01 decembrie 2020

Mihai Cristian Apostolache, poziția 31 pe buletinul de vot pentru Camera Deputaților

Prezent la Câmpina, în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de Florin Frățilă, Mihai Cristian Apostolache, candidat pentru Camera Deputaților, s-a arătat foarte motivat să ajungă primul ales independent din Prahova, în ultimii 30 de ani, în Parlament.
Conferențiar universitar la Facultatea de Litere și Științe de la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-administrative din cadrul UPG, dublu licențiat în științe administrative și drept și doctor în drept, Mihai Apostolache are o carieră profesională solidă ce îl recomandă pentru o funcție publică în legislativul României.
Mihai Apostolache are experiența a două mandate în Parlamentul României, în perioada 2004-2008 și 2008-2012, atunci când a reușit să facă legi bune pentru oameni, cum ar fi legea prin care au fost scutite de la impozitul pe pensie persoanele cu handicap accentuat sau grav.
Mihai Apostolache a întors spatele politicii făcute de oameni care i-au înșelat așteptările, a pus bazele proiectului civic Prahova în Acțiune, în cadrul căruia a derulat programul de succes "Pregătit pentru a realiza ceva măreț", pentru ca în anul 2019 să devină președintele noului partid înființat: Prahova în Acțiune, formațiune politică creditată de prahoveni cu un număr mare de voturi la alegerile locale care au avut loc în toamna acestui an.
Mihai Apostolache își asumă candidatura la Camera Deputaților din postura de independent pentru că își dorește să le ofere prahovenilor alternativa unui om care nu este obligat să dea socoteală unui partid, ci doar acelora care l-au votat.
Urmăriți mai jos a doua parte a interviului acordat de Mihai Cristian Apostolache publicației noastre.

Școlile și spitalele din Câmpina au primit bunurile și echipamentele achiziționate de grupul de firme Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL și Medimfarm SA

 COMUNICAT DE PRESĂ

În luna septembrie a acestui an, grupul de firme Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL și Medimfarm SA a inițiat mai multe programe de sprijinire a comunității câmpinene, demersul având la bază dificultățile cu care se confruntă atât populația, cât și instituțiile și firmele din municipiu, în contextul pandemiei de coronavirus. Unele dintre programele sociale inițiate de grupul de firme menționat sunt deja finalizate, altele continuă să se deruleze și vă vom prezenta stadiul fiecăruia.

1. Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în suma de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro – bunurile și echipamentele medicale au ajuns deja la cele două spitale. În cazul Spitalului Municipal, este vorba despre aparate de anestezie, aparate de ventilare, monitoare RX și pentru funcții vitale, camere de inhalare, aparate aerosoli, EKG-uri, tensiometre, pulsoximetre, nebulizatoare pentru încăperi, tărgi, saltele și noptiere și multe alte bunuri necesare unității medicale. La Spitalul Voila, sponsorizarea a constat în paturi cu acționare manuală, saltele, noptiere, suporturi mobile pentru perfuzii.

2. Sponsorizarea unităților de învățământ din municipiu cu suma de 100.000 euro, pentru dotarea cu mobilier, aparatură și materiale necesare derulării procesului de învățământ  toate obiectele și echipamentele solicitate de școli au fost achiziționate și predate fiecărei unități de învățământ în parte.
Lista acestor bunuri este extrem de lungă, de la laptopuri și computere, ecrane de proiecție, imprimante laser și multifuncționale color, la tablete grafice, videoproiectoare și table interactive, de la aparate de aer condiționat, la mobilier școlar (bănci, scaune, catedre).


3. Acordarea Burselor de meditații pentru elevii din toate ciclurile de învățământ, pentru o perioadă de șase luni, valoarea totală a sponsorizării alocate fiind de 650.000 euro – programul este în curs de implementare. Din punct de vedere logistic, toate aspectele au fost clarificate. Aproape 800 de elevi de la toate unitățile de învățământ s-au înscris în acest program, profesorii și-au constituit și grupele de lucru, urmează ca pregătirea efectivă a copiilor să înceapă din semestrul al doilea al anului de învățământ, având în vedere faptul că, în cea de-a doua parte a primului semestru, din cauza pandemiei de coronavirus, școlile au fost închise și învățământul se desfășoară exclusiv online.

4. Ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina în limita sumei maxime de 50.000 lei / biserică sau cult – acest program social se apropie de faza distribuirii produselor către familiile defavorizate. Câteva sute de familii din Câmpina vor beneficia de produse alimentare și de igienă, precum și de echipamente electrocasnice. Beneficiarii vor intra în posesia acestora în perioada premergătoare Crăciunului și vom reveni cu un material pe această temă după distribuirea efectivă a bunurilor și produselor.

5. Farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina acordă un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (produse ce nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina și în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Brebu, Valea Doftanei) – derularea acestui program a început în luna septembrie și se va încheia la 31 decembrie 2020.

6. Reducerea prețurilor la toate categoriile de carburanți la benzinăriile ETU Oil&Gas, ca urmare a aplicării unui adaos comercial de numai 0,1%. Carburanții (benzină, motorină, GPL) s-au ieftinit de la jumătatea lunii septembrie, măsura fiind vlabilă până la finalul acestui an.

7. Scutirea de la plata chiriei a chiriașilor din spațiile deținute de societatea Paltinu SA - este o măsură de sprijinire a firmelor care au închiriat aceste spații, în contextul pandemiei de coronavirus, firmele respective fiind scutite de la plata chiriei în perioada octombrie-decembrie 2020.

8. Reconstruirea casei unei familii din comuna Bănești, care a rămas pe drumuri din cauza unui incendiu – firma Soceram SA a pus la dispoziția familiei afectate materialele de construcții necesare și s-a ocupat de refacerea casei, precum și de dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare în noua locuință.