06 octombrie 2020

B22 din Câmpina a devenit o casă de creație, sub regia lui Dan Tudor

 În pandemie oamenii au dus lipsa evenimentelor, de orice tip, mai mult ca oricând. Dar iată că regizorul Dan Tudor a oferit câmpinenilor un astfel de cadou, găzduind o lansare de carte în casa sa, achiziționată recent și cunoscută de oamenii locului sub numele B22. 

Aflată pe Bulevardul Culturii, pe colț, după primărie, proprietatea și-a recăpătat strălucirea de altădată, la indicațiile regizorului Dan Tudor. Artistul a cumpărat-o în pandemie, ca simbol al speranței că putem merge înainte și ca o ambiție personală de a avea propria casă de creație. După renovări ample ce au durat mai bine de patru luni, câmpinenii s-au putut bucura de o lansare de carte la ei în oraș, printre puținele sau singurele care au mai fost organizate în aceste vremuri de restriște.

Andrei Duban (st.), Anca Țurcașiu, Filimon Tudorel, Gabriel Fătu (mască) și Dan Tudor (dr.)

Astfel, Codruț Constantinescu a urcat pe scenă și a deschis studioul B22 prin lansarea volumului colectiv „Singuri acasa, în pandemie“, împreună cu colegii săi. „Am destule amintiri personale cu acest spațiu, de pe vremea când era cel mai bun restaurant și se mâncau cele mai bune hamsii din orașul Câmpina. De asemenea, multe beri am sorbit în această incintă frumoasă, cu politologul de origine câmpineană, Armand Goșu, cu care discutam politică și istorie. Paradoxal este că am avut destule serate la librăria Elstar când erau 10-15 oameni și distanțarea era asigurată, iar acum, când ni se impune de către autorități, suntem atât de mulți. Până la urmă suntem victima propriului succes“, a spus, în deschidere, Codruț Constantinescu.


 

 Însă, haideți să-l lăsăm, în continuare, pe regizorul Dan Tudor să ne depene povestea casei de creație pe care a inaugurat-o și ce planuri are pentru B22.
  • Sunteți  manager interimar al Teatrului Muzical Ambasadorii din București, instituție a Ministerului Culturii (fost anjagat al Teatrului Național, Teatrului de Comedie și al Teatrului Odeon). Care este legătura dvs. cu Câmpina?
Acum 15 ani m-am mutat cu toată familia, cu copiii și cu socrii, la Breaza. Am venit pentru un aer mai curat, fiul meu avea probleme respiratorii și mi s-a spus că mai bine ar fi să vină la Breaza din când în când decât să urmeze nu știu ce tratament. Ne-am vândut casa din București și socrii pe a lor din Iași și ne-am mutat toți la Breaza. Am făcut naveta aproape zilnic, atunci când erau repetiții.
  • V-a fost dor să reveniți în București?

Editorial. REGULA JOCULUI

Două chestiuni în materialul de azi: de ce a pierdut PSD-ul și scandalul voturilor. De fapt, reductibile la una singură: anacronismul acestui partid care nu reprezintă nimic, doar o gașcă de interese. Nu mă luați cu Dîncu și alți gînditori de stînga, cu necesitatea democrației și alte lozinci. PSD a fost și este un partid non-democratic, anti-european, anti-modernizare, non-reformabil, anti-intelectual, și, finalmente, anti-național. Cei care cred că PSD este un partid de stînga au în minți nu realitatea, ci fade sloganuri de teorie politică. Sigur că e nevoie de un partid așa zicînd de stînga, dar nicăieri nu scrie că acesta trebuie să fie PSD-ul. De altfel avem deja un asemenea partid, deși mulți grăbiți îl consideră de dreapta, doar pentru că s-a aliat conjunctural cu PNL. Este USR-ul. Nu am niciun entuziasm față de viziunea politică a acestor oameni. Dar chiar este un partid mult mai mobilat uman decît retrogradul PSD. Toate resursele de propagandă (imense!) ale partidului, ineficiente în campanie, pentru că rupte de realitatea socio-istorică, s-au concentrat pe a crea scandaluri cu furtul de voturi.


O singură observație, pe care n-o veți găsi la televiziuni: din momentul în care procesul verbal oficial de numărare a voturilor, semnat de toți reprezentanții partidelor din secția de votare este introdus în sistemul informatic al BEC, sacii cu buletinele de vot nu mai au practic aproape nicio valoare. Importante sînt cifrele asumate de reprezentanții oficiali. Nici măcar procesele verbale pe care și le face fiecare partid din secție nu sînt relevante, dacă nu sînt semnate de toți membrii. Asta apropo de acele procesele verbale în care cifrele de votanți (trăiască și înflorească tehnica PMR 1947!) erau inversate. Așa că tot circul e doar spre

Mai funcționează alianța de dreapta PNL-USR-PLUS la Câmpina?

Alianța de dreapta PNL-USR-PLUS, constituită în Prahova cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie, a avut, din câte ne arată rezultatele la nivel județean, un singur scop și anume obținerea unui scor bun la Consiliul Județean, atât în ceea ce privește alegerea președintelui, cât și în ceea ce privește constituirea unei majorități confortabile în detrimentul alianței de stânga PSD-PRO ROMÂNIA-PPU. Scopul a fost atins, senatorul Iulian Dumitrescu (PNL) este noul președinte ales al Consiliului Județean Prahova și, cel mai probabil, majoritatea constituită din alianța de dreapta PNL-USR-PLUS și PMP, va conduce „parlamentul județean” în următorii patru ani.


Dincolo de acest scop atins, rămâne eșecul din teritoriu și mai ales cel de la Câmpina, având în vedere faptul că alianța de dreapta și candidatul ei, Cătălin Florescu, au înregistrat rezultate slabe, cel puțin în ceea ce privește cursa electorală pentru funcția de primar, unde Florescu s-a clasat pe locul al treilea după independentul Alin Moldoveanu și candidatul alianței de stânga, Nicolae Moisescu. 
Foarte interesant rămâne faptul că,

Chirurgi cunoscuți din București își vor opera pacienții la Spitalul SanConfind

 Recent, Centrul Medical SanConfind a obținut de la forurile sanitare competente aprobarea de a funcționa în regim de spitalizare continuă, lucru care a venit totodată și cu permisiunea pentru darea în folosință a secției Chirurgie, o structură fundamentală care dispune de un număr important de paturi. 


Un bloc-operator ultraperformant 

Blocul operator al Secției Chirurgie de la SanConfind este alcătuit din trei săli de operație moderne înzestrate cu dotări de excepție, având sisteme de suprapresiune și flux laminar, o aparatură medicală ultraperformantă, pereții din inox și pardoselile acoperite cu materiale antibacteriene, precum și alte sisteme de sterilizare, toate acestea asigurând condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști și pacienți. Datorită faptului că notorietatea Spitalului SanConfind a trecut, de mult, granițele județului nostru, mai mulți medici chirurugi cunoscuți din București, care lucrează în mari spitale de stat, și-au exprimat dorința de a-și opera pacienții la Poiana Câmpina, în blocul-operator de la SanConfind. Conducerea SanConfind a încheiat deja mai multe înțelegeri cu astfel de chirurgi, iar în următoarele zile