01 octombrie 2020

CÂMPINA DUPĂ ALEGERI. Liviu Briciu: "Retragerea de pe listele de consilieri locali este o iresponsabilitate politică"

  Analiză, comentarii, abordări politice cu Liviu Briciu, consilier local POL


Liviu Briciu, președintele organizației locale a Partidului Oamenilor Liberi, revine în studioul Oglinda de Azi cu o analiză realistă post-electorală, comentând rezultatele scrutinului din 27 septembrie și abordând teme politice interesante.
Iată câteva fragmente din declarațiile făcute de acesta pe care le puteți regăsi și în înregistrarea video a întregului interviu. 
"A fost o campanie electorală foarte urâtă. (...) Retragerea de pe listele de consilieri locali este o iresponsabilitate politică (...) Practic, oamenii au votat ceva ce nu mai există. (...) Cătălin Florescu ar fi fost un consilier local foarte bun, alături de care am fi putut lucra (...). Din punctul nostru de vedere, vom lucra cu primarul independent Alin Moldoveanu pe tot ceea ce înseamnă proiecte pozitive (...) Nu o să facem o politică distructivă sub nicio formă. Vrem dialog și să reușim să ne promovăm proiectele. (...) Noi ne gândim mai puțin la funcția de viceprimar, nu ne-am propus să negociem în acest sens".

Candidații admiși pentru Premiile Municipiului Câmpina în anul școlar 2020-2021

 Administrația locală continuă să premieze și în acest an școlar cei mai buni din clasa a XII-a din toate unitățile de învățământ câmpinene. Prin acest proiect, derulat în ultimii zece ani sub titulatura de „burse de excelență”, modificată anul trecut în aceea de „Premiile municipiului Câmpina”, se dorește stimularea elevilor merituoși și performeri la învățătură din unitățile de învățământ din Municipiul Câmpina. Aceste premii se acordă elevilor aflați în ultimul an de studiu, la cursurile de zi, care au media 10 la purtare în semestrul anterior, care au rezultate deosebite la învățătură și desfășoară activități extracurriculare. Fiecare unitate de învățământ liceal poate beneficia de un numar de burse proporțional cu numărul de elevi admiși la examenul de bacalaureat din anul școlar anterior. Valorea unei burse este de 250 de lei și se va acorda începând cu data de 1 octombrie până în luna iunie 2021. 


Foto arhivă

În anul școlar 2020-2021, al unsprezecelea în care administrația locală acordă aceste burse, au fost admiși pentru a primi aceste premii un număr de 27 de elevi, repartizați astfel: 
Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”: Alexandra Bianca Băicoianu, Sarah Maria Crăciun, Oana Elena Dragnea, Antonia Mihaela Goran, Claudia Mierliță, Anisia Moise, Teodora Maria Pîrvan, Iulia Teodora Petcu, Bianca Strechioiu, Maria Șinc, Iulia Ștefania Voicu, Alondra Zecheru, Florina Zecheru 
Liceul Tehnologic Energetic: Cătălin Badea, Alexandra Cordoș, Andra Pleșcău, Ana Maria Prisnel, Anca Secăreanu, Diana Andreea Stănică 
Colegiul Tehnic Forestier: Antonia Bocioacă, Andrei Diaconu, Andreea Focșăneanu, Maria Gheorghe, Andreea Lungu, Alexandra Moldoveanu, Raluca Voineag 
Liceul Tehnologic „C-tin I. Istrati”: Bianca Letiția Negroiu 
Lista urmează să fie aprobată în cadrul primei ședințe ordinare a noului Consiliu Local. Dacă până acum elevii erau invitați pentru a li se înmâna diplomele în cadrul unei astfel de ședințe, e foarte probabil ca anul acesta să nu mai fie posibil acest lucru dată fiind situația generată de pandemie.