07 octombrie 2020

Schimbare de gardă în politica locală. Horia Tiseanu, înlocuit din funcția de președinte al PNL Câmpina cu Marian Nistor?!

Eșecul alianței de dreapta (PNL-USR-PLUS) în privința candidaturii la funcția de primar în alegerile locale desfășurate la Câmpina poate atrage după sine o serie întreagă de modificări, atât în ceea ce privește conceptul parteneriatului între cele două partide PNL și USR-PLUS (ne amintim acuzațiile de blat la adresa PNL venite atât din partea lui Cătălin Florescu, cât și din partea candidaților liberali Elena Albu și Rudolf Leica), cât și structura organizatorică a partidelor în sine. Abandonul post-electoral al lui Cătălin Florescu, liderul USR-PLUS în perioada campaniei electorale și destructurarea galopantă a organizației liberale condusă încă de Horia Tiseanu, omul a cărui carieră poltico-administrativă a fost brusc stopată pe fondul unui algoritm electoral de conjunctură (discutabil, dacă acesta a fost adevăratul motiv!) sunt semne care aduc clar în discuție atât funcționalitatea acestui parteneriat politic în administrația publică locală și județeană, cât și "schimbarea gărzii" în PNL Câmpina, respectiv USR-PLUS, noua structură politică născută în urma congresului de unificare a celor două partide.
Dacă în ceea ce privește USR-PLUS lucrurile par fi destul de confuze prin prisma faptului că nimeni nu știe exact cine conduce această formațiune la Câmpina (oare membrii or fi știind?!), la PNL lucrurile sunt mai simple, fie și pentru faptul că, odată cu îndepărtarea lui Horia Tiseanu din administrația publică, a dispărut sau este pe cale de dispariție și activul de partid "fidel", lucru deloc surprinzător pe fondul subminării din interior a autorității președintelui PNL Câmpina. 


Așa stând lucrurile, nu este de mirare faptul că dinspre organizația județeană a PNL răzbat vești potrivit cărora, în curând, Horia Tiseanu va fi înlocuit din funcția de președinte al PNL Câmpina cu Marian Nistor, directorul actual al Pieței Centrale, fost consilier local și județean. O fi bine, o fi rău? Mai are Horia Tiseanu puterea să gestioneze ceea ce a mai rămas din PNL și eventual să se opună înlocuirii sale cu Marian Nistor? Rămâne de văzut.

101 persoane depistate cu COVID-19 în Prahova în ultimele 24 de ore

Conform datelor furnizate de Instituția Prefecturii Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 6410 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 221 au decedat, conform raportărilor DSP. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul unei persoane de sex feminin (18 ani) și a unei persoane de sex masculin (71 ani), ambele cu comorbidități.

În ultimele 24 de ore, 101 persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 și fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 3
19 ani -29 ani – 7
30 ani -39 ani – 19
40 ani -49 ani – 27
50 ani -59 ani – 17
60 ani -69 ani – 15
70 ani -79 ani – 10
Peste 80 de ani – 3
Trei medici ai Secției de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești au fost confirmați cu noul coronavirus. Aceștia au fost izolați, contacții direcți au fost carantinați, iar spațiile de lucru au fost dezinfectate. Din cauza faptului că nu poate fi asigurată asistența medicală, activitatea secției a fost, temporar, sistată.
Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 319 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 28095 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.
În urma testelor efectuate, la nivel național au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv și 82 de decese.