28 octombrie 2020

Fostul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre, este noul city-manager al Câmpinei

 Prima mutare administrativă a noului primar al Câmpinei, independentul Alin Moldoveanu, este numirea în funcția de administrator public al orașului (city-manager) a lui Adrian Dobre, fost prefect al județului Prahova și primar al municipiului Ploiești în perioada 2016 - 2020. 


Contactat de publicația noastră, Adrian Dobre a confirmat faptul că va ocupa această funcție administrativă la Câmpina și a declarat, printre altele, că prioritatea sa numărul unu va fi atragerea de fonduri europene, având în vedere experiența acumulată în acest sens în administrația ploieșteană pentru care a accesat fonduri europene și a lăsat proiecte în derulare în valoare de 160 de milioane de euro.

Liniște suspectă în noul Consiliu Local Câmpina!

 Partidele nu se grăbesc să formeze o majoritate și să aleagă viceprimarul

Ieri s-a împlinit o lună de la scrutinul alegerilor locale din 27 septembrie și încă nu știm nimic concret în legătură cu negocierile pentru formarea unei majorități care să-și asume "guvernarea legislativă" a Câmpinei în următorii patru ani și implicit alegerea unui viceprimar. Mai divizate ca niciodată în cadrul propriilor alianțe politice (de exemplu alianța de dreapta PNL-USR-PLUS) și în număr destul de mare ca reprezentare în Consiliul Local (PNL, USR, PLUS, PMP, POL, Partidul Verzilor, PSD, Pro România), partidele par incapabile să se așeze la masa negocierilor să genereze o alianță post-electorală credibilă, lucrativă și în beneficiul comunității alături de primarul independent Alin Moldoveanu.


De partea cealaltă, fără susținerea unui partid politic, chestiune asumată din start, primarul Moldoveanu are puține șanse de a se implica în aceste negocieri, având în vedere și numai faptul că majoritatea partidelor i-au fost ostile în campania electorală. Post-electoral, la modul declarativ (vezi interviurile realizate în studioul Oglinda de Azi), o parte din reprezentanții acestor partide au lăsat de înțeles că nu-i vor pune bețe în roate noului primar ales, dar cu toate astea, niciunul dintre ei nu a declarat că intenționează să-și asume "guvernarea" locală alături de primarul independent.
Interesant este faptul că partidele cu cea mai mare pondere de reprezentare în Consiliul Local (PNL, USR-PLUS, PSD și chiar PMP) nu par deloc grăbite să discute pe tema formării unei majorități în Consiliul Local ori să negocieze funcția de viceprimar.
Potivit unor surse, singurele partide care dau semne de viață în acest sens sunt POL, condus de Liviu Briciu și Partidul Verzilor, condus de Cezar Grama, ambele formațiuni politice având împreună cinci mandate în Consiliul Local, insuficiente pentru formarea unei majorități. Așadar, într-un fel sau altul, cheia acestui aparent blocaj, ce poate avea repercusiuni nebănuite în bunul mers al administrației publice locale la acest început de mandat, se află la partidele mari, importante pe eșichierul politic local.
Dar să nu ne grăbim! Poate că odată cu întregirea Consiliului Local ce funcționează în prezent cu doar 14 consilieri din 19 posibili, lucrurile vor reintra în normal și vom avea în curând un "parlament local"condus de o majoritate responsabilă care să-și asume și un viceprimar.