29 octombrie 2020

Fostul viceprimar al Câmpinei, Ioan Pițigoi, va fi administrator public al județului Prahova

Rocadă interesantă în politica prahoveană. După ce ieri, 28 octombrie, anunțam că Adrian Dobre, fostul prefect al județului Prahova și primar al Ploieștiului în perioada 2016-2020, a fost numit în funcția de administrator public al Câmpinei de către primarul Alin Moldoveanu, azi semnalăm o altă mutare politico-administrativă interesantă și anume numirea lui Ioan Pițigoi, fost viceprimar al Câmpinei în perioada 2016-2020, în funcția de administrator public al județului Prahova, sub jurisdicția Consiliului Județean Prahova.


În urmă cu puțin timp, Ioan Adrian Pițigoi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu următorul text:
"Agenda lui Pițigoi se va umple cu probleme și rezolvări ale acestora din tot Județul Prahova. Confirm informațiile apărute în mass-media din Prahova conform cărora am fost învestit în funcția de administrator public al județului. mulțumesc noului președinte al Consiliului Județean pentru încredere și îl asigur că, în pofida afilierii politice diferite sau a diferențelor de viziune dintre noi, voi face tot ceea depinde de mine pentru ca, împreună, să mișcăm Județul Prahova către un viitor mai bun. Sunt un om de administrație, un om de echipă care pune eficiența, respectarea angajamentelor și datoria față de comunitate mai presus de jocul politic. Pe prahoveni îi asigur că, atât din poziția de administrator public al județului, cât și din aceea de senator (pentru care sper să obțin încrederea oamenilor la alegerile parlamentare), voi face tot ceea depinde de mine pentru a ne fi tuturor mai bine acasă. Acasă, adică în fiecare localitate din Prahova. Pe oamenii din Câmpina îi asigur că voi rămâne un om al locului și că voi acționa pentru ca proiectele pe care le-am gândit ca viceprimar - „Zona Metropolitană Câmpina”, „Câmpina - un loc mai bun trăit”, „De la periferie spre centru” - să poată fi implementate. Sper că voi găsi în noua administrație a orașului un partener, și nu un adversar. Cât despre Agenda lui Pițigoi, ea va fi, și de acum încolo, deschisă problemelor comunității noastre, dragi prieteni, indiferent că ne vedem pe stradă sau aici, pe pagina de Facebook". 
Numirea lui Pițigoi, din partea PMP Prahova, în această funcție vine pe fondul înțelegerii politice de formare a unei noi majorități confortabile în Consiliul Județean, care să sprijine proiectele alianței de dreapta PNL-USR-PLUS și implicit pe ale președintelui instituției, Iulian Dumitrescu.
Așadar, în schimbul sprijinului politic în Consiliul Județean, PMP Prahova a primit și această funcție de administrator public.

Primăria Câmpina nu mai are bani de salarii?!

 Primarul Alin Moldoveanu convoacă ședință extraordinară de rectificare bugetară

Cel mai probabil luni, 2 noiembrie, primarul Alin Moldoveanu va convoca prima ședință extraordinară din acest mandat a Consiliului Local Câmpina pentru o rectificare bugetară de urgență, având în vedere că deja au apărut probleme cu alocarea sumelor absolut necesare pentru funcționarea aparatului administrativ și nu numai.

Din câte se pare - încă nu avem date oficiale de la autorități -, bugetul Câmpinei suferă la mai toate capitolele după administrația Tiseanu, ajungându-se până acolo încât plata salariilor angajaților din aparatul administrativ să fie în pericol de a nu fi achitată în acest final de an. În plus de asta, nici sumele alocate pentru asistență socială nu mai sunt disponibile în acest moment. Ce soluții vor găsi consilierii locali și noul primar urmează să aflăm cât de curând.