vîndut gogoși, desigur că ar fi primit fără probleme aprobarea. Dar cărți? Adică bombe cu inteligență, menite să destructureze prostia votantului mutant? Oamenii dau vina pe școală că s-au prăbușit indicatorii de producție de carte și de lectură. Sîntem detașat pe ultimul loc în Europa la consumul de carte, și asta nu îngrijorează niciun guvernant central sau local. N-am auzit nicio primărie care să dea gratuit în folosință un spațiu în centrul orașului pentru deschiderea unei librării, nu ca prăvălie de cărți, ci ca loc de evenimente culturale. Școala are o vină, desigur, importantă prin proasta concepere a predării literaturii și a scopurilor învățămîntului. Dar vina vine mai de departe, de la familie. A făcut cineva o statistică în cîte dintre casele românești există o bibliotecă sau cîte au abonament la o bibliotecă publică? Este o statistică mult mai revelatoare pentru gradul de civilizație decît mult invocatul wc din fundul curții. Se poate citi foarte bine și într-o casă de sub-confort. 
Am găsit într-o carte recent apărută informația că „În 1890 s-a înființat Despărţământul Sălişte al ASTREI, care a înființat o bibliotecă din localitate. Din documentele ASTREI aflăm că în anul 1900 în Săliştea Sibiului erau 12 biblioteci care cuprindeau în total 7.165 de volume. Anul Răscoalei ţărăneşti, 1907, i-a găsit pe oamenii de aici cu 20 de biblioteci /.../ Ciobanii aveau la stânele lor cel puțin două cărți fiecare. Spre exemplu, turma de 2.939 de oi a lui Savu Borcea, la trecerea Dunării pe la Oltenița, la anul 1840, era însoțită de 11 ciobani, iar la aceasta târlă se găseau în jur de 20 de cărți, citite succesiv de toți. Și nu doar mocanii aveau cărți în desagă sau la târlă, ci și fiecare casă din Săliște avea cel puțin 20 de cărți. Un Săliștean vestit, Picu Pătruț, cunoscut pentru scrierile şi picturile sale, avea în secolul al XIX-lea, o bibliotecă de 200 de volume, fapt destul de rar pe atunci pentru un țăran”. (Daniela Șontică, Chipuri din satul românesc). Între ciobanii ăia cu cărți în desagă și un șef de ADP analfabet (nu contează diploma) nu încape comparație. Asta e decăderea pe care 70 + ani de (post)comunism au adus-o sufletului național. De la ciobani transhumanți cu biblioteci la primari analfabeți. După cum nu încape comparație între patriotismul acelor ciobani și țîfna arogantă a puternicilor ăștia de mucava. Căci și asta se străvede printre rînduri: o aroganță de fudul prost: cum adică vii tu, un amărît de vînzător de cărți să-ți vinzi otrava oamenilor pe care îi păstorește înalta noastră grijă? Știm noi mai bine de ce au ei nevoie! Chiar, ar fi de văzut: care dintre zecile de mii de candidați la funcțiile bine remunerate de primari și consilieri au în programul lor deschiderea unei librării în localitatea lor? Căci Monumentul idiotului național va trebui ridicat de societatea civilă...
Christian CRĂCIUN

„ESEUL DE CAMPANIE” cu Mădălin-Cristian Focșa (3)

Câmpinenii, în fața unei mari răscruci

Suntem la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale. Alegeri care la Câmpina vor fi cu totul diferite față de ultimele scrutinuri, datorită faptului că primarul în funcție nu mai candidează. Pentru prima dată din anii ’90, lupta electorală se duce pe muchie de cuțit, iar actorii cu șanse sunt mai mulți. În acest moment nu cred că poate nimeni să afirme că știe sigur cine va ieși primar. Nici chiar marii sforari ce stăteau de obicei în spatele politicienilor, care au fost nevoiți de astă dată să se reorienteze și să „joace” la mai multe capete, cum se spune.


În orice caz, competiția este foarte strânsă: acum cel puțin patru mari competitori își vor împărți voturile, iar lipsa celui de-al doilea tur face și mai dură lupta. Din păcate, în aceste condiții, oricine va ieși primar, este evident că nu va reprezenta majoritatea populației – avem să „mulțumim” pentru asta partidelor care au menținut cu orice preț acest sistem pervers, antidemocratic. Cu totul altceva ar fi fost dacă ne-am fi putut alege primarul în două tururi: cetățenii ar fi putut astfel evita cu mai mult succes o eroare ce ne-ar putea costa enorm. Pentru că – trebuie s-o spun – câmpinenii sunt pe cale să-și direcționeze viitorul pe o cale ce s-ar putea s-o regrete amarnic în următorii ani. Cred că niciodată în alegerile ultimelor două decenii n-am fost mai prost informați și mai manipulați decât acum. Aceasta și pentru că interesul general s-a pierdut treptat și se află la cota de avarie, dar și pentru că a scăzut enorm calitatea și diversitatea surselor de informare: presa locală, cu mult mai competentă și serioasă în anii ’90, este azi o palidă umbră, în timp ce implicarea civică este aproape nulă. Iar peste toate acestea, 2020 a mai venit și cu alte griji existențiale și sufletești pentru noi toți, astfel încât nu ne mai este aminte să ne interesăm și să ne documentăm, pentru a decide cu mintea limpede cum ne vom administra orașul. Așteptările scad tot mai mult, lumea e tot mai plictisită și săturată. Dar pe acest fond de nepăsare, mediocritățile își vor face tot mai mult loc la cârma comunității noastre. Nu avem de ce să ne mai amăgim: tendința generală a societății este de a fi tot mai superficială, de a judeca tot mai rar în mod critic, cântărind lucrurile din perspective tot mai puține și mai înguste. Aceste alegeri vor fi probabil ultimul tren, ultima ocazie pe care Câmpina o mai poate avea, de a se smulge din letargie și a se dinamiza. Și noi, tocmai acum, ce facem ? Ne gândim tot mai puțin la viitor și la urmașii noștri, pentru noi contează doar să ne fie nouă bine acum ! Or, această concepție nu duce decât pe un drum înfundat, al falimentului. Dacă nu ne urcăm ACUM orașul în acest ultim tren spre calitate și performanță, spre civilizație și bun-simț, va fi apoi prea târziu, și vom rămâne dependenți de mila autorităților județene sau centrale.

Visul Poporului Român la 25 August 2020

Am visat azi-noapte. Visul Poporului Român la 25 August 2020, ziua trecerii lui Bogdan Petriceicu Hasdeu în viața veșnică. Am visat fragmentul meu, din visul general. Dacă cineva ar pune în practică ideea de a aduna la un loc toate visele conaționalilor mei din această noapte, am avea visul întreg. Visul Poporului Român la 25 August 2020.
Se făcea că eram la Muzeul memorial „B.P. Hasdeu” din Câmpina. Vizitatori peste vizitatori și, pe deasupra, o Comisie de la CC. Vis negru. „Tovarășu, oprește puțin lumea asta! Tovarășu Ceaușescu vrea să se mute urgent în Castelul Iulia Hasdeu și trebue să ne arăți repede tot, tot, tot, fincă noi n’avem deloc timp de pierdut! Ce mama mă-si!” „După cum ați spus și Dumneavoastră, ne aflăm în Castelul Iulia Hasdeu, construit de B. P. Hasdeu și dedicat de el celor două Iulii ale sale, fiica și soția, care aveau amândouă, același nume: Iulia Hasdeu. Familia Hasdeu și-a trăit aici, în Castelul de la Câmpina, ultimii ani ai vieții. După cum se știe, Iulia Hasdeu a murit la vârsta de optsprezece ani de tuberculoză pulmonară”. „Ce e domn’e cu atâta tuberculoză pe Valea Prahovei? Și la Sanatoriul de la Breaza, tot tuberculoză! Sigur că n’o să’i convină nici aici Tovarășului”. 


Și a venit, așa, un curent, și i-a luat.
Pe urmă au venit mai mulți oameni, care s’au apucat să măsoare, să bată țăruși și să întindă sfori în grădina din spatele Castelului. Zor, nevoe mare. „Ce faceți aici, oameni buni?”, i-am întrebat. „Trebe să construim Școala generală cu clasele I-VIII număru 8”, mi-a răspuns careva dintre ei. „Bine, dar aici este un monument istoric!” „Da ce, noi construim peste monument?!”

Tratată la timp, hernia de disc lombară se poate remedia prin recuperare medicală (I)

În Baza de Recuperare Medicală SanConfind, una dintre cele mai moderne din țară, orice pacient își poate găsi alinarea suferințelor datorită atenției, profesionalismului și empatiei de care beneficiază din partea personalului medical. Aici, ca, de altfel, în toate celelalte structuri ale Spitalului SanConfind, pacientul este cel mai important. Secția poate fi considerată salvarea sportivilor de performanță care au suferit diverse accidentări, dar și a ”nesportivilor” care, în urma unor evenimente nefericite, acuză dureri în diferite zone ale aparatului musculo-scheletal. Statistic vorbind, unul din cele mai frecvente diagnostice întâlnite la pacienții SanConfind este hernia de disc. 


Primele semne ale afecțiunii

Orice durere de spate care persistă și se accentuează trebuie tratată cu multă atenție, mai exact, cu un consult medical.

Spitalul SanConfind va funcționa și în regim de spitalizare continuă

Recent, Direcția de Sănătate Publică Prahova a avizat importante modificări de structură la Centrul Medical SanConfind. Astfel, cel mai mare spital privat din județul nostru a primit aprobarea de a funcționa și în regim de spitalizare continuă, acestei activități fiindu-i dedicată zona etajului al doilea, acolo unde există un modern și performant bloc-operator ce va deservi toate specialitățile chirurgicale. 


Astfel, regimul spitalizării de zi, care funcționează cu succes de peste doi ani, a primit o bine meritată completare, de care va putea beneficia din plin orice pacient SanConfind.
(PUBLICITATE)

Acționarul benzinăriei ETU din Câmpina a hotărât să comercializeze carburanți cu un adaos de numai 0,1%

COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Mihai Anastasescu, acționar la SC NEPTUN SA Câmpina, a hotărât ca societatea pe care o reprezintă, prin stația de carburanți ETU Câmpina, să comercializeze toate tipurile de combustibil (benzină, motorină și GPL) către persoanele fizice și jurdice cu un adaos comercial de numai 0,1%, începând de astăzi, 15.09.2020, de la ora 11:00, până la 31.12.2020, ora 24:00, decizia fiind luată ca măsură de sprijin, având in vedere gravele probleme financiare cauzate de criza economică declanșată de măsurile impuse pentru combaterea pandemiei, ajutând astfel MEDIUL DE AFACERI, CÂMPINENII și chiar locuitorii din regiunile limitrofe să treacă mai ușor peste dificultățile din această perioadă.