30 septembrie 2020

POL-ul lui Liviu Briciu a obținut două mandate de consilier local

Partidul Oamenilor Liberi (POL), condus la Câmpina de Liviu Briciu, a înregistrat rezultate meritorii în urma scrutinului pentru alegerile locale din 27 septembrie. 
Lansat oficial cu doar o lună și jumătate înaintea datei la care alegătorii s-au prezentat la urne, POL a reușit să convingă 1.041 de alegători să-i acorde votul pe lista Consiliului Local și astfel să-și asigure două mandate de consilier local în viitorul legislativ.


Viitorii reprezentanți ai POL în Consiliul Local vor fi Liviu Briciu și Cosmin Raț. În competiția pentru funcția de primar, reprezentantul POL Câmpina, Liviu Briciu, a obținut 608 voturi, clasându-se pe locul 5, după independentul Alin Moldoveanu, Nicolae Moisescu (Alianța P
SD-ProRomânia-PPU-SL), Cătălin Florescu (Alianța PNL, USR, PLUS), Adrian Pițigoi (PMP).

Biroul Electoral Județean Prahova a anunțat rezultatele finale ale alegerilor din 27 septembrie

 COMUNICAT DE PRESĂ 


La alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, pe listele electorale din circumscripțiile din județul Prahova au fost înscriși 660972 de alegători, dintre care: 
-650.963 pe listele electorale permanente, 
- 968 pe listele electorale complementare, 
- 6061 pe listele electorale suplimentare 
- 2980 au solicitat urna specială. 
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 314967, dintre care: 
- 305895 înscriși pe listele electorale permanente, 
- 45 înscriși pe listele electorale complementare, 
- 6057 înscriși pe listele electorale suplimentare, 
- 2970 de alegători au votat prin intermendiul urnei mobile. 
Numărul total al voturilor valabil exprimate: 304507. 
Voturi nule: 9616 
Buletine de vor neîntrebuințate și anulate: 405806. 
Pentru funcția de PRIMAR, s-au înscris candidați din partea a 47 de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale, precum și candidați independeți. 


Cele mai multe voturi au mers către: 

Cătălin Florescu s-a retras și el din viitorul Consiliu Local

 Cătălin Florescu, candidatul Alianței PNL, USR, PLUS la funcția de primar al Câmpinei, a anunțat prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook că renunță și el la mandatul de consilier local obținut în urma alegerilor din 27 septembrie, devenind astfel al cincilea candidat care recurge la acest gest în ultimele 48 de ore după Ioan Adrian Pițigoi, Elena Albu, Rudolf Leica și Nicolae Moisescu. Redăm mai jos postarea făcută de Cătălin Florescu. 


"Celor care aţi votat Alianţa PNL USR PLUS doresc să vă comunic decizia pe care am luat-o analizând rezultatul alegerilor locale.
În spaţiul public se vorbeşte de “blatul PNL”. Pentru noi, cei din USR PLUS, blatul a fost evident încă din perioada campaniei electorale. Unii penelişti au tras pentru alt candidat, alţii la două capete şi prea puţini pentru Alianţă, astfel încât, în final, cred că mai mult am pierdut decât am câştigat din această alipire.
Cu tot blatul, sunt însă principalul vinovat pentru rezultatul obţinut şi pentru campania slabă şi presărată de decizii proaste pe care am avut-o. Se pot găsi şi justificări, precum cea că alianţa cu PNL s-a făcut prea târziu şi s-a schimbat tot planul de campanie, dar, oricum am da-o, fiind în poziţia de candidat la funcţia de primar sunt principalul responsabil pentru scorul obţinut.


Înţeleg deci să fac un pas în spate în cadrul partidului PLUS, din care fac parte. Şi cum PLUS are un singur post de consilier în actuala configuraţie, mă simt obligat să îl cedez colegului meu Valentin Creţu, care se află pe aceeaşi poziţie ierarhică în cadrul partidului ca şi mine. Nu pot fi simultan şi principalul responsabil pentru eşec şi beneficiarul singurului post obţinut de PLUS.
Celor care mă înţelegeţi că nu puteam proceda altfel, vă sunt recunoscător. Vă mulţumesc încă o dată pentru susţinerea pe care ne-aţi acordat-o!" 

Grupul de firme SOCERAM și NEPTUN își continuă proiectele de mecenat pentru comunitatea câmpineană

 Potrivit unui comunicat remis presei, grupul de firme SOCERAM SA și NEPTUN SA anunță că își va continua proiectele de mecenat către comunitate, contrar tuturor zvonurilor care circulă în acest sens. Una dintre precizările importante din comunicat scoate în evidență faptul că Primăria Câmpina nu va mai fi implicată în aceste proiecte. 


COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere informațiile contradictorii care circulă în mediul online, societățile SOCERAM SA și NEPTUN SA aduc la cunoștința opiniei publice că vor fi duse la bun sfârșit angajamentele asumate privind ajutorarea școlilorelevilor și persoanelor cu o situație materială precară, cât și vânzarea combustibilului până la data de 31 decembrie la preț redus în cele 3 stații ETU, farmaciile Medimfarm vor acorda un discount de 20% la toate produsele care nu necesită prescripție până la finalul anului, societatea PALTINU SA nu va percepe chirii pentru spațiile deținute în lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2020 cu precizarea că Primăria Municipiului Câmpina NU VA MAI FI IMPLICATĂ în aceste proiecte, contractele urmând a fi încheiate direct cu beneficiarii, respectiv spitale, unități de învățământ, biserici și culte.