06 noiembrie 2020

Cinci eleve din Câmpina au fost premiate de către ISJ Prahova pentru mediile de 10 obţinute la examenele naţionale

 29 de elevi prahoveni au fost premiaţi astăzi de către reprezentanţii Inspectoratului Școlar Judeţean Prahova pentru mediile de 10 obţinute la examenele naţionale. 12 dintre ei au avut nota maximă la Evaluarea Naţională, iar 17 la examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2020. 


În cazul absolvenţilor de liceu, au fost oferite stimulente financiare de 3000 lei, iar pentru cei de gimnaziu, de 1000 lei. Premiile au fost acordate în baza Hotărârii Guvernului nr. 714/27.08.2020 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la examenul naţional de bacalaureat. 


În oraşul nostru, la clasa a VIII-a, stimulentul financiar de 1000 de lei a fost oferit elevei Duţă Eva Maria de la Şcoala Gimnazială Centrală, iar pentru clasa a XII-a stimulentele de 3000 lei au fost oferite elevelor: Merca Mara, Pinţă Teodora, Constantin Diana Elena şi Şandru Mihaela Ilinca, eleve ale Colegiului Naţional „ Nicolae Grigorescu”. 
La gală a fost prezentă Mădălina Petcu, noul subprefect al judeţului Prahova, care i-a felicitat pe elevi, dascăli şi părinţi: „Vă mulţumim pentru modul în care reprezentaţi şcoala românească, în general, şi pe cea prahoveană, în special! Să ştiţi că după ce veţi fi terminat studiile, indiferent unde veţi alege să aprofundaţi cunoştinţele, vă aşteptăm acasă. Avem nevoie de oameni ca voi! Societatea românească are nevoie de voi. În numele Instituţiei Prefectului Prahova vă mulţumesc, vă felicit încă o dată şi vă asigur de toată deschiderea pentru un parteneriat strâns şi durabil”, a declarat Mădălina Petcu în cadrul evenimentului organizat la Sala „ Europa” din incinta Consiliului Judeţean Prahova.

Noile restricţii ce urmează să intre în vigoare de luni, 9 noiembrie

Potrivit declaraţiilor premierului Ludovic Orban, românii vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere dacă vor circula după ora 22, iar magazinele vor fi închise la ora 21, însă nu şi farmaciile.
De asemenea, va fi interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, pieţele vor fi închise, iar învăţământul se va muta exclusiv în mediul online. Acestea sunt câteva dintre măsurile adoptate aseară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


Care sunt principalele hotărâri luate: 
- Instituirea obligativităţii în ceea ce priveşte purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise şi închise 
- Toate instituţiile publice şi toţi operatorii economici publici sau privaţi să aibă obligaţia organizării activităţii şi desfăşurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activităţii nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin două ore 
- Activităţile didactice care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ să se desfăşoare în sistem on-line 
Se va impune interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00- 05:00. Excepţie vor face doar următoarele motive: 
- Deplasarea în interes profesional 
- Deplasarea pentru asistenţă medicală, care nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente 
- Deplasările cu avionul, trenul sau orice mijloace de transport prin dovedirea unui bilet de călătorie 
- Însoţirea / îngrijirea copilului , asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie 
Măsurile adoptate vor fi menţinute pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca la finalul acesteia, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se hotărască, după caz, menţinerea, eliminarea sau modificarea acestora. 
Premierul a mai declarat că este posibil să fie introduse declaraţiile în format online, adică să putem prezenta organelor de ordine telefonul. În lipsa unor motivaţii adoptate în respectiva hotărâre, se vor aplica amenzi tuturor cetăţenilor, în toate localităţile din România.

Mihaela Duță, fost subprefect de Prahova, candidează independent pentru Camera Deputaților

Mihaela Duță, subprefect de Prahova până de curând, a decis să demisioneze din această funcție publică și să renunțe la apartenența de partid (PMP) pentru a încerca prin forțe proprii să ajungă în Parlamentul României, candidând independent pentru Camera Deputaților. 
Născută în comuna Cornu (Prahova), unde a copilărit, a învățat și s-a modelat ca om, Mihaela Duță a absolvit liceul la Câmpina și a urmat cursurile Facultății de Drept, prezentându-se azi în fața alegătorilor ca o persoană structurată, responsabilă, disciplinată și în acord cu justiția țării în care trăiește. 
Om de administrație publică locală și centrală, Mihaela Duță are o bogată experiență profesională, fiind pe rând consilier juridic și secretar al orașului Comarnic, secretar al comunei Poienarii Burchii, șef al Poliției locale Șirna, consilier juridic la Inspectoratul de Stat în Construcții - I.S.C., Inspectoratul de Regim Silvic și Vânătoare (actualmente Garda Forestieră), Ministerul Apelor și Pădurilor. În anul 2019 a fost numită în funcția de subprefect al județului Prahova. 
Prezentă în studioul Oglinda de Azi la emisiunea moderată de Florin Frățilă, Mihaela Duță a explicat, între altele, că nu a ocupat niciodată o funcție fără să o merite, fără să promoveze un concurs în mod corect și fără să fi întrunit condițiile legale, deși de multe ori a fost victima unor aranjamente de culise. 
Mihaela Duță a decis să candideze pentru funcția de deputat independent pentru că vede foarte clar ce este în neregulă în România și vrea să îndrepte, cât se poate, ineficiența în administrația publică și lipsa de transparență, dar și să se implice în proiecte care privesc prevenirea poluării mediului, îmbunătățirea sistemului de sănătate ori a sistemului educațional. 
Mihaela Duță transmite că este o femeie puternică, care va asculta vocea alegătorilor și va reprezenta interesele județului Prahova, indiferent de obstacolele care îi vor sta în cale. 
Urmăriți în continuare interviul video integral.